hero taustakuva

Parempien lentoyhteyksien perässä Ruotsiin: näin hyödynnät Luulajan lentokentän palvelut

Swedavia artikkelin kuva
Lennot
Tiesitkö, että Luulajan lentokentälle on Torniosta lyhyempi matka kuin Oulun lentokentälle? Hyödynnä Ruotsissa sijaitsevan lähikentän palvelut!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 23.07.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Luulajan lentokenttä

Pohjois-Ruotsissa sijaitseva Luulajan lentokenttä on käytännöllinen lähikenttä Kemin ja Tornion alueelta. Lentoasema on Ruotsin kuudenneksi suurin, ja sitä käyttää vuosittain yli miljoona matkailijaa. Matkustajamääriltään se on lähes samankokoinen kuin Oulun lentokenttä, mutta sen suorat lentoyhteydet ovat hieman kattavammat kuin Oulun lentokentän yhteydet.

Luulajan lentokentän reitit ovat monilta osin yhtenevät Oulun lentokentän kanssa, mutta esimerkiksi Kosin saarelle Kreikkaan, Kyprokselle, Kroatiaan, Mallorcan saarelle Espanjaan ja Thaimaan Phuketiin voi matkustaa kätevämmin Luulajan kautta. Myös monet suomalaisille tutut matkanjärjestäjät lentävät lomalentoja Luulajasta.

Per Pettersson / Swedavia
Luulajan lentokentälle ajaa Torniosta parissa tunnissa.

Lentokenttä sijaitsee Pohjois-Ruotsissa noin seitsemän kilometrin päässä Luulajan kaupungin keskustasta. Kaupungin keskustasta lentokentälle pääsee paikallisbusseilla 4 ja 104, omalla autolla tai taksilla. Torniosta Luulajaan ajaa parissa tunnissa. Myös Oulusta ja Rovaniemeltä matkan taittaa reilussa kolmessa tunnissa.

Luulajan kentällä on yksi 3 350 metrin kiitorata. Matkustajaliikenteen lisäksi lentokentältä lennetään paljon lentorahtia.

Lentoaseman palvelut

Matkustajia palvelevat turvatarkastuksen ulkopuolella sijaitseva Mat & Fika -kahvila sekä turvatarkastuksen sisäpuolelta löytyvät O’Learysin irlantilaispubi ja Café Skafferiet. Lentokentällä toimii myös suomalaistenkin tuntema Espresso House. Lentokentän matkamuistomyymälä palvelee turvatarkastuksen sisäpuolella.

Swedavia
Viimeiset tuliais- ja matkatarvikeostokset voi tehdä lentokentän porttialueen kaupoissa.

Lisäksi matkailijat voivat käyttää lentokentän ilmaista langatonta verkkoyhteyttä, maksullisia matkatavaralokeroita turvatarkastuksen ulkopuolella ja rahanvaihtoautomaattia. Lentoasemalta löytyy myös postilaatikko, josta voi lähettää viime hetken lomaterveiset kotiin.

Luulajan lentokentän reittilennot

Swedavia
Luulajan lentokenttä tarjoaa Oulun lentokentän ohella hyvät palvelut Kemin ja Tornion alueella asuville.

Luulajan lentoasemalta lentävät Norwegian ja SAS. Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Swedavian verkkosivulta.

>> Etsi Luulajan lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta

Lähde: Swedavia
Kuvat: Swedavia, Per Pettersson / Swedavia

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Matkat on myös edullisempia Ruotsin puolelta lähettäessä, kuin esim. Oulusta. Paljon reissanneena olen aina matkoja tutkaillut, niin Luuleån kentältä ku Oulunkin. Tosin matkat Helsingistä onki sitte halvempia, ku Oulusta, mutta täältä Torniosta, kun lähtee Helsinkiin, niin monesti loma tulee sitten kalliimmaksi, ku matka täältä Helsinkiin maksaa extraa.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.