Hyppää sisältöön

Tältä näyttää lentokoneen ruumassa – kurkista paikkaan, jonne matkustajilla ei ole mitään asiaa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 29.04.2024
Millainen on lentokoneen piilotettu osa, jonka vain matkalaukkusi pääsee näkemään?

Näin laukkusi matkustaa lennolla

Suurin osa matkailijoista ei pääse ikinä näkemään lentokoneessa muuta kuin turistiluokan, koneen vessat ja vilauksen matkustamohenkilökunnan työtilasta. Monet lennon sujuvuuden kannalta välttämättömät sopukat on piilotettu matkustajilta.

Lentokoneen ruuma on yksi näistä koneen osista, joka jää reissaajille mysteeriksi. Matkustajat luovuttavat laukut lähtöselvityksessä ja näkevät ne seuraavan kerran perillä kohteessa – tiesitkö, että laukkujen tie lähtöselvitystiskiltä ruumaan kestää keskimäärin 35 minuuttia?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentokoneen koosta riippuen matkalaukut lastataan ruumaan joko isoissa, monta laukkua sisältävissä konteissa tai yksitellen laukku kerrallaan. Koneissa on usein kaksi erillistä ruumaa koneen etu- ja takaosissa.

Ruumatilat ovat ahtaita ja matalia, mikä tekee niissä liikkumisesta haastavaa. Ruuma on paineistettu aivan kuten matkustamokin. Rahtikoneista taas puuttuvat kokonaan istuimet ja ikkunat, ja matkustamo on pelkkää ruumatilaa.

Uutissivusto News.com.au pääsi kurkistamaan australialaisen lentoyhtiö Qantasin koneen kulissien taakse. Yhtiön mukaan ruumassa matkustaa kissojen ja koirien lisäksi välillä myös eksoottisempia otuksia. Eläinten takia ruuman lämpötila on säädeltävissä.

Eikä ruuma tietenkään ole lentokoneen ainoa piilotettu ominaisuus. Oletko kuullut lentäjien ja matkustamohenkilökunnan salaisista lepotiloista, joita ei ikinä voisi havaita ulkoapäin matkustamosta?

Uutissivusto CNN on julkaissut videon, jossa toimittaja pääsee pujahtamaan sisään Boeing 737 -koneen ruumaan. Videolla havainnollistetaan, miten pimeää ja meluisaa ruumassa lennon aikana on – ja mitä tapahtuu, jos joku jää vahingossa sinne jumiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso alta CNN:n video matkustajakoneen ruumasta!

Lue myös: Saako ruumaan menevän matkalaukun lukita lennolle? Huomioi nämä asiat

Lähde: News.com.au
Video: YouTube / CNN

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja