Hyppää sisältöön

Viisi syytä matkustaa Yhdysvaltoihin juuri Icelandairilla – tiesitkö jo näistä eduista?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.12.2018
Oletko jo kokeillut islantilaista Icelandair-lentoyhtiötä? Tutustu monipuoliseen valikoimaan, vakuutu mahdollisuuksista ja lähde matkaan!

ILMOITUS

1. Kaksi lyhyttä lentoa yhden pitkän sijaan

Haaveiletko matkasta Yhdysvaltoihin mutta pitkät lentomatkat eivät houkuta? Esimerkiksi Helsingistä New Yorkiin matkustaessa lentokoneessa voi joutua olemaan yhtäjaksoisesti noin yhdeksän tuntia, mikä saattaa olla liian pitkä aika esimerkiksi lasten kanssa matkustaville, pitkille matkustajille tai ihan kenelle tahansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Icelandair liikennöi Helsingistä Reykjavikin kautta Yhdysvaltoihin, joten matkoihin sisältyy aina koneenvaihto Islannissa. Koska maa sijaitsee Atlantin valtamerellä, ensimmäisen reilun kolmen tunnin mittaisen lennon jälkeen jäljellä on vaihdon jälkeen enää kuuden tunnin mittainen lento, jos ollaan matkalla New Yorkiin.

Koneenvaihto paitsi tuo tekemistä matkan aikana myös mahdollistaa terveyttä ja mukavaa oloa edistävän jaloittelun lentojen välillä.

2. Helppo ja nopea koneenvaihto

Reykjavikin kansainvälinen Keflavikin lentoasema on kooltaan mukavan kompakti, joten koneenvaihtoon ei tarvitse varata paljoa aikaa. Icelandairin aikataulut on suunniteltu mahdollisuuksien mukaan niin, etteivät koneenvaihdot veny pitkiksi, vaan matkustajat pääsevät jatkamaan matkaa mahdollisimman nopeasti.

Tyypillisin vaihtoaika Keflavikin lentoasemalla on pääasiassa yhdestä 1,5 tuntiin.

3. Mahdollisuus tutustua Islantiin ilman lisämaksua

Icelandairin houkuttelevimpiin mahdollisuuksiin kuuluu stopover, eli muutaman päivän mittainen pysähdys meno- tai paluumatkalla Islannissa. Sen voi sisällyttää esimerkiksi Yhdysvaltojen-lentoihin maksutta, kun lennot varaa Icelandairin omilta verkkosivuilta.

ShutterstockIcelandair
Jo lyhyenkin stopoverin aikana ehtii nähdä vilauksen Islannin upeasta luonnosta.

Islannissa voi viettää stopoverin mahdollistamana yhdestä viiteen päivää, joten maan luontokohteisiin ja kiinnostavimpiin nähtävyyksiin sekä islantilaiseen kulttuuriin ehtii tutustua mukavasti stopoverin aikana. Lentoyhtiö myös tarjoaa stopover-matkustajilleen vaihtelevaa ohjelmaa.

4. Hyvä kohdevalikoima Yhdysvalloissa

Icelandairin keskeinen sijainti Euroopan ja Pohjois-Amerikan välissä on lentoyhtiön valtti. Siitä syystä kohdevalikoima Yhdysvaltoihin on hyvin monipuolinen.

Icelandairilla on 18 kohdetta ympäri maata: Anchorage, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas-Fort Worth, Denver, Kansas City, Minneapolis, Newark, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa ja Washington D.C.. Lisäksi Icelandair liikennöi viiteen kohteeseen Kanadassa: Edmontoniin, Halifaxiin, Montrealiin, Torontoon ja Vancouveriin.

5. Erinomainen lounge Keflavikin lentoasemalla

Koneenvaihto Keflavikissa sujuu mukavasti paitsi lentoaseman kompaktin koon myös erinomaisten palvelujen vuoksi. Muun muassa Icelandairin Saga Premium -luokan matkustajille ja muille business-luokan matkustajille avoin Icelandair Saga Lounge tarjoaa rauhallisen rentoutumishetken ensiluokkaisissa puitteissa.

Inka KhanjiIcelandair
Monipuoliset tarjoilut ja mukavat puitteet odottavat kävijöitä Icelandairin Saga-loungessa.

Loungessa voi nauttia takkatulen ääressä Reyjkanesin niemelle ja Flaxaflóin lahdelle avautuvista näkymistä. Tarjoilut ovat tasokkaat, minkä lisäksi loungessa on myös lapsille suunnattu leikkialue, suihkut ja mukavia nojatuoleja.

Lähde: Icelandair
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Ensikertalainen Islannissa

Ensimmäistä kertaa Islantiin – lue vinkit ennen matkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja