Hyppää sisältöön

Näe Meksikon upeimmat paikat – viisi päiväretkeä Cancúnista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.12.2017
Meksikon suosituimpiin lomakohteisiin lukeutuva Cancún sijaitsee Jukatanin niemimaalla ja tarjoaa matkailijalle rutkasti nähtävää. Kiinnostavat historialliset paikat ja kauniit rantakohteet tuovat oman ripauksensa Meksikon-lomaan.

1. Isla Mujeres

Meksikon suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuvan Cancúnin edustalla sijaitseva Isla Mujeresin saari on helppo vierailukohde lomakaupungista, sillä saari sijaitsee 15 minuutin laivamatkan päässä mantereesta.

Isla Mujeres on rento lomakohde, joka sopii niin päiväretken kohteeksi kuin myös pidemmälle vierailulle. Tekemistä riittää ja palvelutarjonta on erinomainen. Pienestä koosta huolimatta kahdeksan kilometrin mittaisella saarella on muun muassa lukuisia baareja, mainiot shoppailumahdollisuudet sekä rutkasti ravintoloita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoPäiväretket Cancúnista
Isla Mujeresilla voi nauttia perinteisestä rantalomasta.

Rento lomakohde tarjoaa matkailijoille valkoisia hiekkarantoja, joista tunnetuin on saaren pohjoisosassa sijaitseva Playa Norte. Muita kiinnostavia paikkoja ovat muun muassa vedenalainen museo sekä saaren eteläkärjessä sijaitseva maisemapaikka Punta Sur.

2. Playa del Carmen

Noin 70 kilometriä Cancúnin eteläpuolella sijaitseva Playa del Carmen on noin 200 000 asukkaan kaupunki, jossa voi rantaloman aikana tutustua myös Meksikon kiinnostavaan Maya-kulttuuriin.

IstockphotoPäiväretket Cancúnista
Playa del Carmenissa on paljon palveluja, mutta kaupungissa voi nauttia myös rauhallisesta rantatunnelmasta.

Merkittävin syy matkustaa Playa del Carmeniin on sen erinomainen palvelutarjonta: kaupungissa on loistavat shoppailumahdollisuudet, fantastiset sukelluskohteet ja muun muassa hyvä hotellitarjonta. Myös Playa del Carmenin rannat ovat vertaansa vailla, sillä alueen valkoiset hienohiekkaiset rannat näyttävät erityisen upeilta turkoosia merivettä vasten.

Playa del Carmen tarjoaa matkailijoille rutkasti erilaisia lomakeskuksia, ja saatavilla on niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin sopivia resort-hotelleja.

3. Tulum

Historiallinen Tulum sijaitsee reilun 60 kilometrin päässä Play del Carmenista etelään. Muinaisista Maya-raunioista tunnetussa rantakohteessa on myös kiinnostava, noin 20 000 asukkaan kaupunki, jossa voi saada ripauksen meksikolaista elämänmenoa lomapäiviin. Tulumin kaupungissa on muutamia pieniä hotelleja, ravintoloita ja kauppoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr / Rob ShenkPäiväretket Cancúnista
Tulumin historialliset rauniot sijaitsevat aivan meren äärellä.

Tulumin rauniot tuovat alueelle rutkasti matkailijoita, sillä vierailu on helppoa ja kohde vaikuttava. Raunioihin voi tutustua omatoimisesti, pääsymaksu alueelle on noin viisi euroa. Rauniot on hyväksytty mukaan Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

Tulumin rauniot sijaitsevat kalliolla aivan Karibianmeren äärellä. Sieltä käsin avautuu vaikuttava merimaisema, sillä alapuolella sijaitseva Paradise Beach on Riviera Mayan parhaimpia.

4. Cozumel

Playa del Carmenin edustalla sijaitseva Cozumelin saari tarjoaa vierailijoille kauniita rantoja ja rentoa tunnelmaa, sillä Cozumelin saarta ympäröivät valkoiset hiekkarannat. Saarelle pääsee näppärästi laivayhteydellä Playa del Carmenista, joten vierailu on vaivatonta.

IstockphotoPäiväretket Cancúnista
Cozumelin saarelle pääsee näppärästi Playa del Carmenista.

Saarella pysähtyvät lukuisat Karibian-risteilijät, mistä syystä palveluja on mukavasti tarjolla ja tekemistä riittää. Cozumelille järjestetään myös pakettimatkoja muun muassa Euroopasta, mistä syystä saarella on hyvä majoitustarjonta.

Cozumelin-vierailu kuluu nopeasti kauniissa luontokohteissa ja näyttävissä puistoissa, minkä lisäksi saarella voi muun muassa snorklata, surffata ja esimerkiksi kalastaa. Suosituimpia vierailukohteita ovat muun muassa luonnontieteellinen puutarha, laguunit ja merikilpikonnien rauhoitusalueet, rantoja unohtamatta.

5. Chichén Itzá

Meksikon kuuluisimpiin vierailukohteisiin lukeutuva Chichén Itzá on näyttävä temppelikaupunki ja komea arkeologinen alue, joka houkuttaa runsaasti matkailijoita ympäri vuoden. Alueella on pitkä historia, ja noin tuhannen vuoden aikana se on toiminut muun muassa pyhiinvaelluskohteena ja oli Maya-kulttuurin tärkeimpiä paikkoja.

Inka KhanjiPäiväretket Cancúnista
Monilla tekisi mieli nousta näyttävän porraspyramidin huipulle, mutta nousu portaille on kielletty vuodesta 2006 lähtien.

Viidakossa sijaitsevat rauniot sijaitsevat noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Cancúnista, mutta pitkähköstä välimatkasta huolimatta useat matkailijat tekevät päiväretken Chichén Itzáan. Alueen kuuluisin nähtävyys on El Castillo eli näyttävä, 25-metrinen porraspyramidi, jonka useimmat tunnistavat ikoniseksi Maya-kohteeksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita kiinnostavia paikkoja ovat muun muassa Cenote Sagrado -lähde sekä valtavan suuri pelikenttä Juego de Pelota.

>> Löydä edullinen loma Cancúniin Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Rob Shenk

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Yleiset mokat Meksikossa

Varo näitä helppoja virheitä Meksikossa – turistien 10 yleistä mokaa

Acapulco Meksikossa

Muistatko Acapulcon legendaarisen lomakohteen? Muuttui murhapääkaupungiksi – glamour hävisi ja turistit kaikkosivat

Ensikertalaisen vinkit Meksikoon

Suunnitteletko ensimmäistä matkaa Meksikoon? 10 käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja