Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkustaminen Eurooppaan vapautuu – näistä maista saa tällä hetkellä saapua Suomeen ilman karanteenisuositusta

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Euroopan osalta ulkoministeriö ei enää kehota välttämään tarpeetonta matkustamista.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 18.06.2021
facebook   whatsapp

Matkailu Euroopassa taas mahdollista

Koronatilanteen parannuttua hiljalleen eri puolilla Eurooppaa, ovat Suomen viranomaiset päättäneet vapauttaa matkailua Suomesta Eurooppaan. Ulkoministeriö luopui 17.6. ohjeistuksesta välttää kaikkea tarpeetonta matkustamista, ja tällä hetkellä suositus on noudattaa erityistä varovaisuutta EU- ja Schengen-maissa matkustaessa.

Uusien matkustusta koskevien lievennysten myötä siis myös lomamatkailu on jälleen mahdollista EU- ja Schengen-maiden alueella. Sisärajavalvontaa kuitenkin jatketaan vielä tämänhetkisen päätöksen mukaan 11.7. asti.

Sisä- ja ulkorajaliikenne on kuitenkin normalisoitu niiden maiden osalta, joissa tautitilanne on hallussa eli koronanvirustaudin ilmaantuvuus on alle 25 tapausta 100 000 asukasta kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. Näistä maista Suomeen saapuvia matkailijoita ei koske 14 vuorokauden karanteenisuositus.

Tällä hetkellä Suomeen saa saapua ilman sisärajavalvontaa Islannista, Puolasta, Unkarista ja Maltalta. Ulkorajaliikenteestä rajoitukset ovat poistuneet Romanian, Monacon, San Marinon ja Vatikaanin osalta. Myös Australiasta, Etelä-Koreasta, Israelista, Ruandasta, Singaporesta ja Uuden-Seelannista on mahdollista saapua Suomeen rajoituksitta.

EU- ja Schengen-alueen ulkopuolisten maiden osalta Suomen viranomaisten suositus on edelleen tarpeettoman matkustamisen välttäminen. Tämän lisäksi kehotus on välttää kaikkea matkustamista Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan.

21.6. alkaen sallittua on myös Suomeen suuntautuva vapaa-ajanmatkustaminen niiden EU-maista saapuvien matkailijoiden osalta, joilla on esittää todistus vähintään 14 vuorokautta aiemmin saadusta täydestä rokotesarjasta tai edellisen kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Tällä hetkellä eri mailla on eri käytäntöjä maahantulonrajoitusten osalta. Ennen matkaa kannattaakin aina tarkistaa kohdemaan ajankohtaiset vaatimukset ja rajoitukset. Rantapallon viikoittain päivittyvästä koronaseurannasta voit seurata suosittujen lomakohteiden koronatilannetta ja matkustusrajoituksia.

Lue myös: Matkatoimistoilla aiempaa paremmat muutosehdot – näin varaat loman turvallisin mielin

Lähde: Ulkoministeriö ja THL
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.