Kuva: Finavia
Oulun lentoasema

Tällainen on Suomen toiseksi suurin lentokenttä – katso Oulun lentoyhteydet ja palvelut

Suomen toiseksi suurin lentoasema sijaitsee Oulussa. Vuosittain sitä käyttää yli miljoona matkustajaa.

Oulun lentokenttä

Oulun lentoasema on valmistunut vuonna 1953, ja sen läpi kulkee vuosittain yli miljoona matkustajaa. Lentoasemalla on yksi, 2 500 metriä pitkä kiitotie.

Oulun lentokenttä sijaitsee kaupungin eteläpuolella Oulunsalossa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta. Lentoasemalle pääsee oman auton lisäksi Oulun paikallisliikenteen busseilla noin 45 minuutissa.

Useita kahviloita

Oulu Cafe palvelee matkailijoita ja saattajia sekä ennen turvatarkastusta että sen jälkeen. Kahvila tarjoaa kahveja, leipiä, makeisia ja leivonnaisia, ja sillä on A-oikeudet. Porttien sisäpuolella kahvilan yhteydessä toimivat myös apteekki ja matkamuistomyymälä.

Porttien sisäpuolella voi viettää aikaa myös Vohvelihuoneella ja Oluthuone Toppilassa. Toppilassa voi tilata myös paikallista herkkua kärkkäriä, eli käristemakkaraa, sekä hampurilaisia, leipiä ja keittoa.

Ilmaiset palvelut

Oulun lentokentällä voi tutustua Liminganlahden linnustoon tuloaulan elämyksellisellä kosketusnäytöllä.

Porttien sisäpuolella voi rentoutua keinutuoleissa, viedä lapset leikkipaikkaan tai surffata lentoaseman ilmaisessa langattomassa verkossa.

Kuva: Inka KhanjiOulu, Suomi
Oulun lentokentän ilmaisessa loungessa voi soittaa flyygeliä.

Lentoa voi odottaa myös kaikille avoimessa Hailuoto-loungessa lähtöporttialueella. Loungen erikoisuutena on flyygeli, jota voi soittaa lentoa odottavalle yleisölle.

Oulun lentokentällä kaikille aamulla ennen kello 10 lähteville lennoille voi tuoda matkatavaransa jo edellisenä iltana lähtöselvityksen aukioloaikoina.

Oulun lentokentän reittilennot

Oulun lentoasemalta lentävät Corendon Air, Norwegian, Finnair ja SAS. Finnair ja Norwegian käyvät kilpailua Oulu–Helsinki-reitin hinnoilla, ja myös molempien lennot ovat hyvin edullisia: edestakaiset lennot kaupunkien välillä maksavat halvimmillaan 50 euroa. Oulu–Helsinki-reittiä lennetään parhaimmillaan useita kertoja päivässä.

Norwegian liikennöi Kanariansaarten-reittejä talvikaudella kerran viikossa, ja edestakaiset matkat maksavat parhaimmillaan noin 200 euroa. Suoria lentoja Gran Canarialle on talvikaudella kerran viikossa keskiviikkoisin ja Teneriffalle kerran viikossa torstaisin.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Finavian verkkosivulta. Oulun lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde: Finavia
Kuvat: Finavia, Inka Khanji

Päivitetty: 5.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia