“Turkkilainen keittiö on muutakin kuin kebab” – erikoisuuksia tarjolla Helsingissä
Kokkiopiskelijat Turkin makujen jäljillä
Ravintolakoulu Perho valmistaa tällä viikolla turkkilaisten keittiömestareiden johdolla ruokia, joiden juuret ovat eri puolilta Turkkia. Ruokalajit on rakennettu yhteistyössä Istanbulin kulinaarisen instituutin kanssa.
Viikon aikana tarjotaan Ottomaanien palatsin keittiön reseptejä, joissa liha tarjoillaan kuivattujen hedelmien kera. Tarjolla on myös Egeanmeren oliivipohjaisia herkkuja sekä Kaakkois-Turkin tulisia ruokia, joissa näkyy vanhan silkki- ja maustetien vaikutus.
Istanbulin kulinaarisen instituutin keittiömestarit tuovat mukanaan paikallisia erikoisraaka-aineita, kuten Mustanmeren alueella kasvavaa, Turkin ensimmäisten slow food -tuottajien kasvattamaa maailman vanhinta vehnälajiketta.
– Yleinen käsitys on, että turkkilainen keittiö on yhtä kuin kebab. Todellisuudessa se on hyvin pieni osa ruokakulttuuriamme, jolla on tuhansia vuosia vanhat juuret Anatoliassa. Oma suosikkini menussa on 1950-luvun reseptin mukaan valmistetut viinilehtikääryleet happamien kirsikoiden kera, kertoo Istanbulin kulinaarisen instituutin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ebru Latifoğlu.
Viikon lopuksi ravintolassa järjestetään sunnuntaibrunssi, jossa on tarjolla maistiaisia koko viikon ajalta. Teemaviikko on käynnissä 23.–27.4.
Lähde: Turkin matkailutoimisto ja Ravintola Perho
Kuvat: Ebru Latifoğlu