Kuva: Shutterstock
Tivat, Montenegro

Kaikki kevään uudet lentoreitit – katso uutuuskohteet Suomesta

Suomesta alkaa liikennöidä lukuisia uusia reittejä kevään ja kesän 2019 aikana. Mitäpä jos matkustaisit tänä vuonna uuteen kohteeseen?

Jopa 12 uutta reittilentokohdetta

Kotimaan lentoasemien kohdetarjonta paranee entisestään kevään ja kesän 2019 aikana, kun seitsemän lentoyhtiötä avaa yhteensä 12 uutta lentoreittiä. Reitit liikennöidään Helsinki-Vantaan, Turun ja Lappeenrannan lentoasemilta.

Valtaosa reittiavauksista suuntautuu Euroopan kohteisiin, mutta joukossa on myös kaksi kaukokohdetta, kun Tibet Airlines ja Juneyao Air avaavat molemmat lentoreitit Helsingistä Kiinan kaupunkeihin.

Uudet lentoreitit Helsingistä

Eniten uusia reittilentokohteita avataan Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Kentän ensimmäinen uusi yhteys on 6. huhtikuuta 2019 avautuva Norwegianin Pisan-reitti, jota liikennöidään kerran viikossa lauantaisin.

Toisena alkavat Helsinki-Vantaalla täysin uuden lentoyhtiön lennot, kun Tibet Airlines aloittaa lennot Kiinan Jinaniin 8. huhtikuuta 2019. Lentoja on tarjolla kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin.

Kuva: ShutterstockBologna, Italia
Pohjois-Italiassa sijaitseva Bologna on tunnelmallinen kohde, joka sopii erinomaisesti ruokaa rakastaville matkailijoille.

Huhtikuussa avautuu myös Finnairin uutuusreitti, joka suuntautuu niin ikään Italiaan. Bolognan-reitin ensimmäinen lento liikennöidään 10. huhtikuuta 2019. Pohjois-Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin on tarjolla lentoja kesäkauden ajan, aina 18.10.2019 saakka.

Norwegianin toinen kesän 2019 uutuus on Montenegrossa sijaitseva rantakaupunki Tivat, jonne suuntautuva lentoreitti avautuu 16.4.2019. Tivatin-reitti on ensimmäinen suora lentoreitti Suomesta Montenegroon, ja sitä lennetään kerran viikossa tiistaisin.

Toukokuun 11. päivä Finnair alkaa lentää Ranskan Bordeaux’hon kaksi kertaa viikossa. Kesäreittiä lennetään 14. syyskuuta 2019 asti. Väliä lennetään Airbusin A319-koneilla.

Uusi tulokas Helsinki-Vantaalle on serbialainen Air Serbia, joka aloittaa ensimmäisen ympärivuotisen lentoyhteyden Helsingistä Serbian pääkaupunkiin Belgradiin 1. kesäkuuta 2019. Lentoja on tarjolla kolme kertaa viikossa.

Finnairin viimeinen kesän 2019 uutuusreitti alkaa juhannukselta, kun yhtiön ensimmäinen Portugalin Portoon suuntaava lento lähtee 21. kesäkuuta 2019. Kesäkohteeseen on tarjolla lentoja 12. elokuuta 2019 asti.

Lisäksi kiinalainen Juneyao Air alkaa liikennöidä Helsingistä Shanghaihin suorilla lennoilla kesä–heinäkuun vaihteessa. Reitin tarkkaa alkamispäivämäärää ei ole vielä tiedossa.

Kolme uutta kohdetta Turusta

Halpalentoyhtiö Wizz Air tuo kesällä 2019 kolme uutta kohdetta Turun lentoasemalta. Ensimmäisenä alkavat lennot Puolassa sijaitsevaan Krakovan kaupunkiin, jonne on saatavilla lentoja 1. toukokuuta 2019 lähtien kaksi kertaa viikossa.

Kuva: ShutterstockLontoo, Iso-Britannia
Lontooseen pääsee heinäkuusta alkaen suorilla lennoilla Turusta.

Lontooseen Wizz Air alkaa lentää 2. heinäkuuta 2019 lähtien. Väliä yhtiö liikennöi kolme kertaa viikossa, ja lentää Lontoossa Lutonin lentoasemalle, joka sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Lontoon keskeisimmiltä paikoilta.

Wizz Airin kolmas uutuuskohde kesälle 2019 on Makedonian pääkaupunki Skopje. Kyseessä on ensimmäinen suora lentoreitti Suomesta Makedoniaan. Reitti avataan 3. heinäkuuta 2019 ja sitä lennetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Lappeenrannasta kahteen uuteen kohteeseen

Pahamaineisenakin halpalentoyhtiönä tunnettu Ryanair satsaa Suomessa Lappeenrannan lentoaseman tarjontaan, ja lisää keväällä 2019 reittivalikoimaan kaksi uutta kohdetta.

Ensimmäinen kohde on Saksan pääkaupunki Berliini, jonne pääsee Lappeenrannasta suoralla lentoyhteydellä 1. huhtikuuta 2019 alkaen. Kyseessä on kesäkauden reitti, ja sitä liikennöidään 21. lokakuuta 2019 asti. Ryanair tarjoaa Lappeenrannan ja Berliinin välisiä lentoja maanantaisin ja perjantaisin.

Kuva: ShutterstockBerliini, Saksa
Ryanairin suorat lennot vievät kävijät Lappeenrannasta suoraan Berliiniin.

Ryanair tarjoaa kesällä 2019 lentoja myös manner-Kreikassa sijaitsevaan Thessalonikiin. Reitti avataan 4. huhtikuuta 2019 ja sitä lennetään kerran viikossa torstaisin 24. lokakuuta 2019 saakka.

>> Löydä edulliset lennot ensi kesäksi Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 5.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia