Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Turistien 10 yleisintä kysymystä Meksikosta – oletko sinäkin miettinyt näitä?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Matkahaaveissa Meksiko ja muutama kysymys mielessä - lue nämä, kun suunnittelet reissua!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.11.2022
facebook   whatsapp

1. Tarvitaanko Meksikoon viisumi?

Suomalainen ei tarvitse Meksikoon viisumia alle puoli vuotta kestäviä oleskeluita varten. Olet valmis lähtemään matkaan kunhan passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan alkamisesta. Meksikoon saavuttaessa on tärkeää muistaa laittaa maahantulokortti talteen lähtöä varten.

2. Mitä rokotuksia Meksikoon tarvitaan?

Tarpeellisista rokotuksista tulee aina keskustella oman lääkärin kanssa, sillä niihin vaikuttavat matkan reitti ja luonne. THL:n suosituksiin perustuvia ohjeita jakava Rokote.fi neuvoo hankkimaan Meksikon matkaa varten kaikkien perusrokotusten lisäksi ainakin hepatiitti A -rokotteen. Harkita kannattaa myös hepatiitti B:tä, koleraa, lavantautia ja influenssaa vastaan suojaavia rokotteita.

Suosituissa lomakeskuksissa tai kaupungeissa ei yleensä tarvita malariasuojaa. Syrjäisempään luontoon matkustettaessa asiasta on keskusteltava lääkärin kanssa.

3. Mitä lennot Meksikoon maksavat?

Suomesta liikennöidään suoria lomalentoja Cancúniin talvikaudella marraskuusta maaliskuuhun. Myös omatoimimatkailijat voivat ostaa matkanjärjestäjiltä pelkkiä lentoja. Edestakaisten lentojen hinnat liikkuvat ajankohdasta riippuen noin 600–1000 euron välillä. Äkkilähtöjä saatetaan myydä lyhyellä varoitusajalla jopa alle 400 eurolla.

ShutterstockLennot Meksikoon
Kannattaa pitää silmällä äkkilähtöjä, jos haluat edullisesti Meksikoon.

Muihin Meksikon kohteisiin on matkustettava vähintään yhdellä välilaskulla. Muistathan, että jos vaihdat lentoa Yhdysvalloissa, tulee sinulla olla voimassa oleva matkustuslupa ESTA vaikka et poistuisi mihinkään lentokentältä.

4. Tarvitaanko Meksikoon adapteria?

Meksikossa on erilaiset pistorasiat kuin Suomessa. Mukaan kannattaa varata jo kotoa adapteri, jota voit käyttää esimerkiksi elektronisten laitteiden lataamista varten. Meksikon A- ja B-tyypin pistorasiat ovat samanlaisia kuin Yhdysvalloissa. Meksikon verkkovirta on 127 volttia.

5. Onko Meksikossa turvallista?

Uutisiin nousevien otsikoiden perusteella Meksiko saadaan usein kuulostamaan vaarallisemmalta kuin se todellisuudessa onkaan. Suosituissa lomakohteissa maalaisjärkeä käyttävä matkailija voi lomailla täysin turvallisesti. Väkivaltarikokset eivät yleensä kohdistu turisteihin.

Samalla Meksikon ongelmia ei voi myöskään lakaista maton alle. Kartellit, huumesota ja korruptio ovat toisille arkea. Esimerkiksi Tyynenmeren entinen unelmakohde Acapulco on kokenut painajaismaisen mahalaskun. Kaupunkiin matkustamista ei voi enää suositella lainkaan.

ShutterstockMinne matkustaa Meksikossa?
Mexico Cityn kaltaisiin isoihin kaupunkeihin mahtuu sekä turisteille sopivia että turvattomia alueita.

Meksikon pahamaineisimmat osavaltiot eivät yleensä ole paikkoja, joihin turisteilla olisi muutenkaan kiinnostusta matkustaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Sinaloan, Chihuahuan ja Guerreron osavaltiot.

Ulkoministeriön matkustustiedotteen Meksikoon voi lukea täältä.

6. Kannattaako Meksikossa valita all inclusive -hotelli?

Meksikossa all inclusive -hotellit ovat erityisen suosittuja Jukatanin niemimaan lomakohteissa kuten Cancúnissa ja Playa del Carmenissa. Suosion takana on helppous, mutta myös ennakkoluulot: monet matkailijat kokevat loman resortissa turvallisemmaksi silloin, kun matkustaminen Meksikoon arveluttaa.

All inclusive -loman kääntöpuoli on se, että paikallinen ravintolakulttuuri jää usein kokematta. Ennen matkan varaamista kannattaa selvittää, millaisia arvioita hotellin ruokatarjonta on saanut. Huomioithan, että isot all inclusive -hotellit sijaitsevat usein hieman syrjemmässä. Älä jumittaudu resortiin koko loman ajaksi.

Meksikossa ei missään tapauksessa ole pakko majoittua all inclusive -hotellissa. Maan hotellitarjonta on erinomainen kaikille budjeteille.

7. Onko Meksikossa aina lämmintä?

Meksikon valtavaan pinta-alaan mahtuu monenlaisia ilmastoja. Vuoristot, aavikot ja tropiikki tarjoavat kaikki jotain erilaista. Riviera Mayan lomakohteissa sää on kuuma ja aurinkoinen ympäri vuoden, mutta sisämaan vuoristoissa yöt menevät talvella pakkasen puolelle.

ShutterstockTuristien kysymykset Meksikosta
Meksikon rantakohteissa huippusesonki ajoittuu talvikaudelle.

Paras aika matkustaa Meksikoon on talvikausi. Kesällä Meksikossa on tukahduttavan kuumaa, ja tietyissä osissa maata on hurrikaanikausi pitkälle syksyyn.

8. Uskaltaako Meksikossa syödä katuruokaa?

Yksi Meksikon mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sen rikas ruokakulttuuri. Ravintoloiden lisäksi kadut täyttyvät edullisista ruokakojuista erityisesti illansuussa. Pika-annokset valmistetaan asiakkaan edessä.

Tyypillistä katuruokaa ovat esimerkiksi tacot, quesadillat, maustettu maissi sekä tortat, jotka ovat käytännössä täytettyjä patonkeja. Myös makeita churroja sekä erilaisia juomia myydään kaduilla.

Meksikossa kannattaa kokeilla rohkeasti katuruokaa – usein ruokamyrkytys saadaan katuruoan sijaan pitkään buffetissa seisseestä ruoasta. Tietysti herkkävatsaisten kannattaa valita itselle parhaiten sopivat vaihtoehdot ja välttää tulisia kastikkeita.

9. Mitkä ovat Meksikon parhaat kohteet?

Minne Meksikossa kannattaa matkustaa? Vastaus riippuu täysin siitä, mitä matkailija lomaltaan toivoo. Meksikosta löytyy turkooseja rantoja, kaoottisia suurkaupunkeja ja ikivanhoja raunioita. Pääkaupunki Mexico City sopii parhaiten kokeneille reissaajille.

Rantakohteista suosituimpia ovat Karibian Cancún, Playa del Carmen ja Tulum, joka poikkeaa kahdesta ensimmäisestä huomattavasti. Sosiaalinen media on tehnyt boheemista Tulumista megahitin hyvässä ja pahassa. Karibian saarista ihanin on Isla Holbox, mutta enemmän vauhtia kaipaavalle saattaa sopia paremmin Isla Mujeres.

Tyynenmeren puolella rantakohteita ovat esimerkiksi Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Sayulita ja Puerto Escondido, joista viimeisin on erityisesti surffaajien suosiossa.

ShutterstockUsein kysytyt kysymykset Meksikosta
Monet matkailijat haluavat nähdä Meksikossa maya-raunioita. Kuvassa Chichen Itza.

Oaxaca, Puebla, San Cristobal de las Casas ja Guanajuato ovat kaikki värikkäitä kaupunkeja, joista voi etsiä lomakeskuksia aidompaa Meksikoa.

Suomalaiselle helpoin paikka aloittaa matkailu Meksikossa on usein Jukatanin niemimaa. Perille pääsee suorin lennoin, ja samalla reissulla on mahdollista kokea rantoja, saaria, siirtomaatyylisiä kaupunkeja ja maya-raunioita. Jos et arkaile auton vuokraamista, on road trip erinomainen tapa tutustua alueeseen.

10. Onko Meksikossa halpaa?

Meksikon hintataso on suomalaiselle edullinen, ja kaikkialla Meksikossa on mahdollista lomailla kohtuuhintaan. Suosituimmissa, amerikkalaisia vaikutteita saaneissa kohteissa hinnat eivät ole erityisen halpoja ellei liiku paikallisille suunnatuilla alueilla.

Kansainvälisten ketjujen ja brändien tuotteet ovat Meksikossa saman hintaisia kuin Yhdysvalloissa. Toiseen suosittuun talvikohteeseen Thaimaahan verrattuna Meksikon hintataso on hieman korkeampi.

Lue myös: Suunnitteletko ensimmäistä matkaa Meksikoon? 10 käytännön vinkkiä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.