Kusadasi, Turkki

Meren pohjaan upotettu matkustajakone on pysäyttävä näky – sijaitsee turkkilaisessa lomakohteessa

Sukeltajia varten upotetun matkustajakoneen toivotaan lisäävän turismia.

Tavoitteena houkutella matkailijoita

Turkissa sijaitsevan Kusadasin lomakohteessa on mahdollista nähdä hyvin harvinainen näky, sillä veden alla lomakohteen edustalla lymyää 37-vuotias Airbus A300 -matkustajakone.

Voisi kuvitella, että meren pohjassa olevan matkustajakoneen tarinaan liittyy traagisia tapahtumia, mutta todellisuudessa kyseessä on puhtaasti julkisuustemppu. Lento-onnettomuuden tai muun vastaavan katastrofin sijaan lentokone onkin meren pohjassa tarkoituksella, sillä se upotettiin lomakohteen edustalle kesällä 2016.

Alueen matkailuviranomaiset upottivat lentokoneen Egeanmereen houkutellakseen alueelle lisää matkailijoita sen jälkeen, kun Turkin poliittisten tapahtumien vaikutukset alkoivat näkyä matkailijakatona maan lomakohteissa.

Riippumatta siitä kuinka kone on veteen päätynyt, meren pohjalla oleva lentokone on pysäyttävä näky, joka kiehtoo monia. Lentokone on ilmassa tapahtuvaa matkailua varten rakennettu kulkuväline, ja sen sijainti täysin vääränlaisessa ympäristössä on erikoista.

Matkustajakoneen siipien väli on 44 metriä ja koneen rungon pituus 54 metriä, joten veden alla lymyävä lentokone on hyvin massiivinen.

Katso video Kusadasin edustalle upotetusta matkustajakoneesta!

Lähde: Daily Sabah
Kuva: Flickr / Richard Munden

Päivitetty: 10.3.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia