Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Miltä näyttää lentokoneen ruumassa? Kurkista paikkaan, jonne matkustajilla ei ole mitään asiaa

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Millainen on lentokoneen piilotettu osa, jonka vain matkalaukkusi pääsee näkemään?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 03.03.2020
facebook   whatsapp

Näin laukkusi matkustaa lennolla

Suurin osa matkailijoista ei pääse ikinä näkemään lentokoneessa muuta kuin turistiluokan ja koneen vessat – ja vilauksen matkustamohenkilökunnan työtilasta. Monet lennon sujuvuuden kannalta välttämättömät sopukat on piilotettu matkustajilta.

Lentokoneen ruuma on yksi näistä koneen osista, joka jää reissaajille mysteeriksi. Matkustajat luovuttavat laukut lähtöselvityksessä ja näkevät ne seuraavan kerran perillä kohteessa – tiesitkö, että laukkujen tie lähtöselvitystiskiltä ruumaan kestää keskimäärin 35 minuuttia?

Lentokoneen koosta riippuen matkalaukut lastataan ruumaan joko isoissa, monta laukkua sisältävissä konteissa tai yksitellen laukku kerrallaan. Koneissa on usein kaksi erillistä ruumaa koneen etu- ja takaosissa.

Ruumatilat ovat ahtaita ja matalia, mikä tekee niissä liikkumisesta haastavaa. Ruuma on paineistettu aivan kuten matkustamokin. Rahtikoneista taas puuttuvat kokonaan istuimet ja ikkunat, ja matkustamo on pelkkää ruumatilaa.

Uutissivusto News.com.au pääsi kurkistamaan australialaisen lentoyhtiö Qantasin koneen kulissien taakse. Boeing Dreamliner 787 -konetta esittelevä lentäjä näyttää videolla katsojille myös ruuman.

Matkatavaroiden lisäksi ruumassa matkustaa eläimiä. Tyypillisesti ne ovat kissoja ja koiria, mutta lentäjän mukaan lennoilla on nähty myös eläintarhojen apinoita ja leijonia. Eläinten takia ohjaamossa on mahdollisuus kontrolloida ruuman lämpötilaa. Videon voi katsoa täältä.

Eikä ruuma tietenkään ole lentokoneen ainoa piilotettu ominaisuus. Oletko kuullut lentäjien ja matkustamohenkilökunnan salaisista lepotiloista, joita ei ikinä voisi havaita ulkoapäin matkustamosta?

Myös uutissivusto CNN on julkaissut videon, jossa toimittaja pääsee pujahtamaan sisään Boeing 737 -koneen ruumaan. Videolla havainnollistetaan, miten pimeää ja meluisaa ruumassa lennon aikana on – ja mitä tapahtuu, jos joku jää vahingossa sinne jumiin.

Katso alta CNN:n video matkustajakoneen ruumasta!

Lue myös: Saako ruumaan menevän matkalaukun lukita lennolle? Huomioi nämä asiat

Lähde: News.com.au
Kuva: Shutterstock
Video: YouTube / CNN

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.