Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Natsien entinen lentoasema on nykyisin kaupunkilaisten olohuone – katso kuvat

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Berliinissä sijaitseva Tempelhofin lentoasema on nykyisin koko kaupungin trendikkäin ulkoilualue.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.08.2016
facebook   whatsapp

Karmiva historia ei varjosta ulkoilijoita

Oletko aina halunnut juosta vapaasti keskellä lentoaseman kiitorataa? Se on mahdollista Berliinissä, missä vanha Tempelhofin lentoasema on muutettu kaupungin suurimmaksi puistoksi. Saksan pääkaupunki tarjoaakin mielenkiintoisen vierailukohteen matkailijoille, jotka rakastavat lentoasemia.

Berliinin kaupungin eteläosassa sijaitseva Tempelhofin lentoasema oli käytössä vuoteen 2008 saakka. Kaksi vuotta myöhemmin Tempelhofin lentoasema avattiin kaikelle kansalle, ja siitä lähtien se on ollut suosittu ulkoilualue niin matkailijoiden kuin paikallistenkin keskuudessa.

Siinä missä lentoasema on historiansa varrella toiminut muun muassa natsien kokoontumispaikkana ja Gestapon vankilana, missä on virunut yli kymmenen tuhatta aatteellista vankia, on Tempelhof nykyisin riemukas ajanviettopaikka.

Vanhalle lentoasemalle tullaan juoksemaan, pyöräilemään, rullaluistelemaan, ulkoiluttamaan koiria, lennättämään leijaa sekä grillaamaan ja viettämään piknik-retkiä. Lentoaseman sisätilat ovat niin ikään käytössä, ja valtaosa tiloista on vuokrattu. Alueella järjestetään myös runsaasti tapahtumia vuoden ympäri.

Aivan Berliinin keskustan tuntumassa sijaitsevalla 386 hehtaarin kokoisella alueella riittää tilaa, ja esimerkiksi alueen kuusi kilometriä pitkä pyöräilyreitti on hyvin suosittu. Lisäksi entisellä lentoasemalla on muun muassa kahden ja puolen hehtaarin kokoinen grillialue sekä valtava piknik-kenttä.

Lentoasemalla voi vierailla ympäri vuoden, ja puiston kolme sisäänkäyntiä ovat avoinna päivittäin auringonnoususta auringonlaskuun.

Katso alta kuvat Tempelhofin lentoasemalta!

Inka KhanjiBerliini, Saksa
Tempelhofin lentoasema on nykyisin suosittu ulkoilualue.
Inka KhanjiBerliini, Saksa
Vanhat lentoasemarakennukset ovat vuokrakäytössä.
Inka KhanjiBerliini, Saksa
Tempelhofin ulkoilualueen kolme porttia ovat avoinna auringonnoususta auringonlaskuun.
Inka KhanjiBerliini, Saksa
Lentoasemalla on helppo vierailla kaupunkiloman aikana.
Inka KhanjiBerliini, Saksa
Lentoaseman rakennuksissa on vuosien aikana toiminut muun muassa natsien vankila.
Inka KhanjiBerliini, Saksa
Lentoasemalla on runsaasti mielenkiintoista nähtävää.
Inka KhanjiBerliini, Saksa
Leijan lennättäminen on hyvin suosittua tuulisella aukiolla.

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksi ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

 1. Panin tuon edellisen kopion wikipediasta, koska on älytöntä sanoa Tempelhofia natsien lentoasemaksi.


 2. Wikipedia:Tempelhofin lentoasema on Tempelhofin kaupunginosassa, Berliinissä sijaitseva käytöstä poistettu lentoasema. Toimiessaan se oli yksi Berliinin kolmesta lentoasemasta. Lentoasema otettiin käyttöön 1923, mikä tekee siitä maailman vanhimman matkustajaliikennelentoaseman. Asemaa uudistettiin 1930-luvulla. Tuolloin rakennettu puolikaaren muotoinen, 1 230 metriä pitkä lentokonehalli- ja terminaalirakennus kuuluu edelleen Euroopan pisimpien rakennuksen joukkoon. Tempelhof oli käytössä myös Berliinin ilmasillassa. Lentoasema suljettiin pysyvästi 31. lokakuuta 2008.


 3. Höh! Näyttää ahtaalta ja on kaukana. Pohjanmaalla on tilaa ja ei aivan kaikkialla tarvitse väistellä muslimeja ja kaikenkarvaisia molukkeja.


 4. Paikalla on ollut gestapon vankila ja se on toiminut ***sien kokontumispaikkana. Voiko paljon natsimpaa paikkaa olla keskitysleirien ulkopuolella? Sotia, sotarikoksia ja muita kauheuksia ei pidä unohtaa. Kun ne unohdetaan alkavat ne taas uudelleen. Natsi-ideologia saa nykyään yhä enemmän kannattajia. Uusnatsit eivät kuitenkaan tunne historiaansa, sillä aatuhan oli liitossa arabien kanssa. Tässä muutama natsi-sana lisää. Minä en aio unohtaa!


 5. Todella kiva paikka kyllä, oli mun yks Berliinin reissun kohokohtia! Oli ihana mennä tunniksi tonne vaan pyöräilemään (paikanpäältä voi vuokrata edullisesti) ja kuunnella vain tuulta ja kaukaisia liikenteen ääniä. Erittäin vapauttavaa. :)


 6. Miksi tätä natsi sanaa kylvetään joka h…..tin
  käänteessä.Oliko tämä lentokenttäkin natsi?
  Vai miltä tämä kuulostaa?Kaikki jotka ajavat
  Saksalaisella autolla,ajavat natsi-autoa!!!
  Kannattais lukea historiaa kun näyttää olevan
  hiukan hakusessa!!!


 7. Natsi natsi ja vielä kerran natsi.
  Mistä tiedätte, että esimerkiksi lennonjohtajilla oli kaikilla puoluekirja?


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.