hero taustakuva

Vaarallisempi kuin ”kuoleman tie”! Tämä reitti Turkissa ei sovi matkailijoille

YouTube / Ankyra Mk artikkelin kuva
Automatkailu
Turkkilaista tietä pidetään maailman vaarallisimpina reittinä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.01.2016
facebook   whatsapp

Jätä tämä väliin Turkissa

Moni on kuullut Boliviassa sijaitsevasta 60-kilometrisestä Ruta de la muerte -reitistä eli suomalaisittain kuoleman tiestä. Mikäli asiantuntijoita on uskominen, pahempiakin kauhureittejä on kuitenkin olemassa.

Maailman vaarallisin tie löytyy kenties yllättävänkin läheltä: nimittäin suomalaisten suosimasta Turkista. Valinnan teki pelottavia reittejä listaava Dangerous Roads -verkkosivusto.

Kyseessä on Bayburt D915 -niminen reitti, joka löytyy Soganlin vuoristosta Koillis-Turkista. Reilut sata kilometriä pitkällä reitillä on yhteensä huimat 29 jyrkkää mutkaa, jotka saavat ronskimmankin seikkailijan pään pyörälle.

Venäläisten sotilaiden vuonna 1916 rakentaman tien alku- ja loppuosat on asfaltoitu, mutta suuri osa reitistä on soratietä. Monissa kohdissa ajotietä reunustaa satojen metrien jyrkkä pudotus.

Osittain reitin vaarallisuus johtuu siitä, ettei teillä ole suojakaiteita. Pienikin lipsahdus voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin.

Haastavat sääolosuhteet tuovat tielle omat riskinsä: talvikuukausina osia reitistä joudutaan säännöllisesti sulkemaan jään ja lumimyrskyjen takia.

Reitin dramaattisin osuus löytyy Çaykarasta, jossa tie risteilee 13 jyrkän mutkan verran. Viiden kilometrin osuudella reitin korkeus nousee 1 712 metristä 2 035 metriin merenpinnan yläpuolelle.

Siinä missä Bolivian kuoleman tie on erityisesti reppureissaajien suosiossa ja eräänlainen riitti Bolivian-matkailijoiden keskuudessa, ei turkkilainen versio houkuttele matkailijoita.

Bayburtin reittiä käyttävät paikalliset lähinnä erilaisiin kuljetuksiin ja työtarkoituksiin. Reitillä liikennöivät kaikenlaiset kulkuneuvot moottoripyöristä rekkoihin.

Katso alta video vaarallisista mutkista! Kuvia reitistä löytyy täältä.

Lähde: Dangerous Roads, Daily Mail
Video ja kuva: YouTube / Ankyra Mk

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Olin TSS:n kahden viikon matkalla Turkissa nyt keväällä 2016. Oli todella mielenkiintoinen ja hyvin organisoitu matka. Kappadokia suorastaan huimaava! Huipputyytyväinen lähes kaikkeen!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.