Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Päiväretket Gdanskista – nämä 4 kohdetta voit yhdistää helposti kaupunkilomaan

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Puolan pohjoisrannikolla sijaitseva Gdansk on halpa kaupunkikohde, jonne on helppo matkustaa Suomesta. Kaupunkilomalla voi nähdä myös muita paikkoja, sillä Gdanskista pääsee vaivatta vierailemaan myös lähikaupungeissa. Poimi tästä vinkit seuraavalle matkallesi!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.07.2022
facebook   whatsapp

Sopot

Reilun kymmenen kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva rantakaupunki Sopot on erityisesti juuri rantakohde, sillä kaupunki on tunnettu juuri pitkistä hiekkarannoista ja komeista rantahuviloista. Rantaa reunustaa pitkä rivi kylpylähotelleja, ravintoloita ja baareja, joten kesäkuumalla tunnelma on kuin Välimeren rantakohteissa.

ShutterstockSopot, Puola
Sopotin pitkä ranta tuo vaihtelua Puolan-lomaan.

Sopotissa sijaitsee myös koko Euroopan pisin puulaituri. Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös 1920-luvulla rakennettu viiden tähden Grand Hotel, jonka näyttävä Art Nouveau -tyyli on saanut Sopotin-vierailijat kiinnostumaan hotellista.

Gdynia

Gdanskin ja Sopotin kanssa kolmoiskaupungin muodostavaan Gdyniaan on Gdanskista matkaa noin 20 kilometriä, joten matka taittuu nopeasti. Gdynia on tunnelmallinen puolalaiskaupunki, joka on kasvanut pienestä kalastajakylästä noin 250 000 asukkaan satamakaupungiksi.

ShutterstockGdynia, Puola
Vaikka Euroopan pisin puulaituri sijaitsee Sopotissa, myös Gdyniassa voi vierailla lähes 200 metriä pitkällä laiturilla.

Malborkin linna

Noin 50 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva, 1200-luvulla rakennettu Malborkin linna on helppo ja kiinnostava päiväretkikohde. Valtava linna on Euroopan suurin tiilirakennus ja maailman suurimpia linnoja, joten vierailuun kannattaa varata aikaa. Vierailu onnistuu näppärästi, sillä Gdanskista pääsee Malborkin linnalle esimerkiksi julkisen liikenteen kulkuvälineillä.

ShutterstockMalbork, Puola
Malborikin linnan käytävillä riittää tutkittavaa.

Keskiaikainen linna on Unescon maailmanperintökohde, ja nähtävää riittää suurissa saleissa, tarkoissa yksityiskohdissa ja lukuisissa rakennuksissa.

Stutthofin keskitysleiri

Jos rakastat historiaa ja olet valmis vierailemaan lomasi aikana natsien keskitysleirillä, älä jätä Stutthofin keskitysleiriä väliin Gdanskin-lomasi aikana. Hieman alle 50 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva keskitysleiri on järkyttävä vierailukohde, mutta avaa mieleenpainuvasti niitä kauheuksia, joita Puolassakin tehtiin.

ShutterstockStutthof, Puola
Stutthofin keskitysleiri on mieleenpainuva kokemus, joka herättää monenlaisia tunteita.

Keskitysleirillä voi vierailla ilmaiseksi ja se on avoinna joka päivä.

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.