Hyppää sisältöön

Trendiopas Berliinin ostoskaduille

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.09.2012
Trenditietoinen Berliini haastaa röyhkeästi muoti-ikoneina tunnetut Lontoon ja Milanon. Saksan pääkaupunki ei kumartele - se elää ja muovaa katukulttuurinsa ulkonäköä juuri niin kuin itse haluaa.

Kaupungin oma catwalk

Muotikatunakin tunnettu Kastanienallee on Berliinin oma catwalk ja tyylikkäiden naisten sekä miesten esittäytymiskatu, joka johdattaa useiden designliikkeiden – kuten Oderberger Strassen kulmassa sijaitsevan Flagshipstoren – kautta Lontoon Sohosta inspiroituneeseen Notoon.

Berliinin parhaat putiikit

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Noto eli North Torstrasse on ehdottomasti yksi tämän hetken polttavimmista design-alueista. Sen pääkatua leikkaavilta kujilta löytyy paikallisten suunnittelijoiden showroomeja, useita nopeasti syntyviä pop up -liikkeitä sekä trenditietoisten ihmisten suosimia kahviloita.

Mikäli liikkeiden myyjien kanssa löytyy yhteinen kieli, kannattaa kysäistä tilan historiasta. Suurin osa nykyisistä liikkeistä on nimittäin rakennettu esimerkiksi ravintoloiden vanhoihin keittiöihin, siivouskomeroihin tai leipomoihin.

Mulackstrassen high fashion -liikkeet

Viimeisimpiä muotiluomuksia esittelevät sekä Adddress että muotikatu Mulackstrassella sijaitseva Lala Berlin. Katu tarjoaa paljon avant garde -tyylisiä liikkeitä, joiden kiertämiseen kannattaa varata hyvin aikaa. Samaiselta kadulta löytyy myös Helsinki10-tyylinen konseptiliike Butterflysoulfire.

Mulackstrasse on loistava ostoskatu Berliinissä

Räätälöityä palvelua

Mittessä sijaitseva rento sneaker-konsepti Snique valmistaa käsityönä juuri omiin jalkoihin ja tyyliin sopivat tennarit. Sen sijaan yksi kaupungin tyylikkäimmistä liikkeistä lienee berliiniläinen Dandy of the Grotesque, jonka hengästyttävän upea kokoelma tarjoaa mustalla twistillä räätälöityjä paitoja, pukuja ja liivejä. Ykkössijan miesten high fashion -liikkeistä vie kuitenkin Darklands, kausittain paikkaansa vaihtava rouhea liike, jonka ihaillut designerit ovat maailman huippuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vintagea ja muotikirppiksiä

Kaupunki on täynnä loistavia vintageliikkeitä, joista ehdottomasti tutustumisen arvoisia ovat 60- ja 70-lukujen aarteita myyvä Alex sekä Stiefel Kombinat, jonka valikoimasta löytyy yli 6000 paria nahkaisia vintagesaappaita – kaikissa kuvittelemissasi väreissä.

Seinänaapurina toimii samaisen liikkeen miestenosasto, jonka hattu- ja retrolaukkuvalikoima on mahtava. Myös Garments kannattaa tarkistaa, sillä rekeistä löytyy edustettuina sellaisia merkkejä kuin Miu Miu ja Chloé.

Ostosvinkit Berliiniin

Salainen putiikki Alexanderplatzilla

Lattiasta kattoon valkoiseksi maalattu tyhjä liiketila saattaa jäädä monelta matkailijalta huomiotta, mutta Apartment-liikkeeseen voi löytää vaikkapa tyylikkäiden paikallisten jalanjälkiä seuraamalla. Apartmentin mustilla kankailla ja nahkariekaleilla verhotun showroomin valikoimasta löytyy paikallisten designereiden tummanpuhuvia vaatteita, koruja sekä laukkuja.

Aivan Alexanderplatzin nurkalla sijaitsevan Apartmentin ilmapiiri on rouhea sekoitus Rick Owensia, Alexander Wangia sekä Ann Demeulemeesteria. Liikkeessä voi ihastella nelinumeroisella hintalapulla varustettua nahkalaukkua – tai mallilta näyttäviä myyjiä suorimassa olemattomia ryppyjä täydellisen symmetrisesti viikatuista farkuista.

Teksti: Marinella Ruusunen
Kuvat: DZT ja Marinella Ruusunen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja