Hyppää sisältöön

Luulitko sinäkin, että näihin paikkoihin voi matkustaa vain kesällä? 5 yllättävää kohdetta talveksi

Elina Venttola Päivitetty: 23.09.2019
Monia mainioita talvikohteita pidetään turhaan pelkkinä kesälomakohteina. Oletko kokeillut jotain näistä sesongin ulkopuolella?

1. Mallorcalle kaupunkilomalle tai aktiivireissulle

Kesäloma ja suunta kohti Mallorcaa – siinä on monen suomalaisenkin perinne. Mutta tiesitkö, että Mallorcalle voi matkustaa myös muina vuodenaikoina?

Mallorca on Baleaarien saarista isoin ja ainoa, joka pysyy vilkkaana myös talvikuukausina. Mallorcan pääkaupungissa Palmassa voi viettää kaupunkilomaa samaan tapaan kuin Barcelonassakin: tehdä ostoksia, kierrellä nähtävyyksiä ja vierailla museoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMillaista Mallorcalla on talvella?
Maisemajuna Solleriin liikennöi Mallorcalla vuoden ympäri.

Mallorcaa kannattaa harkita talvikohteena myös silloin, jos suunnittelet sporttilomaa. Patikointi ja pyöräily ovat saaren ykköslajeja, ja talven leuto ilmasto sopii hyvin molempia varten. Tietysti Välimerelläkin sataa talvikuukausina, joten sää voi aina tuoda yllätyksiä.

Paras syy matkustaa Mallorcalle talvella on helpot suorat lennot, joilla pääsee saarelle läpi vuoden. Kesällä melkoisen ruuhkainen saari on sesongin ulkopuolella miellyttävän rauhallinen. Hotellihuoneiden hinnat laskevat kesäkuukausista merkittävästi.

2. Nizza tuli kuuluisaksi talvikohteena

Pariisiin matkustetaan vuoden ympäri, mutta Ranskan Rivieran isointa kaupunkia Nizzaa pidetään enemmän kesäkohteena. Tähän mielikuvaan ei kannata jumittua – tiesitkö, että Nizza nousi alun perin matkailijoiden suosioon nimenomaan varakkaiden brittien talvehtimispaikkana?

Rantavarusteet voi suosiolla jättää kotiin, mutta parhaimmillaan sää on Nizzassa talvellakin leuto ja aurinkoinen. Kaupungissa on riittävästi nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia, jotta auringonottosäätä ei ehdi edes kaivata. Ranskalaiseen tapaan Nizzasta löytyy myös hyviä ravintoloita.

IstockphotoNizzaan voi matkustaa ympäri vuoden
Nizzasta on helppo tehdä retkiä myös muualle Rivieralle.

Ranskan Rivieran rantakohteet eivät kuulu niihin paikkoihin, joissa ainoat aktiviteetit liittyvät auringonottoon tai uimiseen. Vuokraa auto tai tee junalla retkiä Nizzan lähialueille kuten Cannesiin, Monacoon, Antibesiin tai hajuvesikaupunki Grasseen. Älä unohda myöskään Nizzan karnevaaleja helmikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomesta pääsee Nizzaan suorin lennoin ympäri vuoden, ja talvikuukausina sekä lennoista että hotelleista voi tehdä hyviä tarjouslöytöjä.

3. Santorini ilman ruuhkia

Jos mieli tekee Kreikan saaristoon, ei ole mikään pakko odottaa kevääseen asti. Kohteeksi kannattaa vain valita isompi saari, jossa hotellit ja ravintolat ovat avoinna kävijöille myös talvella. Monien pienten saarten palvelut sulkeutuvat sesongin ulkopuolella.

Santorini on hyvä esimerkki saaresta, jonne ei matkusteta ensisijaisesti rantojen takia. Saaren upeat maisemat ja näköalapaikat tekevät vaikutuksen vuodenajasta riippumatta. Ja mikä parasta: talvella Santorinin pääsee kokemaan ilman ruuhkia ja risteilyalusten mukanaan tuomia isoja ryhmiä. Kalliista hotelleistaan tunnetun saaren hinnat putoavat.

IstockphotoSantorinille voi matkustaa myös talvella
Santorini ilman ruuhkia? Matkusta saarelle talvella.

Santorinin lisäksi esimerkiksi Kreeta ja Rodos ovat saaria, joilla riittää tekemistä ja palveluja vuodenajasta riippumatta. Muiden Euroopan kohteiden tapaan myös Kreikan saarilla lomapäiville voi osua talvikuukausina sateita, mutta parhaimmillaan talvi ei edes tunnu talvelta.

Kreikan saarille ei ole Suomesta talvikaudella suoria lentoja, mutta Ateenasta on helppo jatkaa matkaa joko lentäen tai lautalla. Ateenaan on useampia suoria lentoreittejä.

4. Talvea pakoon Maltalle

Ehkä tiesitkin, että monet suomalaiset asuvat vakituisesti tai talvehtivat Maltalla. Miksi siis sinne ei voisi myös matkustaa lomalle talvikuukausina?

Välimeren pieni saarivaltio on erityisen tunnettu kirkkaista vesistään ja Sinisen laguunin kaltaisista nähtävyyksistä. On selvää, että vedet eivät talvella loista yhtä turkooseina, mutta saarella on muutakin annettavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMaltalle on suoria lentoja myös talvella
Maltalla on mukavan leuto ilmasto.

Maltan historiallinen pääkaupunki Valletta on Unescon maailmanperintökohde, jossa on kuvattu myös kulttisarja Game of Thronesia. Sarjan fanit voivat bongata kuvauspaikkoja myös muualta Maltalta kuten Mdinasta sekä naapurisaari Gozolta.

Maltan ilmasto on talvella leuto, ja sää sopii hyvin esimerkiksi aktiivilomaa varten. Marras- ja joulukuu ovat sateisinta aikaa. Saarella voi myös puhaltaa kova tuuli.

Finnairilla on Maltalle suora kausireitti, jota liikennöidään lähes lokakuun loppuun saakka. Muutoin saarelle pääsee yhdellä koneenvaihdolla.

5. Alicantessa on kadehdittava ilmasto

Espanjan mantereelta talvikohdetta valittaessa Costa del Sol eli etelän Aurinkorannikko tuntuu usein ehdottomalta ykköskohteelta. Ei kannata kuitenkaan unohtaa itärannikon Alicantea, jossa on niin ikään poikkeuksellisen miellyttävä ilmasto ympäri vuoden.

Alicante on tarpeeksi iso kaupunki viihdyttääkseen matkailijaa silloinkin, kun sää ei ole parhaimmillaan. Kaupungissa on museoita, kuuluisa Santa Bárbaran linnoitus, ostosmahdollisuuksia, iso kauppahalli ja kattavat harrastusmahdollisuudet esimerkiksi golfin pelaajille ja patikoijille.

ShutterstockAlicanteen on helpot yhteydet ympäri vuoden
Alicantessa on yksi Espanjan mantereen miellyttävimmistä ilmastoista.

Alicantesta on myös helppo tehdä retkiä lähiseuduille. Esimerkiksi Valencia, Benidorm, Torrevieja, Murcia ja Cartagena ovat kaikki kohtuullisen matkan päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sekä Finnair että Norwegian tarjoavat suoria lentoja Alicanteen ympäri vuoden. Reilun neljän tunnin lento tuntuu vievän kauas pohjolan pimeydestä.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naxos, Kreikka

Kaikki mitä haluat lomalta Kreikassa – 6 vinkkiä Naxoksen saarelle

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Alicanten parhaat rannat

Näin löydät Alicanten parhaat rannat – viisi vinkkiä

Mallorca

Mallorca ja Menorca on helppo sekoittaa keskenään – nämä ovat saarten 5 suurinta eroa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja