Hyppää sisältöön

Kymmenen uskomatonta hotellia, joita et odottanut löytäväsi Ruotsista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.01.2023
Kerää elämyksiä tutussa Ruotsissa valitsemalla persoonallisen hotellin.

1. Yasuragi – löydä Japani Ruotsista

Yksi Ruotsin erikoisimmista hotellikokemuksista löytyy Tukholman kupeesta – mutta yhtä hyvin voisit olla Japanissa. Luonnon keskellä sijaitseva kylpylähotelli on sisustettu japanilaiseen tyyliin ja tarjoaa pelkistettyä luksusta. Hotelli on tarkoitettu yli 16-vuotiaille vieraille.

Kaikki vieraat käyttävät hotellissa samanlaista uima-asua sekä kylpytakkia, jossa liikutaan hotellin tiloissa muulloinkin kuin uimaan mennessä, jopa aterioilla. Tälle kylpylälomalle voi siis huoletta pakata kevyesti! Huoneiden hinnat alkavat noin 260 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Yasuragi Spa Hotel Conference (@yasuragisweden) on

Yasuragi
Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo

2. Treehotel – nuku puussa

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Ruotsin Lapissa sijaitseva Treehotel olisi yksi maan upeimmista majoituksista. Metsään on rakennettu muun muassa lasinen puumaja, joka näyttää sulautuvan maisemaan niin hyvin, että se on lähes näkymätön.

Treehoteliin kuuluu useita erilaisia majoja ja huoneita. Valittavana on niin linnunpesän kuin ufonkin näköisiä puumajoja. Elämys ei ole halpa, sillä hinnat alkavat noin 400 eurosta yöltä. Treehotelin kotikylä Harads sijaitsee noin 50 kilometrin päässä napapiiriltä.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rosie – The Londoner (@rosielondoner) on

Treehotel
Edeforsvägen 2A

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kolarbyn Eco Lodge – maja ilman mukavuuksia

Loman Ruotsissa ei tarvitse tarkoittaa shoppailua Tukholmassa tai laskettelua Åressa. Jos haluat todella irrottautua arjesta ja kokeilla omia rajojasi luonnossa, on Kolarbyn Eco Lodge siihen otollinen paikka. Tarjolla on yksinkertaisia, metsään rakennettuja majoja, joissa voit loikoilla takkatulen loimussa. Käytössä ei ole sähköä tai suihkua.

Luulitko yön puumajassa tulevan hotellia halvemmaksi? Ei aivan niinkään. Hinta vaihtelee vuodenajan ja viikonpäivien mukaan, mutta majoituksesta kannattaa varautua maksamaan ainakin reilut sata euroa yöltä. Viikonloppuisin ja sesonkina saatetaan edellyttää vähintään kahden yön vierailua.

Majat sijaitsevat Skinnskattebergissa noin 165 kilometrin päässä Tukholmasta ja vajaan 60 kilometrin päässä Västeråsista. Tukholmasta paikan päälle pääsee autolla tai junan ja bussin yhdistelmällä. Julkisia kulkuneuvoja käyttämällä matka kestää noin 2,5 tuntia.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kolarbyn Eco-lodge (@kolarbyn) on

Kolarbyn Eco Lodge
Skärsjön, Fiskelevägen, Skinnskatteberg

4. Mälardrottningen Yacht Hotel – laivahotelli vanhassakaupungissa

Tukholman vanhankaupungin kupeeseen ankkuroitu Mälardrottningen Yacht Hotel on vuonna 1924 rakennettu laiva, joka oli valmistuessaan maailman suurin dieselillä kulkeva jahti. Newyorkilaiselle miljardöörille tehty laiva myytiin myöhemmin eteenpäin, ja se päätyi Barbara Huttonin 18-vuotislahjaksi. Hutton oli myöhemmin naimisissa filmitähti Cary Grantin kanssa.

Ennen kuin laiva muutettiin hotelliksi, se ehti seilata muun muassa Panamassa ja Norjassa. 50-luvulla se liikennöi Tukholman ja Turun välillä. Matkailijan kannalta laiva sijaitsee hyvällä paikalla, sillä vanhaankaupunkiin kävelee alle kymmenessä minuutissa. Hyttien hinnat alkavat noin 70 eurosta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Silvan Sollberger (@sollis_foto_welt) on

Mälardrottningen Yacht Hotel
Riddarholmskajen 4

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Jumbo Stay – majoitu lentokoneen ohjaamossa

Jumbo Stay on jo tuttu monille suomalaisille. Käytöstä poistettuun Boeing 747 -tyypin lentokoneeseen rakennettu hostelli tulee nimittäin vastaan hotellivaraussivustoilla, kun etsit lentokenttähotellia Tukholmasta. Tarjolla on sekä jaettuja makuusalipaikkoja että yksityisiä huoneita. Vain osassa huoneista on oma kylpyhuone.

Huoneiden hinnat alkavat noin 50 eurosta ja makuusalipaikan saa alle 30 eurolla. Jumbojetiltä on ilmainen kuljetus Arlandan kentälle. Nukkuisitko mieluummin ohjaamossa vai moottorissa?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jumbo Stay Arlanda (@jumbostay) on

Jumbo Stay
Jumbovägen 4, Arlandan lentokenttä

6. Downtown Camper by Scandic – persoonallinen ketjuhotelli

Monet Tukholman Scandic-hotelleista ovat kaukana tylsistä ketjuhotelleista. Downtown Camper sopii matkailijoille, jotka haluavat majoittua keskeisellä paikalla kaikilla mukavuuksilla, mutta kaipaavat hieman persoonallisempaa tyyliä. Downtown Camperissa ulkoilmaelämä on tuotu sisätiloihin “urbaaneille retkeilijöille”.

Hotellin ylimmässä kerroksessa toimii The Nest -niminen kylpylä, johon kuuluu kattouima-allas ja hauskasti oksilla peitetty sauna. Terassille rakennettu ulkoallas on lämmitetty vuoden ympäri. Hotelli sijaitsee Tukholman ydinkeskustassa lähellä Sergelin toria ja huoneiden hinnat alkavat noin 120 eurosta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Downtown Camper by Scandic (@downtowncamper) on

Downtown Camper by Scandic
Brunkebergstorg 9

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Salt & Sill – kelluva hotelli

Ruotsin ensimmäinen kelluva hotelli Salt & Sill avattiin vuonna 2008. Hotelli sijaitsee Klädesholmenissa noin tunnin ajomatkan päässä Göteborgista. Täällä tärkeintä ovat merimaisemat: huoneesta voi kirjaimellisesti astua suoraan mereen.

Huoneet on sisustettu vaaleaan skandinaaviseen tyyliin. Yö merimaisemilla sopii pienemmällekin reissubudjetille, sillä huoneen voi saada parhaimmillaan alle sadalla eurolla.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Salt & Sill (@saltosill) on

Salt & Sill
Rytterholmen 1, Klädesholmen

8. Långholmen Hotel – vankilahotelli saaressa

Tukholmassa Långholmenin saaressa sijaitseva samanniminen hotelli on entinen vankila, joka lopetti toimintansa vuonna 1975. Hotellissa rakennuksen historia on selvästi nähtävillä: vankilakäytävä ja huoneiden pienet ikkunat kertovat omaa tarinaansa. Täällä omaan selliin saa kuitenkin avaimen, hotelli lupaa.

Samoissa tiloissa toimii myös hostelli. Långholmenissa voi siis majoittua joko omassa hotellihuoneessa tai varata petipaikan dormista. Huoneiden hinnat alkavat noin 70 eurosta.

Långholmen Hotel
Långholmsmuren 20
, Tukholma

9. Icehotel – alkuperäinen jäähotelli

Suomestakin löytyy jäähotelleja, mutta Ruotsin Jukkasjärvellä sijaitseva Icehotel on ensimmäinen lajiaan. Jo vuonna 1989 avattu hotelli sisältää joka vuosi rakennettavan osan, joka sulaa keväällä sekä pysyvän jääteemaisen rakennuksen.

Jäähotellin yhteydessä on tarjolla myös lämmintä majoitusta, joten kävijät voivat yhdistää yhden yön jäällä ja toisen lämpimässä. Osassa jäähuoneista on oma lämmin kylpyhuone. Huoneiden hinnat alkavat noin 200 eurosta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden) on

Icehotel
Marknadsvägen 63, Jukkasjärvi

10. Sala Silvergruva – 155 metriä maan alla

Sala Silvergruvan entiseen hopeakaivokseen voi mennä turisteille suunnatulle kierrokselle, mutta sieltä ei välttämättä tarvitse lähteä paikan sulkeutuessa. Kaivokseen on rakennettu maailman syvimmäksi hotellihuoneeksi mainostettu huone, joka sijaitsee 155 metriä maanpinnan alapuolella.

Kaivoshuoneen voi varata ottamalla yhteyttä Sala Silvergruvaan. Maanalaisen huoneen lisäksi kaivoksen yhteydessä voi yöpyä tavallisessa majatalossa. Salan pikkukaupunki sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Tukholmasta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Reseäventyr (@reseaventyr.se) on

Sala Silvergruva
Drottning Christinas väg 9 A, Sala

Lue myös: Majoitu mukavasti Tukholmassa – viisi hotellivinkkiä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Yasuragi, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja