Hyppää sisältöön

Kolme tapaa kokea Meksiko – tutustu kiehtovan maan rantoihin ja kaupunkeihin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 18.10.2016
Monipuolisessa Meksikossa voi nähdä maan monet eri kasvot. Mitä sinä haluat lomaltasi?

1. Rantalomailijan Meksiko

Turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa – siinä Meksikon rantakohteiden tärkeimmät valttikortit tiivistettynä. Kirkkaat vedet tarjoavat oivalliset puitteet myös sukeltajille.

Cancun on turistien ja amerikkalaisnuorten täyttämä vilkas lomakaupunki, josta löytyvät kaikki mahdolliset palvelut. Kaupunki sopii vauhdikasta lomaa kaipaaville – yöelämästä, ostosmahdollisuudesta ja aktiviteeteista ei ole pulaa. Cancuniin on rantalomailijan kannalta Meksikon parhaat lentoyhteydet, mutta monien makuun kaupunki on kuitenkin jo liiankin amerikkalaistunut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aivan Cancunin kupeessa sijaitsee myös rauhallisempaa kohdetta etsiville matkailijoille sopiva luonnonkaunis Isla Mujeres, joka on postikorttirantojen ja kirkkaiden sukellusvesien saari.

Suomesta suunnataan usein rantalomalle Jukatanin niemimaalla sijaitseviin lomakohteisiin. Riviera Mayan suosikkikohteita ovat esimerkiksi Playa del Carmen sekä Tulum.

Lue lisää: Playa del Carmen – unelmaloma Meksikossa

2. Kulttuuria ja historiaa

Meksikon keskiosassa kaukana rannoista sijaitsevat Guanajuato ja San Miguel de Allende lukeutuvat maan viehättävimpien kaupunkien joukkoon. Molemmat kaupungit ovat perinteisesti olleet taiteilijoiden ja kulttuuriväen suosiossa. Guanajuato on lisäksi vilkas opiskelijakaupunki.

Meksikolaista suurkaupunkitunnelmaa voi kokeilla maan jättimäisessä pääkaupungissa Mexico Cityssä, jossa on noin yhdeksän miljoonaa asukasta. Mexico Cityn vanhakaupunki on Guanajuaton ja San Miguel de Allenden tapaan Unescon maailmanperintölistalla. Kaupungin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Frida Kahlon sininen talo Casa Azul, joka toimii nykyään taiteilijan elämäntyölle omistettuna museona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen vaihtoehto Meksikon kulttuuriin tutustumiselle on Oaxacan kaupunki samannimisessä osavaltiossa maan eteläosassa. Nouseva kohde kiinnostaa etenkin kulinaristeja ja taiteilijoita. Oaxacaa pidetään myös erittäin turvallisena meksikolaiskaupunkina.

Meksikon tunnetuimmat kulttuurikohteet lienevät kuitenkin mayojen historialliset temppelikaupungit, joista suurin on Chichén Itzá. Arkeologiselle alueelle on helppo tehdä retki myös Jukatanin niemimaan lomakeskuksista.

Lue lisää: Meksikon Chichen Itza on yksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä

3. Aktiviteetteja ja rentoa reppureissausta

Meksikon ei tarvitse olla kallis lomakohde: kun maahan on löytänyt edulliset lennot, onnistuu reppureissu yleensä pienemmälläkin budjetilla. Hostellit ja majatalot tarjoavat edullista majoitusta myös turistikohteissa, ja katukojuissa myydään tacoja pikkurahalla.

Monet reppureissaajat haluavat yhdistää lomailuun vanhan tutun harrastuksen tai kokeilla uusia aktiviteetteja. Meksiko sopii erityisesti sukeltajille – pinnan alle kannattaa pulahtaa esimerkiksi Cozumelin saarella. Surffaus on suosittua pitkin Meksikon rannikkoa, mutta eniten spotteja löytyy Baja Californian eli Kalifornian niemimaan alueelta.

Meksikon upeaan luontoon on helppo tutustua erilaisten seikkailuretkien avulla. Kokeile kalliokiipeilyä, melontaretkiä, koskenlaskua tai vaikka köysiratakiitoa viidakossa.

Reppureissaajien suosimia rantakohteita ovat esimerkiksi Sayulita, Puerto Escondido ja Isla Holboxin saari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr / tomastleySayulitan ranta Meksikossa
Sayulitan rantakaupunki on reppureissaajien suosiossa.

Espanja on hyödyllinen kieli monessa maailmankolkassa. Hyvä keino säästää rahaa Meksikossa on opetella espanjan alkeita – näin turistihuijausten riski pienenee. Tai miksi et opettelisi kieltä esimerkiksi kielikurssilaisten suosimassa Guanajuatossa?

Lue lisää: Tutustu Meksikoon pikkurahalla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Maria Hietala, Flickr / tomastley

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Yleiset mokat Meksikossa

Varo näitä helppoja virheitä Meksikossa – turistien 10 yleistä mokaa

Acapulco Meksikossa

Muistatko Acapulcon legendaarisen lomakohteen? Muuttui murhapääkaupungiksi – glamour hävisi ja turistit kaikkosivat

Ensikertalaisen vinkit Meksikoon

Suunnitteletko ensimmäistä matkaa Meksikoon? 10 käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja