Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämä on maailman pisin junareitti: koko matka Kiinasta Espanjaan 21 päivässä

Flickr / alice pedroletti artikkelin kuva
Junamatkat
Kolmen viikon mittainen junamatka kuuden valtion halki tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja vaihtelevia maisemia. Toistaiseksi reitillä on kuljetettu vain tavaraa, mutta myös matkustajaliikennettä suunnitellaan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 15.01.2015
facebook   whatsapp

Junan suunnitellaan liikennöivän kahdesti kuukaudessa

Maailman pisin junareitti, yli 13 000 kilometrin mittainen matka Kiinasta Espanjaan alkaa Kiinan itärannikolla sijaitsevasta Yiwu Citystä. Matka Espanjan pääkaupunkiin Madridiin kestää 21 päivää.

Reitillä toistaiseksi kulkenut vain tavarajuna, mutta reitti on tarkoitus valjastaa myös matkustajakäyttöön. Junan kaavaillaan liikennöivän Kiinan ja Espanjan väliä kaksi kertaa kuukaudessa.

Reitin toimivuutta kokeiltiin ensimmäistä kertaa vuoden 2014 lopulla, kun kiinalaisilla tuotteilla täytetty tavarajuna lähti liikkeelle 18. marraskuuta 2014. Juna saapui Espanjaan 21 päivää myöhemmin. Paluumatkalla junaan lastattiin espanjalaisia erikoisuuksia, kuten oliiviöljyä, kinkkua ja viiniä.

Maailman pisin junareitti kulkee Kiinasta Kazakstanin, Venäjän, Valko-Venäjän, Puolan, Saksan ja Ranskan läpi Espanjaan.

Lähde: Sur In English
Kuva: Flickr / alice pedroletti

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.