Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ei pelkkää rantalomailua! Meksikon mystiset rauniot on helppo kokea

Inka Khanji artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Suosittujen lomakohteiden kupeessa sijaitsevat rauniot tuovat vaihtelua rantalomaan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.11.2017
facebook   whatsapp

Satoja vuosia vanhat rauniot paratiisimaisemissa

Meksikossa sijaitseva Cancúnin lomakaupunki on tuttu useimmille matkailijoille, mutta postikorttimaisemien ja palmurantojen lisäksi alueella on myös paljon muuta nähtävää. Noin 130 kilometrin päässä Cancúnista sijaitseva Tulum tarjoaa matkailijalle runsaasti elämyksiä. Tulumin historialliset rauniot ovat alueen suosituin kohde.

Karibianmeren rannalla sijaitsevat rauniot ovat peräisin 1200-luvun loppupuolelta, ja alueella toimineesta satamakaupungista on jäljellä muurien lisäksi monia muita raunioita. Vanhat rauniot osoittavat Tulumissa olleen vuosisatoja sitten linnoja ja monia muita kalkkikivistä tehtyjä rakennuksia.

Raunioihin voi tutusta omatoimisesti tai osana ohjattua kiertokävelyä. Tulumissa vierailu on helppoa, sillä raunioille pääsee näppärästi vuokra-autolla, taksilla tai vaikkapa pyörällä majapaikan sijainnista riippuen.

Mayojen rakentamat rauniot sopivat mainiosti päiväretken kohteeksi Jukatanin niemimaalla, ja kuumana päivänä satamakaupungin rauniokierroksen jälkeen voi pysähtyä vilvoittelemaan vaikkapa raunioalueen näyttävällä hiekkarannalla.

Rauniot ovat suosittu vierailukohde, mistä syystä alueella on myös rutkasti palveluja: ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä on useita.

Katso kuvat Tulumin raunioista!

Tulum, Meksiko

Tulum, Meksiko

Tulum, Meksiko

Tulum, Meksiko

Tulum, Meksiko

Tulum, Meksiko

Tulum, Meksiko

>> Lue myös: Kolme tapaa kokea Meksiko – tutustu kiehtovan maan rantoihin ja kaupunkeihin

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.