Hyppää sisältöön

Playa del Carmen – unelmaloma Meksikossa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 18.10.2016
Värikäs Playa del Carmen on kasvanut hiljaisesta kalastajakylästä suosituksi turistikohteeksi - onnistuen kuitenkin säilyttämään ripauksen aitoa meksikolaista tunnelmaa.

Rantoja joka makuun

Karibianmeren rannikolla sijaitseva Playa del Carmen hämmastyttää monipuolisuudellaan, sillä se sopii niin rentoutusta ja retkiä kaipaaville lapsiperheille kuin villiä biletystä himoitseville nuorille matkailijoillekin.

Ehdottomasti suurin vetonaula alueella on ranta valkoisine hiekkoineen ja turkoosinsinisine aaltoineen. Rantaviivaa seuraamalla jokainen löytää oman suosikkinsa: esimerkiksi Mamitas-niminen ranta on suosittu näyttäytymispaikka, jossa voi pelata rantapalloa elektronisen musiikin sykkeessä ja tilata kylmää juotavaa rantaravintoloista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikallisten suosima Punta Esmeraldaksi kutsuttu ranta puolestaan sopii omaa rauhaa ja hiljaisuutta etsiville. Arkipäivisin paikallisten ollessa töissä ranta on lähes tyhjä, joten valinnanvaraa viltin paikalle riittää.

Vesipedoille riittää tekemistä

Playa del Carmen on vesiaktiviteettien paratiisi, jossa voi lähteä snorklaus-, kalastus- tai purjehdusretkelle sekä harrastaa vesihiihtoa tai vuokrata vesiskootterin.

Vain noin 20-30 minuutin bussimatkan päässä sijaitsevasta lähikaupunki Tulumista löytyy lukuisia laguuneja, joiden vedenalaiset luolat, värikkäät kalat ja ympäristön vihreys tekevät takuulla vaikutuksen. Minibusseja Tulumiin lähtee koko päivän ajan, joten matkailijan tarvitsee vain nousta kyytiin ja kertoa kuskille missä lukuisista vaihtoehdoista haluaa hypätä pois.

Saman moottoritien varrelta sijaitsevat myös Xelhan, Xharetin ja Xplorerin teemapuistot. Ne ovat hyvä vaihtoehto lapsiperheille tai mukavuudenhaluisille matkailijoille, sillä päivän paketti sisältää sisäänpääsyn lisäksi koko päivän juomat ja buffet-ruokailun. Teemapuistoissa voi snorklailla opastetusti, uida delfiinien kanssa ja harrastaa esimerkiksi riippuliitoa.

Shoppailua, harrastuksia ja yöelämää

Hyvä idea on vuokrata polkupyörä ja tutustua omin neuvoin Playa del Carmenin tarjontaan. Lähes kaikki on pyöräilymatkan päässä ja lomakohteen kaduilla on helppo suunnistaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Playa del Carmenilla on myös hyvä harrastustarjonta: lomakeskuksessa voi kokeilla muun muassa joogaa, taidetta, tanssia ja sirkusta. Playalta löytyy laadukkaita kielikouluja, joissa voi lukea espanjaa tutustuen helposti samalla muihin matkailijoihin. Yleensä kielikoulut tarjoavat myös salsa- ja kokkauskursseja.

Shoppailua harrastetaan suositulla kävelykadulla 5th Avenuella, joka on usein täynnä käyskenteleviä turisteja. Baareja löytyy jokaisen makuun samalta kadulta, jossa desibelitasot nousevat kattoon pimeän tullen. Yökerhot tarjoavat hienoja esityksiä tulishow’sta elävään musiikkiin.

Kohtuullinen hintataso houkuttaa

Playa del Carmen on vielä kohtuuhintainen, ja majoitusta ja ravintoloita löytyy hintatasoltaan laidasta laitaan. Halvimmissa hostelleissa pääsee yöpymään edullisesti, mutta luksusta kaipaava voi viettää lomansa hulppeissa all inclusive -hotelleissa.

Paikallisten suosimissa katukuppiloissa saa mahansa täyteen aitoa meksikolaista ruokaa vain eurolla tai parilla, tyylikkäissä illastamispaikoissa voi herkutella hummerilla ja kalliilla viineillä.

Playa del Carmenin sijainti on yksi syy sen suosioon, sillä se on keskellä kaikkea. Playalta käsin on helppo tehdä päivän tai parin retkiä esimerkiksi ostoksille Cancuniin, surffaamaan Cozumelin saarelle, tai tutustumaan maya-raunioihin Tulumiin ja Chichen Itzaan.

Turvallinen lomakohde

Playa del Carmen on turvallinen lomakeskus, jossa taksit ovat valvottuja ja turistipoliiseihin voi yleensä luottaa. Se on siis helppo valinta myös niille, jotka matkustavat pienten lasten kanssa. Palvelu on yleisesti hyvää ja ystävällistä.

Playa del Carmenin tunnelma vie mukanaan, eikä lomakohdetta kannata erehtyä luulemaan tusinaturistikohteeksi. Lomakeskuksessa riittää tapahtumia ja hulinaa joka päivä – avoimella mielellä löytää itsensä varmasti keskeltä seikkailua. Karibian leppoisa tuuli vie arkihuolet mukanaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Aino Vanninen
Kuva: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Yleiset mokat Meksikossa

Varo näitä helppoja virheitä Meksikossa – turistien 10 yleistä mokaa

Acapulco Meksikossa

Muistatko Acapulcon legendaarisen lomakohteen? Muuttui murhapääkaupungiksi – glamour hävisi ja turistit kaikkosivat

Ensikertalaisen vinkit Meksikoon

Suunnitteletko ensimmäistä matkaa Meksikoon? 10 käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja