Islanti - tulen ja jään maa

Saagojen saaren vastakohtainen luonto on koettava kerran elämässä. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Promote Iceland
Strokkur, Islanti

Islanti haltuun viikonloppureissulla – kolme kohdetta, jotka on pakko nähdä!

Suunnitteletko matkaa Islantiin, mutta käytössäsi on vain rajallisesti aikaa? Tässä kolme vinkkiä paikoista, jotka ehtii hyvin tehdä myös viikonlopun mittaisen matkan aikana!

1. Golden Circle

Golden Circle eli Kultainen kierros on Islannin suosituin luontonähtävyys, jonka useimmat Islannin-kävijät haluavat kokea matkansa aikana. Nimensä mukaisesti kierroksella on kolme päänähtävyyttä.

Reitin varrella, Euroopan ja Amerikan mannerlaattojen törmäyspisteessä sijaitseva Þingvellir on tunnettu maankuorten liikkeiden ja tulivuoritoiminnan vuoksi, mutta se vetää myös historiasta kiinnostuneita ihmisiä luokseen. Alue on kansallispuisto ja Unescon maailmanperintökohde.

Toinen suosittu kohde Golden Circlellä on kuumista lähteistään tunnettu Haukadalus. Siellä sijaitsee useita kuumia lähteitä, joista tunnetuimmat ovat Geysir ja Strokkur. Nykyään Geysir ei kuitenkaan ole enää aktiivinen, vaan käyttäytyy normaalin kuuman lähteen tavoin. Strokkur sen sijaan purkautuu muutaman minuutin välein ja on Islannin aktiivisin kuuma lähde.

Islannin suosituimmat vesiputoukset sijaitsevat Golden Circlen varrella Gullfossissa. Paikka koostuu kahdesta erillisestä vesiputouksesta, joista ylemmän pudotus on 11 metriä ja alemman 21 metriä.

Golden Circle on kierrettävissä yhden päivän aikana joko omatoimisena matkana vuokra-autolla tai lukuisten matkatoimistojen järjestämänä, valmiiksi räätälöitynä päivän mittaisena pakettimatkana.

Sininen laguuni, Islanti
Sininen laguuni tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ulkoilmassa myös keskellä talvea.

2. Blue Lagoon

Mikäli edellisen päivän matka tuntuu jaloissa, on aika nautiskella mahtavista maisemista Blue Lagoonin eli sinisen laguunin geotermisessä kylpylässä. Laavakentän päälle hulppein näköaloin avautuva Blue Lagoon todella on matkailijan unelma – turkoosi vesi on 35–37 asteista, ja mineraalipitoisen veden kerrotaan hoitavan sekä nuorentavan ihoa. Mikäli veden omat mineraalit eivät riitä, lisää hemmottelua saa kylpylän lukuisista kasvohoidoista.

Laguuni on suosittu matkailukohde, ja sinne järjestetään valmiiksi räätälöityjä matkoja, mutta myös autolla tai bussilla on helppo kulkea omatoimisesti. Laguuni sijaitsee 15 minuutin päässä Keflavíkin lentokentästä, joten se on helppo sijoittaa myös matkan alku- tai loppupäähän.

Kuva: Promote IcelandLunnit
Pingviineiltä näyttävien lunnien bongailu on Islannissa suosittua.

3. Reykjavikin saaristo

Mikäli merellinen Islanti kiinnostaa, kannattaa viimeisenä päivänä suunnata kohti Reykjavikin lähisaaristoa. Siellä on hyvät mahdollisuudet nähdä minipingviinin näköisiä puffeja eli lunneja. Rannikolla asustaa tuhansia lunnipariskuntia, ja niiden bongailu on suosittua matkailijoiden keskuudessa. Saaristossa on myös mahdollista osallistua valassafarille, jolla voi nähdä valaiden ja delfiinien elämää mereltä käsin.

Koska saaristo sijaitsee lähellä Reykjavikia, ehdit kaupunkiin mainiosti takaisin ennen pimeää. Kaupunki on pieni ja lähes kaikki kaupat, ravintolat ja baarit löytyvät yhden ostoskadun varrelta.

>> Lue lisää vinkkejä Islantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anette Kerkelä
Kuvat: Promote Iceland

Päivitetty: 3.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia