hero taustakuva

Maailman turvallisimmat maat yksin matkailevalle – 10 kohdetta, joista on helppo aloittaa

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Suomi lukeutuu maailman turvallisimpien matkakohteiden joukkoon.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 31.01.2019
facebook   whatsapp

Pohjoismaat turvallisuuslistauksen kärjessä

Singapore on maailman turvallisin matkailumaa yksin matkailevalle, paljastaa tuore yksin matkustamista käsittelevä turvallisuusraportti, Solo Travel Safety Report. Singaporessa täyttyvät lähes kaikki turvallisuuden mittarit, muun muassa se, että valtaosa paikallisista kokee olonsa turvalliseksi niin öisin yksin kävellessään kuin virkavallankin kanssa toimiessaan.

Norja on Singaporen jälkeen maailman toiseksi turvallisin matkailumaa yksin matkustavan näkökulmasta. Seuraavaksi turvallisimmat kohteet ovat Islanti ja neljännellä sijalla komeileva Suomi.

Yksin matkustamisessa on rutkasti hyviä puolia, mutta erityisesti ensimmäistä yksin tehtävää matkaa suunnittelevat painivat myös yhden merkittävältä tuntuvan ongelman kanssa: voiko yksin matkustaminen olla turvallista? Ilman matkaseuraa kohteissa pärjää helppojen turvallisuusvinkkien avulla, mutta myös kohdevalinnalla on väliä.

Yksin matkailevien turvallisuusraportti vuodelle 2019 paljastaa turvallisimmat matkakohteet juuri niille matkailijoille, jotka suuntaavat lomalle ilman matkakumppania.

Raportin on koonnut matkailusivusto Wegoplaces.me, ja tiedot perustuvat kahteen turvallisuutta eri kohteissa vertailevaan tutkimukseen: maailmanlaajuista rauhatilannetta tarkastelevaan Global Peace Index -tutkimukseen sekä yhteiskunnallista turvallisuustunnetta tutkivaan, Gallupin Global law and order index -arvioon.

Kymmenen turvallisimman maan joukossa on neljä Pohjoismaata, joista valtaosa listan kärjessä.

Turvallisimmat matkakohteet yksin matkailevalle

 1. Singapore
 2. Norja
 3. Islanti
 4. Suomi
 5. Uzbekistan
 6. Hongkong
 7. Sveitsi
 8. Kanada
 9. Indonesia
 10. Tanska

Lähde: Solo Travel Safety Report 2019
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Ykkössija kuuluisi Pohjois-Korealle. Muita hyvin turvallisia jotka kuuluisivat listalle ovat. Lichtenstein ja Vatikaanivaltio.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.