Hyppää sisältöön

Majoitu mukavasti Reykjavikissa – hotellivinkit eri budjeteille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.09.2019
Islannin pääkaupunki Reykjavik on hyvin suosittu matkailukohde, mistä syystä myös kaupungin majoitustarjonta on erinomainen. Katso vaihtoehdot erilaisille matkailijoille!

Tasokkaaseen matkaan: Reykjavík Konsúlat Hotel

Reykjavikin vanhimmalla alueella sijaitseva Reykjavík Konsúlat Hotel kuuluu Hiltonin Curio Collectioniin, ja tarjoaa tasokasta majoitusta keskellä kaupunkia. Lyhyt kävelymatka Reykjavikin tärkeimpiin kohteisiin ja hotellin mukava tunnelma saavat viihtymään Konsúlatissa.

Vuonna 2018 avattu hotelli on yhdistelmä kodin ja hotellin piirteitä: yleiset tilat on sisustettu hyvin kodinomaisesti vastaanottoa ja hotellin ravintolaa sekä baaria myöten. Sohvia, tyynyjä, täysinäisiä kirjahyllyjä ja tarinoita kertovia valokuvia on siellä täällä. Huoneissa on kuitenkin selvästi tasokkaan hotellin tunnelma: palvelut, siisteys ja toimivuus ovat kohdillaan. Sisustus on tyylikkään kodikasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa on neljä huonetyyppiä ja kolme erilaista sviittiä, joten vaihtoehtoja riittää. Ravintolan ja baarin lisäksi hotellin palveluihin kuuluvat myös kuntosali ja islantilainen kylpylä.

Reykjavík Konsúlat hotel
Hafnarstræti 17-19

Budjettilomaan: Kex Hostel

Nimestään huolimatta Kex Hostel tarjoaa usean hengen makuusalien lisäksi myös yhden tai kahden hengen huoneita, ja saatavilla on myös perhehuoneita. Hostellikonsepti takaa edullisen hinnan, mikä Reykjavikissa tarkoittaa noin 70 euroa yötä kohden kahden hengen huoneesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perustason huoneissa ei ole omaa kylpyhuonetta, mutta yhden ja kahden hengen huoneet on sijoiteltu niin, että kylpyhuone sijaitsee aivan huoneen vieressä. Plus-luokan huoneissa on myös oma kylpyhuone. Huoneet on sisustettu hauskalla tavalla ja ne henkivät menneen ajan tunnelmaa. Ikkunoista avautuu vuori- tai merinäkymä, joten Reykjavikin luontoa pääsee lähelle.

Hostel Kex tarjoaa mainiot palvelut: saatavilla on kuntosali, pyykinpesumahdollisuus, vieraiden käyttöön tarkoitettu keittiö ja gastro pub.

Hostel Kex
Skúlagata 28

Kaikille sopiva perushotelli: Iceland Comfort Apartments

Keskeinen sijainti ja edullinen hinta ovat Iceland Comfort Apartments -huoneistohotellin tärkeimpiä valtteja. Siistit ja tyylikkäät huoneistot houkuttavat matkailijoita, ja oma keittonurkkaus mahdollistaa myös ravintolakustannuksissa säästämisen, kun osan aterioista voi kokata omassa huoneistossa.

Iceland Comfort Apartments on palvelultaan kolmen tähden tasoa, joten kävijät voivat odottaa toimivia perusmukavuuksia. Kaikissa huoneistoissa on keittonurkkauksen lisäksi myös oma kylpyhuone.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaiken kaikkiaan tarjolla on 37 huoneistoa, joiden koko vaihtelee kahdesta viiteen henkeen. Perustason huoneistojen lisäksi saatavilla on myös deluxe- ja superior-huoneistot.

Iceland Comfort Apartments
Hamraborg 7

Lapsiperheille: Icelandair Hotel Reykjavik Marina

Reykjavikin tunnelmallisessa satamassa sijaitseva Icelandair Hotel Reykjavik Marina on leikkisä majapaikka koko perheelle. Huoneet on sisustettu eri tyyleillä, mutta värikkyys on avainasemassa. Esimerkiksi kalastajatunnelmaisissa huoneissa seinillä on kalatauluja ja huoneiden varusteluun kuuluu kalastajalle sopiva sadelakki.

Lapsiperheitä ilahduttaa erityisesti hotellin kuntosali, jossa on pieni kiipeilyseinä. Hotellilla on myös oma islantilaisia elokuvia pyörittävä elokuvateatteri. Huonetyyppejä on useita, ja saatavilla on myös perhehuoneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa on ravintola ja baari, minkä lisäksi lentoyhtiön omistaman Icelandair Hotel Reykjavik Marinan yleiset tilat ovat mukavan viihtyisät, joten hotellissa on helppo viettää aikaa myös huoneen ulkopuolella.

Icelandair Hotel Reykjavik Marina
Myrargata 2

Trenditietoiselle: Kvosin Downtown Hotel

Tyylikäs Kvosin Downtown Hotel palvelee tyylitietoista matkailijaa 24 huoneella, jotka on sisustettu islantilaisella designilla ja viimeistelty paikallisten taiteilijoiden teoksilla. Tyylikkäissä huoneissa on harmoninen tunnelma, joissa on helppo rentoutua matkapäivien välillä.

Huoneiden koko vaihtelee rutkasti, sillä hotellin pienin huone on 17 neliötä ja Kvosin-hotellissa on saatavilla huoneita aina 60 neliömetriin saakka. Perushuonekoko vastaakin hotellissa sviittiä. Osassa huoneista on suuri parveke.

Tarjolla on lisämaksullinen aamiainen, mutta huoneiden varusteluun kuuluva keittokomero takaa, että aamupalan voi valmistaa ja nauttia myös oman huoneen rauhassa. Keskeisen sijainnin ansiosta Reykjavikin kahvila- ja ravintolatarjonta on lyhyen matkan päässä.

Kvosin Downtown Hotel
Kirkjutorg 4

>> Lue lisää vinkkejä Reykjavikiin!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Blue Lagoon, Islanti

Islannin kuuluisin kylpylä on monen matkailijan haavelistalla – tältä näyttää upea Blue Lagoon

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja