Hyppää sisältöön

Löydä oma suosikkisi Balilta – neljä erilaista kohdetta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.12.2018
Joogaa ja surffausta harrastava suomalainen Fiia on matkustanut Balilla niin yksin kuin ystävienkin kanssa. Suositussa lomakohteessa hurmasivat helppous, eksotiikka ja monipuoliset aktiviteetit.

Bali on helppo matkakohde

Next Destination -blogia kirjoittava 28-vuotias Fiia Ketonen matkusti Balille ensimmäistä kertaa syksyllä 2016. Bali valikoitui kohteeksi lähes sattumalta.

– Olin ensin kaksi vuotta Australiassa työviisumilla, enkä ollut viisumin umpeuduttua valmis vielä palaamaan Suomeen. Miettiessäni seuraavaa kohdetta Indonesia alkoi kiinnostaa. En ollut kuullut maasta juurikaan etukäteen, ja se kiinnosti uutena kohteena, minkä lisäksi Bali sijaitsee melko lähellä Australiaa, joten sinne oli helppo matkustaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Fiia KetonenMatkavinkit Balille
Fiia Ketonen matkustaa Balille erityisesti surffaamaan, mutta nauttii kohteen monipuolisuudesta.

Ensimmäisellä vierailukerrallaan Ketonen vietti Balilla kuukauden, mutta palasi takaisin saman talven aikana vielä toiseksi kuukaudeksi. Kolmatta vierailukertaa sai odotella hieman pidempään, ja Ketonen palasi Balille jälleen syksyllä 2018, kolmen viikon mittaiselle lomalle.

– Ensimmäisellä matkalla kiersin Balia ympäri, ja toisellakin kerralla kävin vielä uusissa paikoissa. Nyt kolmannella matkalla viihdyin omissa suosikkikohteissa lähes koko matkan ajan, ja tein vain muutamia päiväreissuja.

Bali hurmasi Ketosen helppoudellaan, sillä kohde tarjoaa monipuoliset matkailumahdollisuudet ja on samaan aikaan turvallinen, edullinen ja kaunis.

– Bali oli ensimmäinen kohde, missä matkustin yksin. Se oli mainio yhdistelmä: helppo matkustaa, mukavat ja avuliaat paikalliset, hyvä turvallisuustilanne, edullinen hintataso ja monipuoliset aktiviteetit.

Tutustu Ketosen Balin-suosikkeihin ja valitse sinulle parhaiten sopiva kohde!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Canggu

– Canggu on alue, mistä löytyy jokaiselle jotakin: surffausta, joogaa, hyviä rantoja, yöelämää ja ostoksia. Kohde on helppo ja sopii kenelle tahansa, mutta erityisesti nuorekkaille matkailijoille. Noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsee Seminyak, joka taas on aikuisempaan makuun ja tarjoaa esimerkiksi monia tasokkaita lomakeskuksia ja luksushotelleja. Yöelämä on Canggussa huomattavasti Seminyakia rauhallisempaa, sillä alueen suuret yökerhot löytyvät juuri Seminyakista.

Fiia KetonenMatkavinkit Balille
Canggun ravintola- sekä kahvilatarjonta on hyvin monipuolista ja seuraa nykytrendejä.

– Canggussa on paljon surffikohteita ja esimerkiksi juuri aloittelevalle surffaajalle se on ehdottomasti paras paikka kokeilla lajia. Surffikouluja on paljon, myös suomenkielisiä ja halutessaan paikallisilta voi varata vaikka vain yhden surffitunnin. Kaikki puhuvat hyvin englantia, joten lomailu on helppoa. Lisäksi Canggussa on todella hyvät kahvilat ja ravintolat. Lähistöllä on myös monia mahtavia päiväretkikohteita, kuten vaikkapa Tibumana-vesiputous. Sinne on Canggusta noin 45 minuutin matka.

Näin pääset Cangguun

Helpoin tapa matkustaa Cangguun lentää Denpasarin lentoasemalle ja ottaa taksi perille. Matka-aika on puolesta tunnista tuntiin, ruuhkista riippuen.

Ubud

– Sisämaassa sijaitseva Ubud sopii kaikenlaisille matkailijoille nuorista iäkkäisiin. Alue on rauhallinen ja vehreä, ja sieltä löytyy paljon upeita majoituksia pienestä budjetista luksustason lomakeskuksiin. Ympärillä on paljon päiväretkikohteita, joten Ubud on mainio tukikohta.

Fiia KetonenMatkavinkit Balille
Sisämaassa sijaitsevassa Ubudissa kannattaa nähdä esimerkiksi indonesialaiset riisipellot.

– Tekemistä on paljon. Ubudin tunnetuimpien elämysten joukkoon kuuluvat Tegalalangin riisipellot, Tegenunganin vesiputous ja auringonnousun seuraaminen Batur-vuoren laella. Suosittelen varaamaan retken Batur-vuorelle. Lähtö on todella aikaisin aamuyöllä, mutta vuoren päällä auringon noustessa kokemus oli vaivan arvoinen. Ubud on myös erinomainen joogakohde, ja itsekin matkustin sinne juuri joogan vuoksi.

Näin pääset Ubudiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paras tapa matkustaa Ubudiin on lentää Denpasariin, mistä on noin tunnin matka. Välimatkan pääsee kulkemaan taksilla tai vaikkapa skootterilla.

Uluwatu

– Balin eteläkärjessä sijaitseva Uluwatu on Canggua paljon rauhallisempi, mutta yhtä lailla hyvä surffauskohde. Rannoilla on paljon korallia ja aallokkoa, minkä vuoksi Uluwatu ei välttämättä ole paras kohde lapsiperheille, mutta kaikille muille se kyllä sopii. Rannat ovat rauhallisia ja maisemassa näkyy paljon kaunista kalliota. Ympäristö on huomattavasti luonnonmukaisempi kuin esimerkiksi Canggu, Seminyak tai Kuta.

Fiia KetonenMatkavinkit Balille
Uluwatu on erinomainen rantakohde, ja esimerkiksi Dreamland Beach -ranta on hyvä valinta.

– Uluwatussa on paljon kivoja rantoja ja rantaravintoloita, metsää on paljon eivätkä tiet ole aivan viimeisen päälle. Suosikkirantojani ovat Blue Point, Padang Padang, Dreamland ja Bingin. Paras ilta yöelämän kokemiseen on sunnuntai, jolloin järjestetään suuret ja suositut bileet. Silloin kannattaa lähteä ulos.

Näin pääset Uluwatulle

Matkusta Uluwatulle lentämällä Denpasariin, mistä ajomatka perille Uluwatuun kestää reilut puoli tuntia.

Nusa Lembongan

– Nusa Penidan vieressä sijaitseva Nusa Lembongan -saari on vielä melko luonnonmukainen ja tuntematon kohde. Se on todella rauhallinen paikka, jonne matkustin itse surffauksen vuoksi. Nyt sinne ollaan jo rakentamassa lomakeskuksia, mutta saari on siitä huolimatta yhä hyvä kohde matkailijalle, joka kaipaa rauhaa ja hidasta menoa. Saarella on itse asiassa niin rauhallista, että sieltä on todella vaikeaa nostaa edes käteistä! Halutessaan vierailuun voi yhdistää myös Nusa Penida -saaren.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Fiia KetonenMatkavinkit Balille
Nusa Lembongan -saari on hyvin rauhallinen ja aito, mutta siitä huolimatta siellä voi jo nyt majoittua varsin mukavasti.

– Saari sopii kaikenlaisille matkailijoille nuorista lapsiperheisiin ja iäkkäisiin matkailijoihin. Saatavilla on majoitusta kaikille budjeteille, ja tekemistä riittää niin surffauksen kuin snorklailunkin muodossa. Hienoimpia kokemuksia Nusa Lembonganilla oli snorklausretki. Meillä kävi tuuri, ja päädyimme kavereideni kanssa uiskentelemaan kolmestaan kymmenien paholaisrauskujen keskellä. Se oli todella upea kokemus.

Näin pääset Nusa Lembonganille

Nusa Lembonganille matkustaminen vaatii hieman vaivannäköä, sillä Denpasarin lentoasemalta helpoin tapa päästä perille on suunnata Sanurin rantakaupunkiin ja jatkaa matkaa perille saarelle joko lautalla tai pikaveneellä.

>> Lue lisää vinkkejä Balille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Fiia Ketonen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja