Hyppää sisältöön

Rantaloma Chilessä – löydä maan kauneimmat rannat ja vauhdikkaimmat vesiaktiviteetit

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 15.09.2018
Upeista luontokohteista tunnettu Chile tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden myös rentojen rantapäivien viettoon. Lue tästä vinkit rantalomaan Chilessä!

Maa täynnä upeita rantoja

Etelä-Amerikan Chilellä on rantaviivaa yli 4 000 kilometriä, joten maasta löytyy upeiden luonnonnähtävyyksien lisäksi myös mainioita rantakohteita. Valinnanvaraa on aina vilkkaista paikallisten suosimista rannoista rauhallisiin pikkupoukamiin ja tunnettuihin vesiurheilukohteisiin.

Erityisesti Pohjois-Chile on tunnettu kauniista rannoista, joilla maisemia hallitsevat valkoinen hiekka ja turkoosi tai syvänsininen merivesi. Maan kauneimpien rantojen joukkoon kuuluvat esimerkiksi Playa La Virgen ja Bahía Inglesa, jotka molemmat sijaitsevat Atacaman hallintoalueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Chilen keskiosan rannikolla on useita pieniä rantakohteita, joihin on helppo tehdä vierailuja maan pääkaupungista Santiagosta tai rantakaupungeista Valparaísosta ja Viña del Marista. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Algarrobo, Zapallar ja Papudo.

Lomakohteena tunnetussa Viña del Marissa on myös pitkä ranta, joka täyttyy lomailijoista varsinkin kesäkaudella. Kaupungista hieman pohjoiseen sijaitseva Reñaca on erityisesti paikallisten suosima rantakohde.

Etelä-Chilen rannat ovat matkailijoiden keskuudessa vähemmän tunnettuja, mutta myös maan eteläosissa on kuvankauniita rantoja. Nämä rannat ovat yleensä kuitenkin kiinnostavampia nähtävyysmielessä, sillä Etelä-Chilen sää on vähemmän otollista rantalomailuun ja merivesi on usein todella kylmää.

Rannalle pääsee myös moai-patsaista tunnetulla, Chilelle kuuluvalla Pääsiäissaarella, jonka Anakena-ranta tarjoaa kauniit puitteet rantapäivän viettoon.

Vauhdikasta tekemistä vesipedoille

Leppoisien lomapäivien lisäksi Chilen rannat tarjoavat tekemistä myös vauhdikkaampia aktiviteetteja kaipaavalle. Maan rannoilla on monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet, ja loman aikana voikin harrastaa vaikkapa surffausta, snorklaamista, melontaa ja purjelautailua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pichilemu on yksi koko Etelä-Amerikan tunnetuimmista surffauskohteista ja kaupungin rannoilla järjestetäänkin usein kansainvälisiä kilpailuja. Surffaajien suosimia rantoja ovat esimerkiksi Punta de Lobos ja Infiernillo. Pichilemun rannoilla onnistuu myös muun muassa leija- ja purjelautailu sekä purjehdus.

Rantakohteiden lisäksi myös Etelä-Chilen lukuisat järvet ja joet tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia hurjapäille, kuten koskenlaskua ja kajakkimelontaa.

Suunnittele onnistunut rantaloma

Vuodenajat menevät Chilessä päinvastoin kuin Suomessa eli Chilessä kesäsäistä nautitaan joulukuusta helmikuuhun saakka. Pohjois-Chilessä lämpöä ja auringonpaistetta riittää kuitenkin myös varsinaisten kesäkuukausien ulkopuolella, kun taas etelässä sää on viileämpää myös kesäaikaan. Maan pohjoisosissa merivesi on myös huomattavasti pidempään lämmintä.

Chilessä rantalomailijan on tärkeää muistaa suojautua hyvin auringolta. Erityisesti Pohjois-Chilen aavikkoalueilla auringonsäteily on erittäin voimakasta, joten kannattaa huolehtia, että aurinkovoiteessa on riittävän korkea suojakerroin. Myös hatun ja aurinkolasien käyttö on suotavaa.

Monien suosittujen rantakohteiden lähellä sijaitsee hotelleja ja muita majapaikkoja, kuten vuokrattavia asuntoja. Erityisesti pienempiin rantakaupunkeihin varaukset on hyvä tehdä hyvissä ajoin kesäaikaan. Osa rantakaupungeista hiljenee kesäkauden ulkopuolella, joten muina vuodenaikoina matkustaessa on hyvä ottaa ennen lomaa selvää esimerkiksi majoitusmahdollisuuksista.

>> Lue myös: Chilen kauneimmat luontokohteet – viisi paikkaa, jotka täytyy kokea lomalla

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Patagonian upeimmat kohteet

Onko tässä koko maailman upein luontokohde? Patagonia hurmaa Etelä-Amerikassa

Brasilia, Rio de Janeiro

Ensikertalaisen Etelä-Amerikka – katso upeimmat kohteet ja suunnittele oma unelmalomasi

San Alfonso del Mar, Chile

Tältä näyttää maailman suurin uima-allas – pituutta kilometri ja syvyyttä 35 metriä

Chile

Ensikertalaisen Chile – nämä asiat on hyvä huomioida lomaa suunnitellessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja