Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lähes 200 000 avunpyyntöä – näissä asioissa suomalaiset kaipasivat eniten apua maailmalla vuonna 2017

Istockphoto artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Moni matkailija pelkää eniten pommi-iskuja tai lento-onnettomuuksia, mutta suomalaismatkustajat kaipasivat viime vuonna eniten apua aivan muissa tilanteissa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 01.02.2018
facebook   whatsapp

Eniten avunpyyntöjä luonnononnettomuuksien vuoksi

Ulkoministeriön Suomen kansalaisille tarjoama konsulipalvelu auttaa, kun hätätapaus iskee maailmalla. Vuonna 2017 suomalaiset tarvitsivat kriisitilanteissa konsuliapua hieman yli 180 000 kertaa, mikä oli noin 10 000 kriisitiliannetta enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Eniten kriisitilanteita aiheutui luonnononnettomuuksista, joiden vuoksi suomalaiset turvautuivat konsulipalvelun kriisiapuun jopa 105 000 kertaa. Määrä lähes kaksinkertaistui edellisvuoteen verrattuna, sillä vuonna 2016 suomalaiset hakivat kriisiapua luonnononnettomuuksien vuoksi noin 60 000 tapauksessa.

Suomalaisten puheissa esiintyvä pelko lento-onnettomuudesta tai pommi-iskusta saattaa estää osaa suomalaisista matkustamasta, mutta vuonna 2017 pelko ei ollut kovin aiheellinen: noin kuusi tuhatta suomalaista haki kriisiapua pommi-iskujen tai kuljetusvälineonnettomuuden vuoksi. Ulkoministeriön tilastossa ei eritelty tarkemmin millaista apua suomalaismatkailijat hakivat. Vuonna 2016 suomalaiset hakivat apua pommi-iskujen ja kuljetusvälineonnettomuuksien vuoksi noin viisi kertaa enemmän.

– Konsulipalvelu auttaa antamalla neuvoja ja vinkkejä, jotta ihminen voi auttaa itseään. Useimmille matkailijoille riittää pelkkä neuvonta, sanoo Juha Savolainen ulkoministeriöstä.

Näissä kriisitapauksissa suomalaiset hakivat eniten konsuliapua vuonna 2017

  1. Luonnononnettomuudet, 105 000
  2. Muut onnettomuudet, 55 00
  3. Pommi-iskut, 6 000
  4. Kuljetusvälineonnettomuudet, 6 000

>> Lue myös: Jouduitko pulaan ulkomailla? Näin toimii konsuliapu

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.