Hyppää sisältöön

Päivä Reykjavikissa – lue vinkit kaupunkipäivälle ja ota kaikki irti lomasta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.08.2019
Islannin pääkaupunki Reykjavik on kuin idyllinen kalastajakylä. Keskustassa värikkäät puutalot kohtaavat viileän designin, ja kotoisilta näyttävissä rakennuksissa jammaillaan auringonnousuun saakka.

Aloita kompaktista keskustasta

Reykjavikin keskusta on mukavan pieni ja parhaiten siihen tutustuu kävellen. Aloita päivä aamulenkillä keskustassa sijaitsevan Tjörnin-lammen ympäri. Reippaalla kävelyvauhdilla lenkin kiertää 20 minuutissa. Nappaa hotellin aamiaispöydästä mukaan sämpylänpala ja pysähdy ruokkimaan sorsia ja joutsenia. Lammen länsilaidalla kannattaa seisahtua ihailemaan vastarannalla piirtyvää kaupungin siluettia.

Valitse aamupäivän kohteeksi joku kaupungin lukuisista museoista ja tutustu maan syntyvaiheisiin Islannin kansallismuseossa tai kansantaruihin eli saagoihin Kulttuuritalossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockReykjavik, Islanti
Tunnelmallinen Reykjavik on helppo ja kompakti kaupunkilomakohde.

Perinteistä islantilaista maalaustaidetta voi tutkia Kansallisgalleriassa ja modernimpaa Reykjavikin taidemuseossa. Näistä löydät islantilaista taidetta, jota ei ole esillä muualla.

Kotoisa tai merellinen lounas

Vanhan keskustan värikkäät puutalot näyttävät tavallisilta islantilaisilta kotitaloilta, ja osa niistä sellaisia onkin. Monessa kuitenkin toimii galleria, putiikki tai herttainen lounaskahvila. Astu rohkeasti sisään, rupattele paikallisille ja nauti rennosta tunnelmasta!

Jos maltat lähteä lounastamaan vanhan keskustan ulkopuolelle, suuntaa satamaan. Siellä pienet kalaravintolat tarjoavat tuoreita merenantimia, eikä keittolounaan hinta ole paha.

Shoppaile tai vain ihaile putiikkien aarteita

Alkuiltapäivästä on suunnattava tutustumaan putiikkeihin, sillä monet menevät kiinni jo kuudelta. Parhaita shoppailukatuja pääkatu Laugavegurin lisäksi ovat Bankastraeti ja Austurstraeti. Islantilaiset nuoret suunnittelijat ovat intohimoisia ja ennakkoluulottomia.

Nykydesignissakin ollaan uskollisia maan omille raaka-aineille. Laukun tai kenkien materiaali voi olla kalan nahkaa, koruissa on käytetty huokoista laavakiveä ja neuleissa paikallisten lampaiden villaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockReykjavik, Islanti
Hallgrímskirkjan on Reykjavikin parhaita maisemapaikkoja.

Ostoskierroksen lomassa voit nousta hengähtämään Hallgrímskirkjanin torniin ihailemaan maisemia. 74-metrinen kirkko on yksi maan korkeimmista rakennuksista, ja sieltä avautuu vaikuttava näkymä kaupunkiin.

Virkisty altaalla

Ne, joita shoppailu ei houkuta, voivat suunnata iltapäiväksi uima-altaalle. Islannissa on yllin kyllin geotermisellä lämmöllä kuumennettuja altaita. Vierailemisen arvoinen kohde on myös Reykjavikin ulkopuolella sijaitseva kylpylä Blue Lagoon, jonka suolaisen ja rikinkatkuisen kuuman lähdeveden sanotaan tekevän hyvää iholle.

Jos kuitenkin haluat kokea uima-altaat paikalliseen tapaan, piipahda johonkin Reykjavikin useista uimaloista. Ne ovat paikkoja, missä islantilaiset rentoutuvat työpäivän päätteeksi vaihtaen kuulumisia naapureiden ja muiden tuttujen kanssa.

Inka KhanjiReykjavik, Islanti
Matkailijanähtävyyksien lisäksi Reykjavikissa kannattaa kokea myös aidot paikalliset elämykset.

Shoppailijakin ehtii virkistäytyä uimalassa ennen iltarientoja. Kaupungin keskustassa sijaitsevan Sundhöllinin ulkoaltaista on näkymät kaupungille.

Herkuttele perinneruoalla ja jammaa aamunkoittoon

Reykjavikissa on pieneksi kaupungiksi paljon ravintoloita. Valitse päivälliseksi perinteisiä islantilaisruokia – voit nauttia niitä klassiseen tapaan esimerkiksi idyllisessä ravintola Lækjarbrekassa Bankastreatilla tai modernimpaan tyyliin tapaksina. Ravintola Tapas Barinnin tapaslajitelmassa on herkkupaloja muun muassa lampaasta, lunnista ja äyriäisistä.

Reykjavikin kahviloiden ulkonäkö pettää. Päivällä rauhalliset seurustelupaikat muuttuvat yökerhoiksi ja klubeiksi, kun pöydät siirretään syrjään. Monissa paikoissa on alkuillastakin livemusiikkia ja puolen yön jälkeen meiningin ottaa haltuun DJ. Reykjavikin yöelämä on parhaimmillaan vasta aamukahden–kolmen aikaan, kun kaupunkilaiset suuntaavat ulos kotona nautittujen pohjien jälkeen. Älä siis lähde kotiin liian aikaisin!

Islantilaisten maine bilettäjinä ei ole myytti, sillä tiivis jorailutunnelma jatkuu aamunkoittoon. Jammaa mukana, jos kaupunkipäivän jälkeen vielä jaksat!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Reykjavikiin!

Teksti: Anni Romu
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Blue Lagoon, Islanti

Islannin kuuluisin kylpylä on monen matkailijan haavelistalla – tältä näyttää upea Blue Lagoon

Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin parhaat nähtävyydet – paina mieleesi nämä 13 paikkaa

Ensikertalainen Islannissa

Ensimmäistä kertaa Islantiin – lue vinkit ennen matkaa

Icelandairin stopover Mainos

Tiesitkö, että voit yhdistää Islannin-vierailun Pohjois-Amerikan matkaan? Stopoverilla voit viipyä jopa viikon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja