Hyppää sisältöön

Koneenvaihto Islannissa keventää matkaa Yhdysvaltoihin: tällainen on lentomatka Atlantin yli Icelandairilla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.11.2022
Matkalla Yhdysvaltoihin Islannissa voi pysähtyä nopean koneenvaihdon ajan tai useamman päivän. Valitsit kumman tahansa, pysähdys Islannissa virkistää pitkällä matkalla Atlantin yli.

Yksi pysähdys matkalla Yhdysvaltoihin

Lentomatka Suomesta Yhdysvaltoihin voi tuntua pitkältä, mutta yhden pitkän lennon sijaan perille pääsee mukavasti ja tehokkaasti myös koneenvaihdon kautta. 

Nopeista vaihtoyhteyksistä tunnettu Icelandair lentää Yhdysvalloissa 11 kohteeseen: New Yorkiin, Chicagoon, Washington D.C:hin, Orlandoon, Portlandiin, Seattleen, Minneapolisiin, Bostoniin, Baltimoreen, Denveriin ja Raleigh-Durhamiin. Yhtiö liikennöi Helsingistä Reykjavikiin, mistä lennot Yhdysvaltoihin lähtevät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IcelandairIcelandair
Icelandair liikennöi Helsingin ja Reykjavikin väliä päivittäin.

Lento Helsingistä Reykjavikiin kestää kolme ja puoli tuntia. Icelandairin koneenvaihdot kestävät pääsääntöisesti noin tunnin, joten matka jatkuu tehokkaasti nopean jaloittelun jälkeen. Lentoaika esimerkiksi Reykjavikista New Yorkiin kestää kuusi ja Seattleen kahdeksan tuntia.

Vaihto sujuu nopeasti, ja aikaa on juuri riittävästi passintarkastuksen läpäisemiseen, wc-käyntiin, ja vesipullon täyttämisen jälkeen nopeimmat ehtivät vielä hankkia Islannin-tuliaiset lentoaseman myymälästä tai kioskista. 

Yhdysvaltoihin suuntaavat lennot lähtevät vierekkäisiltä porteilta lähes samaan aikaan, joten kentällä on ruuhkaa koneenvaihtojen aikaan. Oman lähtöportin löytämisessä kannattaa olla tarkkana, sillä pitkät jonot porteille saattavat hämätä.

IcelandairIcelandair
Saga-lounge sijaitsee lentoasemalla näppärästi niin, että loungessa ehtii vierailla myös lyhyen koneenvaihdon aikana.

Halutessaan Icelandairin matkustajat voivat viettää Islannissa matkustusluokasta riippuen yhdestä jopa seitsemään päivään ilman lisämaksuja lentolipun hintaan.

Mukava lento economy-luokassa

Icelandairin kalusto koostuu pääosin Boeingin koneista, ja Yhdysvaltain-reiteillä käytössä ovat Boeing 737 MAX 8, Boeing 737 MAX 9 sekä Boeing 757 ja Boeing 767 -koneet. Erityisesti uusissa MAX-koneissa on satsattu juuri matkustajakokemukseen: tyylikkääseen sisustukseen ja tilan tuntuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IcelandairIcelandair
Icelandairin economy-luokassa Light-lipun hintaan sisältyy käsimatkatavara kymmeneen kiloon saakka. Standard- ja Flex-matkustusluokissa lippuun kuuluu myös 23 kilon ruumalaukku.

Economy-luokassa Yhdysvaltoihin matkustaessa hintaan sisältyvät alkoholittomat juomat, ja tarjolla on laaja valikoima maksuttomia ruokia ja välipaloja, joita voi tilata myös ennakkoon.

Icelandairin economy-luokassa istumapaikat ovat 2+3+2-asetelmassa. Oma paikka löytyy vaivatta matkustamohenkilökunnan avustuksella, ja istumapaikoilla matkustajia odottavat valmiiksi asetellut viltit ja tyynyt. 

IcelandairIcelandair
Kattava viihdejärjestelmä takaa sen, että lento menee mukavasti – kunhan muistat kuulokkeet.

Istuimien selkänojissa olevissa näytöissä on kattava valikoima esimerkiksi elokuvia ja sarjoja, mutta kuulokkeet eivät sisälly hintaan. Mukaan onkin syytä ottaa omat langalliset kuulokkeet. Tarvittaessa myynnissä on nappikuulokkeita. 

Saga Premium tarjoaa hyvät unet ja herkulliset ateriat

Lisämukavuutta kaipaaville Icelandair tarjoaa Saga Premium -luokan, joka takaa leveät penkit, hintaan sisältyvän monipuolisen ruoka- ja juomatarjoilun sekä kaksi ruumaan laitettavaa matkalaukkua, kaksi käsimatkatavaralaukkua, pääsyn loungeen ja lentokentän premium-kaistoille.

IcelandairIcelandair
Herkulliset ateriat kymmenen kilometrin korkeudessa saavat nauttimaan lennosta.

Saga Premium -luokassa matka alkaa virvokkeilla, jotka tarjoillaan heti istumapaikalle saavuttua. Matkustajat saavat lainaksi laadukkaat vastamelukuulokkeet, ja istumapaikoilla on valmiina tyynyjen ja paksujen vilttien lisäksi myös vesipullot.

Puoli metriä leveiden istuimien selkänojia saa kaadettua runsaasti taaksepäin, mutta ei aivan makuuasentoon. Istuimissa on lisäksi jalkatuki, mikä helpottaa nukkumista lennolla.

IcelandairIcelandair
Saga Premium -luokan istuimet sijaitsevat metrin päässä toisistaan, joten jalkatilaa on mukavasti.

Lento sujuu mukavasti, sillä käytössä on sama viihdejärjestelmä kuin economy-luokassakin, minkä lisäksi Saga Premium -luokan matkustajat saavat käyttöönsä myös ilmaisen langattoman verkkoyhteyden. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Matkusta mukavasti – tällainen on Icelandairin Saga Premium -matkustusluokka

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Icelandair

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin parhaat nähtävyydet – paina mieleesi nämä 13 paikkaa

Ensikertalainen Islannissa

Ensimmäistä kertaa Islantiin – lue vinkit ennen matkaa

Icelandairin stopover Mainos

Tiesitkö, että voit yhdistää Islannin-vierailun Pohjois-Amerikan matkaan? Stopoverilla voit viipyä jopa viikon

Hotellivinkit Reykjavikiin

Majoitu mukavasti Reykjavikissa – hotellivinkit eri budjeteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja