Hyppää sisältöön

Kolme viileää kohdetta kesälomalle – näissä paikoissa pääsee pakoon helteitä

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 09.05.2017
Helteet eivät ole kaikkien mieleen edes kesällä. Kuumuutta karttavien matkailijoiden kannattaakin suunnata kesäkuukausina lomalle joko pohjoisen kohteisiin tai vaihtoehtoisesti aivan etelään. Katso kolme kohdetta, joissa ei ole kesällä turhan kuuma!

1. Kapkaupunki

Etelä-Afrikan Kapkaupunkia eivät helteet helli heinäkuussa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että eteläisellä pallonpuoliskolla on Suomen kesäkuukausina talvi ja sää on sen vuoksi viileä erityisesti kesäkuusta elokuuhun.

Kapkaupunkia pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista ja kaupunki onkin matkailijoiden suosima vierailukohde. Kaupunki sopii hyvin aktiivisille lomailijoille, sillä siellä voi harrastaa muun muassa patikointia, pyöräilyä sekä ihmetellä luontoa ja suomalaisittain harvinaisia eläimiä. Kapkaupungin vierässä kohoaa Table Mountain eli pöytävuori, joka kuuluu kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Pöytävuorelta aukeaa upeat näkymät alas kaupunkiin, ja reilun kilometrin korkeuteen kohoavalle vuorelle pääsee joko patikoiden tai kaapelihissillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kapkaupungissa onnistuu mainiosti myös kaupunkiloman vietto. Esimerkiksi Victoria & Albert Waterfrontin alueella on runsaasti ravintoloita ja shoppailupaikkoja, joissa saa ajan taatusti kulumaan. Alueella järjestetään myös usein kulttuuritapahtumia ja se on tunnettu lisäksi vilkkaasta yöelämästä. Kapkaupunki on myös suosittu golfkohde ja kaupungin ympäristössä on lukuisia viheriöitä, joista kuuluisimpiin kuuluu esimerkiksi Royal Cape Golf Club.

2. Reykjavik

Islannin pääkaupungin Reykjavikin ilmasto on lauha ympäri vuoden. Edes kesäisin kaupungissa koetaan harvoin yli 20 plusasteen lämpötiloja, ja mukaan kannattaakin pakata lämmintä vaatetta myös kesäkuukausina. Maailman pohjoisimman itsenäisen valtion pääkaupunki on itsessään kiinnostava kaupunkikohde, joka tunnetaan muun muassa värikkäästä keskustasta, monipuolisesta ravintolatarjonnasta sekä vilkkaasta yöelämästä.

Reykjavikista pääsee helposti ihailemaan Islannin ainutlaatuista luontoa. Maan tunnetuimpiin luontonähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Golden Circle -kierros, johon sisältyy kolme luontokohdetta, kuten vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Kaupungin ulkopuolelle kannattaa lähteä varsinkin, jos Islannin-matka kestää useamman päivän. Itse Reykjavik on kooltaan sen verran pieni, että siihen tutustuu helposti kävellen, ja kaupungin ehtii hyvin kokea myös parin päivän reissulla.

IstockphotoMaisema Reykjavikissa
Reykjavikissa ei kesäkuukausinakaan tarvitse kärsiä helteestä.

3. Patagonian niemimaa

Argentiinan ja Chilen valtioiden alueella sijaitseva Patagonian niemimaa on todellinen luontomatkailijan unelmakohde. Etelä-Amerikan eteläkärjessä sijaitsevalla niemimaalla matkailijat pääsevät ihailemaan muun muassa vuoria ja vuonoja, rikasta linnustoa sekä komeita jäätiköitä.

Patagonian alueella on monia kiinnostavia kansallispuistoja. Vierailun arvoisia ovat esimerkiksi Argentiinan puolella sijaitseva Los Glaciaresin kansallispuisto, jonka alueesta noin puolet on jäätikköjen peitossa, sekä Torres del Painen kansallispuisto, joka on Chilen tunnetuimpia luontokohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sää Patagoniassa on viileimmillään meidän kesäkuukausiemme aikaan. Patagoniassa pääsee myös laskettelemaan, sillä vuorilla on kymmeniä hiihtokeskuksia ovat silloin avoinna matkailijoille.

>> Löydä lennot kesän lomamatkalle Rantapallon lentohausta!

Teksti: Marianne Zitting ja Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/Claudio Sepulveda Geoffroy, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin parhaat nähtävyydet – paina mieleesi nämä 13 paikkaa

Patagonian upeimmat kohteet

Onko tässä koko maailman upein luontokohde? Patagonia hurmaa Etelä-Amerikassa

Ensikertalainen Islannissa

Ensimmäistä kertaa Islantiin – lue vinkit ennen matkaa

Iguassun putokset

Maailman mahtavin vesiputous on kahden maan rajalla – katso upeat näkymät!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja