Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä näyttää maailman suurin uima-allas – pituutta kilometri ja syvyyttä 35 metriä

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Chilestä löytyy maailman suurin uima-allas.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 13.03.2020
facebook   whatsapp

Jättialtaassa voi vaikka purjehtia

Chilen Algarrobossa sijaitseva lomakeskus San Alfonso del Mar voi ylpeillä varsin upealla erikoisuudella: täältä löytyy nimittäin maailman isoin uima-allas. Allas on noteerattu myös Guinnessin ennätystenkirjassa, ja erikoisuus houkuttelee paikalle rutkasti matkailijoita.

Se ei ole ihme, sillä altaan mitat ovat häkellyttävät: Pituutta löytyy yli kilometrin verran, ja allas levittäytyy lähes kahdeksan hehtaarin alueelle. Altaan syvin kohta on 35 metrissä.

Jopa 250 miljoonaa litraa vettä sisältävä allas muistuttaa uima-altaan sijaan enemmänkin suurta järveä. Ei siis olekaan ihme, että paikan päällä toimii esimerkiksi sukellus- ja purjehduskouluja – kristallinkirkkaaseen veteen mahtuukin harrastamaan vesiurheilua melonnasta purjehdukseen.

Uima-altaan läheisyydessä on saatavilla rutkasti majoitustarjontaa, minkä lisäksi altaalla huvittelua helpottaa alueen aktiviteettitarjonta. Allas sijaitsee aivan rannan vieressä, joten meriveden ollessa viileää altaan puolella voi takuulla nauttia mukavan lämpimästä vedestä.

Läheisen sijainnin vuoksi lomailijat voivat myös itse päättää kumpi houkuttelee enemmän – jättimäinen uima-allas vai eteläinen Tyynimeri. San Alfonso del Mar sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Chilen pääkaupungista Santiagosta.

Katso matkailijoiden kuvia maailman suurimmalta uima-altaalta!

Lähde: San Alfonso del Mar, Daily Mail
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Suurin syvyys 3,5m, ks wikipedia. Ei tietenkään enää niin klikkaava otsikko korjauksen jälkeen…


  2. Kävimme muutama vuosi sitten lomailemassa kyseisessä paikassa ja hehkutus suurimmasta uima-altaasta ei kyllä ihan pidä paikkaansa. Vettä ja kokoa altaalla toki on, mutta uimaan pääsee vain oman hotellin rajatulle seinämällä erotetulle alueelle. Muu suurin osa on sitten varattu kanootin tms. vuokranneille, eikä sinne ole uimareilla mitään asiaa.

    T. Antsa


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.