Hyppää sisältöön

Tässä ovat Berliinin parhaat selfie-paikat – 10 ideaa matkailijalle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 06.09.2016
Omat hymyilevät kasvot ikuistettuna maailmankuulun nähtävyyden vieressä ovat mainio tapa lähettää terveiset maailmalta. Nämä Berliinin kohteet tarjoavat parhaan taustan lomakuville.

Nappaa lomaselfie

Saksan pääkaupungissa Berliinissä ei voi olla näkemättä pisimpään mahdolliseen mittaan asetettuja selfie-keppejä. Selfieitä nappaillaan niin kaupoissa, aukioilla, nähtävyyksillä kuin museoissakin, joten myös suomalaismatkailijan on helppo rohkaistua nappaamaan lomaselfie julkisella paikalla.

Berliini on kaikessa rosoisuudessaan hyvin kuvauksellinen kaupunki. Kaupungissa on runsaasti seinämaalauksia, persoonallisia rakennuksia ja historiallista arkkitehtuuria, jotka kaikki näyttävät komeilta lomaselfieissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso missä kohteissa nappaat parhaimman lomaselfien!

1. Brandenburgin portti

Koko Berliinin ikonina tutuksi tullut Brandenburgin portti näyttää hyvältä lomaselfiessä, ja helposti tunnistettava kohde kertoo heti missä kuva on otettu. Perinteisesti valtavan portin edessä otetuissa turistikuvissa seisotaan toisen maailmansodan aikaisiin univormuihin sonnustautuneiden sotilaiden kainalossa, mutta moderni selfie onnistuu mainiosti myös yksin.

Porttia voi lähestyä monesta suunnasta, sillä sen tunnistaa kyllä riippumatta siitä onko kuva otettu Tiergartenin vai Unter den Lindenin puolelta. Jos haluat napata tavallisesta poikkeavan kuvan, ota se portin edustan sijaan sisäpuolella hauskasta kuvakulmasta, esimerkiksi alhaalta päin.

2. East Side Gallery

Berliinin muuri on yksi koko kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä, ja historiallinen kohde herättää kiinnostusta myös selfien taustalla. Paras keino saada taustalle muurin kuuluisa värikäs seinämaalaus on suunnata Spree-joen pohjoispuolella sijaitsevaan East Side Galleryyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva, jonka Laura (@laurajml) julkaisi

Reilun kilometrin mittainen osa muuria on kaikkein pisin jäljellä oleva muurin osuus. Muurin murtumisen jälkeen taiteilijat maalasivat poliittisia aiheita käsitteleviä teoksia muurin itäpuolelle, ja monia niistä voi edelleen käydä katsomassa nykyisin suosittuna ulkoilmagalleriana toimivassa East Side Galleryssä.

3. Televisiotorni

Berliinin televisiotorni on äärettömän helppo napata omakuvan taustalle, sillä korkea nähtävyys näkyy hyvin moneen Berliinin-kolkkaan. Komea televisiotorni onkin kaupungin kuvatuimpia kohteita.

Kuva, jonka KStel (@kstel) julkaisi

Jos perusselfie televisiotornin vieressä tuntuu tylsältä ajatukselta, voi omakuvan viedä tavallista korkeammalle tasolle nousemalla tornin huipulle ja nappaamalla selfien televisiotornista avautuvan maiseman kanssa.

4. Berliinin karhu

Vierailetko Berliinissä ilman matkakumppania? Ei hätää, sillä kaupunki tarjoaa valokuviin sympaattisen reissukaverin. Ympäri Berliiniä sijaitsee nimittäin useita karhupatsaita, joista saa varmasti kaverin lomakuviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karhu on Berliinin kaupungin symboli, ja tassut taivasta kohti kohottaneita karhuja onkin ripoteltu ympäri Berliiniä. Karhupatsaat on maalattu näyttävästi eri väreillä, ja niiden bongaaminen on hauska ajanviete lomalla.

5. Holokaustin muistomerkki

Harmaista betonipilareista muodostuva kuuluisa holokaustin muistomerkki on suosittu nähtävyys paitsi historiallisesta myös visuaalisesta näkökulmasta. Suuri betonipilareiden täyttämä alue on hyvin näyttävä niin valokuvissa kuin luonnossakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Selfieiden lisäksi alueelta voi napata hyvinkin erikoisia lomakuvia, sillä kapeiden käytävien molemmin puolin sijaitsevat betonipilarit mahdollistavat akrobaattiset poseeraukset. Ennen kuvan ottamista kannattaa kuitenkin pohtia, millainen poseeraus on holokaustin muistomerkille sovelias.

6. Siegessäule

Maisemat suuren puiston halkaisevaan viivasuoraan tiehen sekä kaukana horisontissa nouseva Berliinin keskusta tekevät keskellä Tiergartenia sijaitsevasta Siegessäulesta suositun vierailukohteen.

Kuva, jonka Martijn (@martijnvd75) julkaisi

Ellei 67 metriä korkean tornin huipulle kiipeäminen tunnu mukavalta ajatukselta, voi Siegessäulen rajata selfien taustalle myös alhaalta käsin. Komean tornin korkeus korostuu erityisen hyvin maanpinnalta otetussa kuvassa.

7. Museuminsel

Entisen Itä-Berliinin alueella sijaitseva museosaari eli Museuminsel on loistava kohde selfieille, sillä saarella sijaitseva museokompleksi tarjoaa komeita taustoja. Voit valita taustaksi museon seinän, kauniin käytävän tai vaihtoehtoisesti kokonaisen museorakennuksen. Parhaimmillaan museosaari on tietysti aurinkoisella säällä.

8. Valtiopäivätalo

Aivan Brandenburgin portin lähistöllä sijaitseva Berliinin valtiopäivätalo on näyttävä niin sisältä kuin ulkoakin, ja takaa hyvät selfie-maisemat. Omakuvan nappaaminen valtiopäivätalossa vaatii valmisteluja jo ennen matkaa: komeassa rakennuksessa vieraileminen on ilmaista, mutta vaatii etukäteisvarauksen.

Kun rakennuksen sisälle saakka pääsee, ei hyvää selfie-paikkaa tarvitse kauaa etsiä: näyttävä arkkitehtuuri pitää huolen siitä, että ottipa kuvan melkein missä tahansa, onnistuu selfie mainiosti.

9. Katutaide

Berliinin komeat katutaideteokset ovat jo yksinään syy matkustaa kaupunkiin, sillä ympäri kaupunkia löytää taidokkaita värikylläisiä teoksia. Seinillä on kaiken kokoisia graffiteja ja muita maalauksia, joiden tekemiseen taiteilijat ovat panostaneet.

Komeiden katutaideteosten varalta on syytä pitää silmät auki kaikkialla Berliinissä, sillä vastustamattomia selfie-taustoja voi tulla vastaan yllättävissä paikoissa.

10. Metroselfie

Paras todiste urbaanista seikkailustasi Berliinissä on tietysti kaupungin metrossa eli u-bahnissa otettu selfie. Voit valita taustalle kirkuvankeltaisen metrovaunun, napata selfien metron kyydissä tai vaikkapa metroaseman vilinässä.

Kuva, jonka Ile Sáenz (@ile.saenz) julkaisi

Myös metrovaunujen Brandenburgin portista muistuttavilla kuvioilla koristellut ikkunat ovat suosittu tausta, ja ikkunoiden heijastus tarjoaa mahdollisuuden peiliselfieen.

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Sebastian Bojara, Instagram / @laurajml, @kstel, @aine.nugent, @raulgbvb, @martijnvd75, @adamsheltonmakeup, @enricodp90, @petra_cvit sekä @ile.saenz

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saksan parhaat rannat

Näin hienoja rantoja Saksasta löytyy – yllätytkö maisemista? 5 kohdevinkkiä

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja