Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Madeiran parhaat maisemapaikat –  5 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Komeat vuoristomaisemat, upeat rannat ja tiheät metsät ovat tyypillisiä maisemia Madeiran lomasaarella. Katso, mistä löydät saaren upeimmat näkymät! 
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.08.2022
facebook   whatsapp

1. Ponta de São Lourençon vaellusreitti

Portugalille kuuluvan Madeiran saaren itäosassa sijaitseva Ponta de São Lourenço on saaren suosituimpia vaelluskohteita, sillä tällä alueella sijaitsevat Madeiran kuuluisimmat kalliomaisemat. Kävelyreitti kulkee noin neljän kilometrin mittaisen reitin kapeata niemeä pitkin aivan saaren itäosaan saakka.

Parhaimmat maisemapaikat ovat vaellusreitin varrella eikä niiden äärelle pääse muuten kuin jalan, joten vaikuttavat näkymät vaativat hieman vaivannäköä. Matka on kuitenkin vaivan arvoinen, ja maisemien lisäksi reitin varrella voi nähdä lukuisia kasvi- ja eläinlajeja.

Inka KhanjiMadeiran maisemapaikat
Vaellus näissä maisemissa on erinomainen tapa aloittaa Madeiran-loma.

Vaikka vaellusreitti on melko lyhyt kannattaa sen taivaltamiseen varata aikaa, sillä maasto on paikoin hyvin haastavaa. Reitillä on useita portaita ja polku on välillä erittäin kapea, mutta siitä huolimatta Ponta de São Lourençon vaellusreitti on useimpien Madeiralla vierailevien matkailijoiden valinta.

2. Encumeadasta avautuva vuoristonäkymä

Keskellä Madeiran saarta sijaitseva Encumeadan alue on parhaita paikkoja katsella Madeiran korkeimpia huippuja.

Saaren korkein kohta, 1 862 metriin kohoava Pico Ruivon huippu, sen vieressä nouseva 1 851 -metrinen Pico das Torres sekä 1 818 metriä korkea Pico do Areeiro näkyvät Encumeadasta hyvin.

Inka KhanjiEncumeada, Madeira
Encumeadasta näkee hyvällä säällä vastapäätä kohoavat Madeiran korkeimmat huiput.

Parhaat maisemat löytyvät päällystettyjen teiden ulkopuolelta, mutta mikäli käytössä ei ole nelivetoa tai paikalliset reitit tuntevaa kuskia voi korkeita huippuja katsella myös merkityiltä reiteiltä käsin. Sopiva paikka löytyy karttaa katsomalla: mahtipontisin näkymä avautuu, kun hakeudut suoraan vuoria vastapäätä.

Myös matka Encumeadaan on täynnä monipuolisia maisemia, sillä reitin varrelle osuvat esimerkiksi viiniköynnösten ja banaaniviljelmien täyttämät näkymät sekä tiheät laurisilva-metsät.

3. Veu du Noiva -vesiputous

Madeira sopii mainiosti automatkailijalle, sillä teiden varsilla on runsaasti mielenkiintoista nähtävää, ja upeita maisemia voi tulla vastaan yllättävissäkin paikoissa. Yksi saaren näyttävimpiä kohteita on Veu da noiva -vesiputous, joka sijaitsee aivan autotien vieressä.

Inka KhanjiVeu de Noiva, Madeira
Näyttävä vesiputous muistuttaa nimensä mukaisesti morsiamen huntua.

Korkea vesiputous on suosittu maisemapaikka, ja sen viereen on rakennettu paitsi näköalaterassi myös lukuisia myyntikojuja. Maisema on mieleenpainuva, sillä vesiputouksen lisäksi näköalapaikalta avautuu myös vaikuttava näkymä saaren pohjoisrannikolle.

Näköalapaikka ja vesiputous on helppo löytää, sillä maisemaa ei voi olla huomaamatta matkalla Seixalista São Vicenteen. Vesiputouksen nimi tarkoittaa morsiamen huntua, ja se viittaa putouksen korkeuteen ja ulkomuotoon.

4. Paul da Serran tasanko

Keskellä Madeiran saarta voi nähdä jotain hyvin yllättävää: vuoriston sydämessä on yhtäkkiä suuri tasainen alue, missä ei ole lainkaan korkeusvaihteluita. Paul da Serran tasanko sijaitsee noin 1500 metrin korkeudessa, ja on saaren ainoita tasaisia alueita.

Inka KhanjiPaul Da Serra, Madeira
Paul da Serran tasainen alue sijaitsee noin 1500 metrin korkeudessa.

Alueella ei ole palveluita tai rakennuksia, ja hiljaista tasankoa halkova tie on vuodenajasta riippuen runsaan kasvillisuuden reunustama.

Kirkkaalla säällä Paul da Serrasta voi nähdä meren sekä pohjois- että eteläsuunnassa, mutta pilvisenäkin päivänä Paul da Serra on hyvin näyttävä kohde.

5. Ribeira da Janelan rantanäkymä

Madeiran komeimpiin rantanäkymiin kuuluva maisema sijaitsee saaren luoteiskulmassa Ribeira da Janelassa. Suurten mustien kivien täyttämä ranta on jo itsessään vaikuttava kohde, mutta maisemaa parantavat entisestään rannan edustalla kohoavat kalliosaaret.

Inka KhanjiRibeira da Janela, Madeira
Ribeira da Janelan parhaat maisemat sijaitsevat rannalla.

Paras näkymä rannalle avautuu maisemapaikalta, joka on rakennettu aivan rannan tuntumaan.

>> Haluatko jo näihin maisemiin? Löydä edullinen loma Rantapallon äkkilähtöhaun avulla! 

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.