Hyppää sisältöön

Hansa-ajan henkeä Rostockissa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.07.2010
Rostock on laivamatkustajan portti Saksaan. Viehättävässä satamakaupungissa kannattaa viipyä pidempäänkin.

Hansahistorian havinaa

Rostock on tyypillinen välietappi matkalla autolomalle Eurooppaan. Kaupunki onkin erinomainen paikka aloittaa Saksaan tutustuminen. Superfast Ferriesin lautat vievät Helsingistä suoraan Rostockiin, mutta ne saapuvat niin myöhään illalla, että harva jaksaa jatkaa matkaa suoraan rantauduttuaan. Moni valitseekin strategiakseen viipyä päivän tai kaksi Rostockissa ennen suuntaamista kohti seuraavia etappeja.

Rostockin historia hansakaupunkina on jättänyt jälkensä ja nykyisin, kun keskusta-alueet on DDR-ajan jäljiltä jälleen restauroitu, näyttää keskusta sievältä kaupunki-idylliltä värikkäine porraspäätyisine taloineen ja mukulakivikatuineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskikokoinen saksalaiskaupunki

Rostock on noin 200 000 asukkaan kaupunki, mutta vaikutelma on paljon pienempi. Keskusta on kompakti ja helposti jalkaisin hallittavissa. Yhden päivän aikana ehdit katsella tärkeimmät nähtävyydet ja toisen voit käyttää vaikkapa shoppailuun. Se on täällä paljon miellyttävämpää kuin saksalaisissa suurkaupungeissa ja tarjonta on kuitenkin monipuolinen. Esimerkiksi vaateostokset ovat Suomen hintoihin verrattuna edullisia.

Goottilaiskirkkoja ja kaupunginmuureja

Rostockin vanhojen rakennusten prameus kielii hansa-ajan kauppiaiden hyvinvoinnista ja kaupungin roolista yhtenä Itämeren tärkeimmistä satamakaupungeista. Keskiaikaisesta kaupunginmuurista on vielä jäljellä torneja ja kapeiden kortteleiden rakennuksista voi usein lukea oven päälle merkityn rakennusvuoden satojen vuosien takaa.

Itämeren herkkuja Neuer Marktilta

Aloita Rostockiin tutustuminen keskustan Neuer Marktilta. Torilla on tarjolla aina tuoretta kalaa, kuten merenrantakaupungissa kuuluukin. Tummiksi käristetyt ankeriaat näyttävät epäilyttäviltä, mutta maistuvat herkullisilta.

Torin laitamilla on myös useita hotelleja – kun majoitut keskustassa, on liikkuminen näppärää. Rostockin liikenne ei ole ruuhkaista, joten autolijakin voi huoletta ajaa aivan kaupungin ytimeen.

Torilta terassille

Neuer Marktin laidalta löytyy myös Rostockin turisti-info ja pääposti. Torilta lähtevää Kröpeliner Strassea seurailemalla löydät tiesi keskustan läpi ja myös parhaille ostoskaduille. Matkan varrella on myös ravintoloita, kahviloita ja kesäisin viihtyisiä terasseja. Valitse niistä houkuttelevin ja istahda maistamaan kaupungin oman hansapanimon Rostocker-olutta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rostockin koko perheen nähtävyyksiin kuuluvat kasvitieteellinen puutarha (Hamburger Strasse 28) tuhansine kasvilajeineen, saksalaista merenkulkuperinnettä esittelevä Merenkulkumuseo (August-Bebel-Strasse 1) ja Rostockin eläintarha (Rennbahnallee 21).

Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja