Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suomalaisbussin maailmanympärimatka huipentuu: vapuksi kotiin

Anu Vaheristo artikkelin kuva
Uutiset
Neljä vuotta maailmaa kiertänyt Pikavuoro maailman ympäri -bussi palaa viimein takaisin Suomeen. Tavoitteena on juhlistaa vappua matkan lähtöpisteessä Salon torilla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.02.2015
facebook   whatsapp

50 000 ajokilometriä neljässä vuodessa

Parhaillaan Afrikassa seikkaileva suomalaisbussi Ajokki Royal päättää neljä vuotta kestäneen pitkän matkansa keväällä 2015. Pikavuorokippari Jani Laineen tavoite on ajaa 27-vuotias bussivanhus takaisin kotiin ja saapua matkan lähtöpisteeseen Saloon vapuksi.

Parhaillaan bussi on Kenian Nairobissa, jossa pikavuorolaiset valmistautuvat Afrikan-etapin loppurutistukseen: edessä on vielä Etiopia, Sudan ja Egypti. Sen jälkeen bussi rahdataan Eurooppaan, ja matkan viimeinen etappi alkaa Istanbulista 5. huhtikuuta 2015.

– Euroopan reissulta odotan eniten hyviä ruokia, eksoottisia maita, kuten esimerkiksi Albaniaa ja Makedoniaa. Rannikkoa ylöspäin ajaessa edessä on hienoja maisemia. Kevät Euroopassa on kevyttä laskeutumista Suomen kesään, kippari Jani Laine kertoo.

Pikavuoro Afrikassa
Pikavuorolaiset ovat välillä joutuneet käyttämään mielikuvitusta saadakseen bussivanhuksen liikkeelle. Tässä sängynpäädyt auttavat etenemisessä.

Viimeinen etappi kulkee Istanbulista Bulgarian, Makedonian, Albanian ja Kroatian kautta Sloveniaan, mistä matka jatkuu Unkariin, Puolaan ja lopulta Baltian läpi Tallinnaan. Suomenlahden ylitettyään bussivanhus suuntaa Salon torille, samaiselle paikalle, josta matka alkoi 9. tammikuuta 2011.

Viimeisen etapin suunniteltu kesto on neljä viikkoa, ja reittisuunnitelmien mukaan kilometrejä kertyy 4 700. Paikkoja matkalle Euroopan halki on edelleen saatavilla, joten nopeasti toimimalla on mahdollista päästä edelleen osalliseksi tähän suureen seikkailuun.

– Euroopan etapilla haasteellisinta on suunnitellun aikataulun noudattaminen, vaikka tiet ovat hyviä. Ajokkia on huollettu matkan varrella sen verran, että Euroopan osuuden se vielä kestää, kippari Laine sanoo.

>> Seuraa Pikavuoron kuulumisia Pikavuoro maailman ympäri -blogista ja varaa oma paikkasi bussista

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Anu Vaheristo

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.