Hyppää sisältöön

Matkustaminen Eurooppaan vapautuu – näistä maista saa tällä hetkellä saapua Suomeen ilman karanteenisuositusta

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 18.06.2021
Euroopan osalta ulkoministeriö ei enää kehota välttämään tarpeetonta matkustamista.

Matkailu Euroopassa taas mahdollista

Koronatilanteen parannuttua hiljalleen eri puolilla Eurooppaa, ovat Suomen viranomaiset päättäneet vapauttaa matkailua Suomesta Eurooppaan. Ulkoministeriö luopui 17.6. ohjeistuksesta välttää kaikkea tarpeetonta matkustamista, ja tällä hetkellä suositus on noudattaa erityistä varovaisuutta EU- ja Schengen-maissa matkustaessa.

Uusien matkustusta koskevien lievennysten myötä siis myös lomamatkailu on jälleen mahdollista EU- ja Schengen-maiden alueella. Sisärajavalvontaa kuitenkin jatketaan vielä tämänhetkisen päätöksen mukaan 11.7. asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisä- ja ulkorajaliikenne on kuitenkin normalisoitu niiden maiden osalta, joissa tautitilanne on hallussa eli koronanvirustaudin ilmaantuvuus on alle 25 tapausta 100 000 asukasta kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. Näistä maista Suomeen saapuvia matkailijoita ei koske 14 vuorokauden karanteenisuositus.

Tällä hetkellä Suomeen saa saapua ilman sisärajavalvontaa Islannista, Puolasta, Unkarista ja Maltalta. Ulkorajaliikenteestä rajoitukset ovat poistuneet Romanian, Monacon, San Marinon ja Vatikaanin osalta. Myös Australiasta, Etelä-Koreasta, Israelista, Ruandasta, Singaporesta ja Uuden-Seelannista on mahdollista saapua Suomeen rajoituksitta.

EU- ja Schengen-alueen ulkopuolisten maiden osalta Suomen viranomaisten suositus on edelleen tarpeettoman matkustamisen välttäminen. Tämän lisäksi kehotus on välttää kaikkea matkustamista Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan.

21.6. alkaen sallittua on myös Suomeen suuntautuva vapaa-ajanmatkustaminen niiden EU-maista saapuvien matkailijoiden osalta, joilla on esittää todistus vähintään 14 vuorokautta aiemmin saadusta täydestä rokotesarjasta tai edellisen kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Tällä hetkellä eri mailla on eri käytäntöjä maahantulonrajoitusten osalta. Ennen matkaa kannattaakin aina tarkistaa kohdemaan ajankohtaiset vaatimukset ja rajoitukset. Rantapallon viikoittain päivittyvästä koronaseurannasta voit seurata suosittujen lomakohteiden koronatilannetta ja matkustusrajoituksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Matkatoimistoilla aiempaa paremmat muutosehdot – näin varaat loman turvallisin mielin

Lähde: Ulkoministeriö ja THL
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Blue Lagoon Comino

Välimeren salaisin sininen laguuni – Maltan vieressä on pieni saari, jonka sinäkin haluat nähdä

Blue Lagoon, Islanti

Islannin kuuluisin kylpylä on monen matkailijan haavelistalla – tältä näyttää upea Blue Lagoon

Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin parhaat nähtävyydet – paina mieleesi nämä 13 paikkaa

Gdansk, Puola

Gdanskin 15 parasta nähtävyyttä – tiesitkö, mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja