Hyppää sisältöön

Majoitu mukavasti Tukholmassa – viisi hotellivinkkiä kaupunkilomalle

Elina Venttola Päivitetty: 25.02.2019
Tukholma tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja erilaisille matkailijoille. Lue tästä viisi hotellivinkkiä eri budjeteille!

Tasokkaalle matkalle: Miss Clara Hotel

Norrmalmin kaupunginosassa Tukholmassa sijaitseva putiikkihotelli Miss Clara tarjoaa tasokasta, klassisen tyylikästä majoitusta. Sisustus on tarkkaan harkitun skandinaavinen, kylpyhuoneissa on ruotsalaisen Byredon kosmetiikkatuotteet ja sängyissä egyptiläisestä puuvillasta valmistetut lakanat.

Hotelli tarjoaa huoneita monessa eri huoneluokassa: saatavilla on kahdeksan eri luokan huoneita aina pienistä yhden hengen huoneista tilaviin sviitteihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintaan sisältyy monipuolinen aamiaisbuffet, mutta hotellin ravintolassa tarjoillaan myös viikonloppubrunssia sekä lounasta ja illallista. Perjantaisin hotellissa järjestetään DJ-iltoja.

Miss Clara Hotel
Sveavägen 48

Budjettivalinta: Hotel Hornsgatan

Erinomaisella paikalla Tukholman Mariatorgetin vieressä sijaitseva Hotel Hornsgatan on tunnelmallinen hotelli, joka sopii mainiosti budjettimatkailijalle. Saatavilla on niin yhden, kahden, kolmen kuin neljänkin hengen huoneita kilpailukykyiseen hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisesta hinnasta huolimatta hotellissa riittää tunnelmaa. Rakennus on peräisin vuodelta 1905, ja jokainen 17 huoneesta on sisustettu yksilöllisesti. Hintaan sisältyy aamiainen, ja osassa huoneista on oma kylpyhuone.

Sijainti soveltuu oikein mainiosti kaupunkilomaan, sillä Hotel Hornsgatanista on lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin ja Södermalmin shoppailukaduille.

Hotel Hornsgatan
Hornsgatan 66 B

Hemmottelulomalle: Yasuragi

Rentouttavaa Tukholman-lomaa kaipaavalle on yksi ilmiselvä valinta: japanilainen kylpylähotelli Yasuragi. Vajaan kymmenen kilometrin päässä Tukholman keskustasta Nackassa sijaitseva japanilaistyylinen Yasuragi ei tyydy tarjoamaan ripausta japanilaistunnelmaa, vaan hotellissa ollessaan unohtaa nopeasti olevansa Japanin sijaan Ruotsissa.

Huoneet henkivät japanilaista tunnelmaa muun muassa matalien sänkyjen ja yksinkertaisen sisustuksen myötä. Kaikista huoneista avautuu näkymä Tukholman saaristoon. Huoneita on saatavilla monesta eri huoneluokasta, sillä perushuoneiden lisäksi Yasuragissa voi valita esimerkiksi perinteisen japanilaisen majatalokokemuksen tai yksityisen luksusmajoituksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaisen hotellin lisäksi myös Yasuragin kylpyläosasto on elämys, jota ei kannata jättää väliin. Vieraat pukeutuvat koko kylpylävierailun ajan japanilaiseen puuvillakylpytakkiin, yukataan, joka tuo oman tunnelmansa. Tarjolla on monenlaisia japanilaisia kylpylähoitoja sekä rentouttavaa ohjelmaa, kuten joogaa ja meditaatiota.

Yasuragi
Hamndalsvägen 6

Luksuslomalle: Nobis Hotel

Keskellä Tukholmaa sijaitseva Nobis Hotel tarjoaa hyvät puitteet luksusta kaipaaville matkailijoille. Hyvä palvelu ja tasokkaat huoneet takaavat mukavan majoituskokemuksen, jonka kruunaavat hotellin palvelut: vieraiden käyttöön tarkoitettu lounge, laadukas drinkkibaari, arvostettu ravintola sekä mutkaton bistro.

Nobis Hotel tarjoaa monenlaisia majoitusmahdollisuuksia, sillä hotellissa voi valita neljän erikokoisen sviitin, deluxe- ja superior-huoneiden tai kolmen perushuoneen väliltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneissa on käytetty laadukkaita luonnonmateriaaleja, varusteluun kuuluu kaikki tarvittavat peruspalvelut ja mitä parempi huoneluokka, sitä erityisempää palvelua vieras voi odottaa. Esimerkiksi Nobis Suite -luokan sviitissä on vieraita varten tuoreita kukkia.

Nobis Hotel
Norrmalmstorg 2-3

Kaikille sopiva perushotelli: Haymarket by Scandic

Suomalaisille tutun Scandic-ketjun Hötorgetilla sijaitseva Haymarket-hotelli on helppo valinta Tukholman-lomalla. Hyvin keskeinen sijainti kaupungin sydämessä, lyhyen kävelymatkan päässä niin kulttuuri- kuin shoppailukohteistakin tekee hotellista helpon majapaikan kaupunkilomalla.

1920-luvun tunnelmaa henkivän hotellin sisustus poikkeaa merkittävästi ketjun perushotelleista, sillä rohkea värien käyttö yhdistettynä historialliseen rakennukseen tuo hotelliin aivan omanlaisensa tunnelman. Pastellivärit hallitsevat huoneita rakennukselle sopivalla arvokkuudella.

Hotellin huonevalikoima on laaja, sillä majoittua voi niin ikkunattomissa yhden hengen huoneissa kuin valoisissa sviiteissäkin. Palvelut ovat monipuoliset, ja kuntosalin lisäksi hotellissa on myös oma pieni elokuvateatteri.

Haymarket by Scandic
Hötorget 13-15

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Tukholma lasten kanssa

Lasten kanssa Tukholmassa – lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja