Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viisi syytä matkustaa Yhdysvaltoihin juuri Icelandairilla – tiesitkö jo näistä eduista?

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Oletko jo kokeillut islantilaista Icelandair-lentoyhtiötä? Tutustu monipuoliseen valikoimaan, vakuutu mahdollisuuksista ja lähde matkaan!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 03.12.2018
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Kaksi lyhyttä lentoa yhden pitkän sijaan

Haaveiletko matkasta Yhdysvaltoihin mutta pitkät lentomatkat eivät houkuta? Esimerkiksi Helsingistä New Yorkiin matkustaessa lentokoneessa voi joutua olemaan yhtäjaksoisesti noin yhdeksän tuntia, mikä saattaa olla liian pitkä aika esimerkiksi lasten kanssa matkustaville, pitkille matkustajille tai ihan kenelle tahansa.

Icelandair liikennöi Helsingistä Reykjavikin kautta Yhdysvaltoihin, joten matkoihin sisältyy aina koneenvaihto Islannissa. Koska maa sijaitsee Atlantin valtamerellä, ensimmäisen reilun kolmen tunnin mittaisen lennon jälkeen jäljellä on vaihdon jälkeen enää kuuden tunnin mittainen lento, jos ollaan matkalla New Yorkiin.

Koneenvaihto paitsi tuo tekemistä matkan aikana myös mahdollistaa terveyttä ja mukavaa oloa edistävän jaloittelun lentojen välillä.

2. Helppo ja nopea koneenvaihto

Reykjavikin kansainvälinen Keflavikin lentoasema on kooltaan mukavan kompakti, joten koneenvaihtoon ei tarvitse varata paljoa aikaa. Icelandairin aikataulut on suunniteltu mahdollisuuksien mukaan niin, etteivät koneenvaihdot veny pitkiksi, vaan matkustajat pääsevät jatkamaan matkaa mahdollisimman nopeasti.

Tyypillisin vaihtoaika Keflavikin lentoasemalla on pääasiassa yhdestä 1,5 tuntiin.

3. Mahdollisuus tutustua Islantiin ilman lisämaksua

Icelandairin houkuttelevimpiin mahdollisuuksiin kuuluu stopover, eli muutaman päivän mittainen pysähdys meno- tai paluumatkalla Islannissa. Sen voi sisällyttää esimerkiksi Yhdysvaltojen-lentoihin maksutta, kun lennot varaa Icelandairin omilta verkkosivuilta.

ShutterstockIcelandair
Jo lyhyenkin stopoverin aikana ehtii nähdä vilauksen Islannin upeasta luonnosta.

Islannissa voi viettää stopoverin mahdollistamana yhdestä viiteen päivää, joten maan luontokohteisiin ja kiinnostavimpiin nähtävyyksiin sekä islantilaiseen kulttuuriin ehtii tutustua mukavasti stopoverin aikana. Lentoyhtiö myös tarjoaa stopover-matkustajilleen vaihtelevaa ohjelmaa.

4. Hyvä kohdevalikoima Yhdysvalloissa

Icelandairin keskeinen sijainti Euroopan ja Pohjois-Amerikan välissä on lentoyhtiön valtti. Siitä syystä kohdevalikoima Yhdysvaltoihin on hyvin monipuolinen.

Icelandairilla on 18 kohdetta ympäri maata: Anchorage, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas-Fort Worth, Denver, Kansas City, Minneapolis, Newark, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa ja Washington D.C.. Lisäksi Icelandair liikennöi viiteen kohteeseen Kanadassa: Edmontoniin, Halifaxiin, Montrealiin, Torontoon ja Vancouveriin.

5. Erinomainen lounge Keflavikin lentoasemalla

Koneenvaihto Keflavikissa sujuu mukavasti paitsi lentoaseman kompaktin koon myös erinomaisten palvelujen vuoksi. Muun muassa Icelandairin Saga Premium -luokan matkustajille ja muille business-luokan matkustajille avoin Icelandair Saga Lounge tarjoaa rauhallisen rentoutumishetken ensiluokkaisissa puitteissa.

Inka KhanjiIcelandair
Monipuoliset tarjoilut ja mukavat puitteet odottavat kävijöitä Icelandairin Saga-loungessa.

Loungessa voi nauttia takkatulen ääressä Reyjkanesin niemelle ja Flaxaflóin lahdelle avautuvista näkymistä. Tarjoilut ovat tasokkaat, minkä lisäksi loungessa on myös lapsille suunnattu leikkialue, suihkut ja mukavia nojatuoleja.

Lähde: Icelandair
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

ILMOITUS

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Icelandair on ihan ok, mutta yhtiö alkoi tänä vuonna veloittamaan kaikista ruumaan laitettavista matkalaukuista ja hinta on todella kova. Lennolla ei saa ruokaa kuin maksamalla ja hinta on todella korkea pienestä annoksesta. Muutoin itselläni on ihan hyvät kokemukset Icelandairin toiminnasta.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.