Hyppää sisältöön

Nopeat esittelyt suosikkisaarista – mikä lomasaariryhmä sopii sinulle?

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 12.10.2022
Maailman suositut lomasaariryhmät ovat tuttuja monille matkailijoille, mutta mikä kohde kannattaa valita juuri omalle matkalle? Katso esittelyt ja löydä oma suosikkisi!

1. Luontomatkailijalle: Madeira ja Porto Santo

Portugalille kuuluvat Madeira ja Porto Santo ovat täynnä näyttäviä luontokohteita. Erityisesti Madeira on lukeutunut monen matkailijan suosikkikohteisiin jopa vuosikymmenten ajan eikä ihme, sillä vehreällä saarella riittää nähtävää ja tekemistä. Hyvät matkailupalvelut, upea luonto ja erinomaiset patikointikohteet tekevät saaresta sopivan aktiivilomalle.

Madeiran kyljessä sijaitsee hieman pienempi Porto Santon saari, jonka maisemat ovat lähes täydellinen vastakohta vehreälle Madeiralle. Kuiva ja karu Porto Santo on täynnä toisenlaisia näkymiä: hiekkadyynejä, pitkiä hiekkarantoja ja hurjia kalliomuodostelmia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMadeira, Portugali
Madeiran karu luonto on aktiivilomailijoiden mieleen.

Madeira sopii erinomaisesti matkailijalle, joka kaipaa lomaltaan helppoutta mutta vaatii hienoja maisemia. Porto Santon läheinen sijainti mahdollistaa yhden tai useamman päivän vierailun naapurisaarelle, esimerkiksi pitkän rannan perässä.

Koska Madeiran suosio on ollut valtava jo vuosikymmenet, saarelle on vakiintunut ensiluokkainen matkailupalveluiden tarjonta. Hotelleja on tarjolla moneen makuun niin saaren pääkapungissa Funchalissa kuin muuallakin saarella, minkä lisäksi myös ravintoloita on rutkasti. Matkailijavirta on valunut myös Porto Santoon, mikä on mahdollistanut hyvän palvelutarjonnan myös naapurisaarelle.

Perinteisenä aktiivikohteena tunnettu Madeira tarjoaa matkailijoille hyvän valikoiman laadukkaita retkipalveluja ja muita elämyksiä, jotka löytyvät helpoiten asiantuntevien paikallisoppaiden avustuksella.

2. Kun haluat kaikkea: Kanariansaaret

Espanjan Kanariansaaret on seitsemästä saaresta koostuva saariryhmä. Teneriffan, Gran Canarian, Fuerteventuran, Lanzaroten, El Hierron, La Palman ja La Gomeran muodostama Kanariansaaret tarjoaa jokaiselle jotakin, sillä kullakin saarella on omat erikoispiirteensä.

Kanariansaarilla matkailija pääsee nauttimaan muun muassa pitkistä hiekkarannoista, hurjista tulivuorimaisemista, mahtavista mäntymetsistä sekä esimerkiksi karuista rantanäkymistä. Saariryhmä tarjoaa lähes kaikkea, mitä matkailija lomaltaan voi kaivata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockFuerteventura
Kanariansaarten Fuerteventura tunnetaan erityisesti pitkistä hiekkarannoistaan.

Luonto- ja rantakohteiden lisäksi Kanariansaaret valikoituvat matkakohteeksi usein saarten loistavan hotelli-, ravintola-, shoppailu- ja kulttuuritarjonnan vuoksi. Saarilla pääsee kokemaan niin matkailupalveluja kuin aitoa paikalliskulttuuriakin, sillä vaihtoehtoja on lukuisia ja Kanariansaarilla asuu hyvin paljon paikallisia. Myös yöelämää on runsain mitoin.

Kanariansaarilla matkailijaa viehättää erityisen paljon helppous. Saarille on mainiot yhteydet Suomesta, sillä esimerkiksi Gran Canarialle ja Teneriffalle on tarjolla suoria lentoja paitsi Helsinki-Vantaalta myös monilta suomalaisilta maakuntakentiltä. Helppous näkyy myös paikan päällä, sillä Kanarian pitkä historia matkailijoiden suosikkina takaa palvelun pelaavan ja sen, että palvelua saa myös englanniksi – ja paikoin jopa suomeksi!

Jos siis haluat lomaltasi kaikkea upeista luontokohteista mahtaviin rantoihin sekä hyvään palvelutasoon ja erinomaiseen ruokaan, mutta haluat myös paikalliskulttuuria, on Kanariansaaret toimiva valinta.

3. Kaupunkia ja rantoja etsivälle: Baleaarit

Espanjan edustalla sijaitsevat Baleaarit eli Mallorcan, Menorcan ja Ibizan matkailusaaret ovat mitä mainioin tapa yhdistää ranta- ja kaupunkiloma.

Saariryhmän suurin kaupunki on Mallorcan pääkaupunki Palma, mutta kaupunkitunnelmaa ja hyviä palveluita löytyy myös monista muista Baleaarien kohteista. Saarten rantavalikoima on erinomainen, sillä hyviä rantoja löytyy lähes kaikkialta Baleaareilta.

ShutterstockMallorca, Espanja
Baleaarit tunnetaan kauniista rannoistaan, mutta saariryhmä tarjoaa myös paljon muuta.

Saarista Mallorca tunnetaan perinteisenä pakettimatkakohteena, Ibiza railakkaana bilesaarena ja Menorca upeana rantakohteena. Kaikilla saarilla on myös toinen puolensa: Mallorca on kokenut todellisen kasvojenkohotuksen ja muuttunut pakettimatkakohteesta trendikkääksi saareksi. Ibiza taas tarjoaa biletyksen lisäksi paljon muutakin, muun muassa mainiot lomailupuitteet lapsiperheille sekä ihania luontonähtävyyksiä. Huikeiden rantojen lisäksi Menorcalla viehättävät myös vaikuttavat maisemat ja tunnelmalliset pikkukaupungit.

Baleaareihin kuuluu lisäksi myös neljäs saari, Formentera, joka on kolmea muuta huomattavasti tuntemattomampi. Ibizan vieressä sijaitsevasta saaresta ei ole kovin moni edes kuullut ja sitä kutsutaankin Välimeren viimeiseksi paratiisiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Rantalomailijalle: Kap Verde

Valkoista hiekkaa ja paratiisirantoja – 13 saaresta koostuva Kap Verden saariryhmä on rantaleijonien unelmakohde. Atlantin valtameren keskellä sijaitsevat saaret tarjoavat lämpöä ja aurinkoa vuoden ympäri, sillä lämpötila vaihtelee 20–30 asteen välillä. Kap Verden maine aurinkovarmana lomakohteena kiinnostaa erityisesti rantalomia rakastavia lomailijoita.

ShutterstockKap Verde
Perinteinen postikorttiranta löytyy helposti Kap Verdeltä.

Saariryhmän suosituin kohde on Salin saari ja siellä sijaitseva Santa Maria, missä on koko saariryhmän parhaat palvelut matkailijoita ajatellen. Kap Verde on kokonaisuudessaan moniin muihin klassikkokohteisiin verrattuna vielä melko kehittymätön matkakohde, mutta Santa Mariassa on hyvä valikoima hotelleja ja ravintoloita näyttävien rantojen lisäksi.

Muita suosittuja kohteita Kap Verdellä ovat Boa Vista, Santo Antão, Mindelo ja Fogo, joista erityisesti Boa Vista tunnetaan niin ikään rantakohteena.

Suomesta järjestetään pakettimatkoja Kap Verdelle, joten paratiisirannoille on helppo matkustaa.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja