Hyppää sisältöön

Matkusta mukavasti – tällainen on Icelandairin Saga Premium -matkustusluokka

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.06.2018
Haaveiletko mukavasta matkasta Islantiin tai pidemmälle Yhdysvaltoihin? Icelandairin premium-luokka takaa rennot oltavat pitkälläkin lennolla.

Icelandair vie yhdellä koneenvaihdolla Pohjois-Amerikkaan

Pitkän lentomatkan viettäminen ahtaassa matkustamossa on monille pahin painajainen, mistä syystä useat matkustajat ovatkin valmiita maksamaan lisätilasta. Icelandairin Saga Premium -luokka tarjoaa kaivattua jalkatilaa ja mukavuutta, jonka avulla pitkäkin lentomatka taittuu nopeasti.

Icelandair liikennöi Helsingistä Reykjavikiin ja sieltä edemmäs Yhdysvaltoihin tai lukuisiin Euroopan kohteisiin joko Boeing 757-200 ja 757-300 tai Boeing 767 300 ER -koneilla. Icelandairin suosittuja kohteita Helsingistä ovat muun muassa New York, Boston ja Toronto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomalaiset vaihtavat konetta Reykjavikissa, missä sijaitsee myös Saga Premium -asiakkaille avoin lentokenttälounge. Vaihtoaika on tarkoituksella mahdollisimman lyhyt, minkä vuoksi matkustajat vaihtavat konetta Reykjavikissa tavallisesti kahdessa tunnissa. Halutessaan matkustajat voivat myös kokeilla lentolipun hintaan sisältyvää stopover-mahdollisuutta ja viettää Islannissa jopa viisi päivää.

Lähes business-luokan tasoiset mukavuudet

Saga Premium-luokan mukavuudet lähentelevät bisnesluokkaa, sillä matkustusluokka tarjoaa runsaasti palveluja: pääsyn loungeen, priority-turvatarkastuksen ja koneeseennousun, kaksi käsimatkatavaralaukkua ja kaksi ruumaan menevää matkalaukkua, ateriavaihtoehdot, vastamelukuulokkeet, pistokkeet, ilmaisen internet-yhteyden sekä oman viihdejärjestelmän lennolla. Lisäksi matka sujuu mukavissa istuimissa, joissa on reilut 20 senttimetriä enemmän jalkatilaa economy-luokkaan verrattuna.

Pitkä lento Icelandairin Saga Premium -luokassa alkaa virkistävällä juomalla, joka voi olla lennon ajankohdasta riippuen esimerkiksi kuohuviiniä tai piristävä marjashotti. Matkustajat voivat valita aterian pääruoan kahdesta vaihtoehdosta, minkä lisäksi juomatarjoilu toimii koko lennon ajan. Icelandairilla on perinteisen viinilistan lisäksi premium-luokassa myös gin-lista.

Business-luokasta tuttuun tapaan myös Saga Premium -luokan lennoilla matkustajat voivat virkistäytyä kuumien pyyhkeiden avulla.

Saga Premium -lentoluokassa matkustaminen on noin 2,5 kertaa kalliimpaa edullisimpaan matkustusluokkaan verrattuna: esimerkiksi yhdensuuntainen lento Helsingistä New Yorkiin maksaa economy-luokassa noin 280 euroa, kun taas saman reitin yhdensuuntainen lento Saga Premium -luokassa maksaa noin 800 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso kuvat Icelandairin Saga Premium -lentoluokasta – olisitko valmis matkustamaan näin?

Inka KhanjiIcelandairin Saga Premium -luokka
Saga Premium -luokassa on runsaasti enemmän jalkatilaa kuin perinteisessä economy-luokassa.
Inka KhanjiIcelandairin Saga Premium -luokka
Matkustajat voivat valita pääruoan kahdesta vaihtoehdosta.
Inka KhanjiIcelandairin Saga Premium -luokka
Heti lennon alkajaisiksi matkustajille tarjotaan vettä ja pientä purtavaa.
Inka KhanjiIcelandairin Saga Premium -luokka
Mukavissa istuimissa on suuret näytöt.
Inka KhanjiIcelandairin Saga Premium -luokka
Lentokoneruoka maistuu mainiosti kymmenen kilometrin korkeudessa, kun olo on mukava.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Icelandairin stopover Mainos

Tiesitkö, että voit yhdistää Islannin-vierailun Pohjois-Amerikan matkaan? Stopoverilla voit viipyä jopa viikon

Icelandair

Koneenvaihto Islannissa keventää matkaa Yhdysvaltoihin: tällainen on lentomatka Atlantin yli Icelandairilla

Icelandair

Ota kaikki irti lomasta Floridassa – lue vinkit Orlandoon ja Tampa Bayhin

Icelandair

Viisi syytä matkustaa Yhdysvaltoihin juuri Icelandairilla – tiesitkö jo näistä eduista?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja