Hyppää sisältöön

Päiväretket Gdanskista – nämä 4 kohdetta voit yhdistää helposti kaupunkilomaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.07.2022
Puolan pohjoisrannikolla sijaitseva Gdansk on halpa kaupunkikohde, jonne on helppo matkustaa Suomesta. Kaupunkilomalla voi nähdä myös muita paikkoja, sillä Gdanskista pääsee vaivatta vierailemaan myös lähikaupungeissa. Poimi tästä vinkit seuraavalle matkallesi!

Sopot

Reilun kymmenen kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva rantakaupunki Sopot on erityisesti juuri rantakohde, sillä kaupunki on tunnettu juuri pitkistä hiekkarannoista ja komeista rantahuviloista. Rantaa reunustaa pitkä rivi kylpylähotelleja, ravintoloita ja baareja, joten kesäkuumalla tunnelma on kuin Välimeren rantakohteissa.

ShutterstockSopot, Puola
Sopotin pitkä ranta tuo vaihtelua Puolan-lomaan.

Sopotissa sijaitsee myös koko Euroopan pisin puulaituri. Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös 1920-luvulla rakennettu viiden tähden Grand Hotel, jonka näyttävä Art Nouveau -tyyli on saanut Sopotin-vierailijat kiinnostumaan hotellista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gdynia

Gdanskin ja Sopotin kanssa kolmoiskaupungin muodostavaan Gdyniaan on Gdanskista matkaa noin 20 kilometriä, joten matka taittuu nopeasti. Gdynia on tunnelmallinen puolalaiskaupunki, joka on kasvanut pienestä kalastajakylästä noin 250 000 asukkaan satamakaupungiksi.

ShutterstockGdynia, Puola
Vaikka Euroopan pisin puulaituri sijaitsee Sopotissa, myös Gdyniassa voi vierailla lähes 200 metriä pitkällä laiturilla.

Malborkin linna

Noin 50 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva, 1200-luvulla rakennettu Malborkin linna on helppo ja kiinnostava päiväretkikohde. Valtava linna on Euroopan suurin tiilirakennus ja maailman suurimpia linnoja, joten vierailuun kannattaa varata aikaa. Vierailu onnistuu näppärästi, sillä Gdanskista pääsee Malborkin linnalle esimerkiksi julkisen liikenteen kulkuvälineillä.

ShutterstockMalbork, Puola
Malborikin linnan käytävillä riittää tutkittavaa.

Keskiaikainen linna on Unescon maailmanperintökohde, ja nähtävää riittää suurissa saleissa, tarkoissa yksityiskohdissa ja lukuisissa rakennuksissa.

Stutthofin keskitysleiri

Jos rakastat historiaa ja olet valmis vierailemaan lomasi aikana natsien keskitysleirillä, älä jätä Stutthofin keskitysleiriä väliin Gdanskin-lomasi aikana. Hieman alle 50 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva keskitysleiri on järkyttävä vierailukohde, mutta avaa mieleenpainuvasti niitä kauheuksia, joita Puolassakin tehtiin.

ShutterstockStutthof, Puola
Stutthofin keskitysleiri on mieleenpainuva kokemus, joka herättää monenlaisia tunteita.

Keskitysleirillä voi vierailla ilmaiseksi ja se on avoinna joka päivä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Gdansk, Puola

Gdanskin 15 parasta nähtävyyttä – tiesitkö, mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä?

Puolan nähtävyydet

Puolan parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka tekevät matkasta unohtumattoman

Varsova, Puola

Mikä Puolan kaupungeista sopii sinulle? Vertaa kaupunkilomat Gdanskiin, Krakovaan ja Varsovaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja