Hyppää sisältöön

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.05.2023
Finnair kiristää käsimatkatavaroiden määrää lennoilla uuden lipputyypin avulla.

Tehostettuja matkatavaratarkastuksia ja uusi lippuluokka

Uusi superlight-lippuluokka korvaa aiemman light-lippuluokan, ja sen myötä matkustamoon voi ottaa vain edessä olevan istuimen alle sujahtavan matkalaukun. Finnair ottaa käyttöön superlight-lipputyypin Euroopan sisäisillä lennoilla 1.6.2023 alkaen. 

Muutosten tarkoitus on vastata matkustajien liiallisen käsimatkatavaran aiheuttamiin haasteisiin. Finnairin mukaan käsimatkatavaroiden kasvanut määrä hidastaa koneeseen nousua ja vaikuttaa sitä kautta lentojen täsmällisyyteen ja matkustusmukavuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Superlight-lippuluokkaan sisältyy yksi pieni istuimen alla kuljetettava laukku, mutta ei muita käsimatkatavaroita eli ei myöskään henkilökohtaista matkatavaraa. Myös lentoasemalla tehtyjen ostosten tulee mahtua istuimen alle menevään laukkuun. Sallitun laukun koko on 40cm x 30cm x 15cm ja enimmäispaino 8 kg.

 – Täsmällisyys on erittäin tärkeä asia asiakkaillemme, ja nyt tehtävien muutosten tarkoituksena on varmistaa sujuva koneeseennousu, aikataulunmukaiset lentomatkat ja mukava matkustuskokemus kaikille. Liialliset käsimatkatavarat ovat näkyvä ongelma, joka vaikuttaa sekä lentojen täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér tiedotteessa. 

Samalla yhtiö tehostaa käsimatkatavaran valvontaa lentoasemilla. Kaikki liialliset ja ylisuuret käsimatkatavarat siirretään maksullisina ruumaan.

Finnair tarjoaa light-lippuluokkaa jatkossakin kaukolennoille ja Euroopan-lentojen business-luokkaan.

Finnair Plus -jäsenet, joilla on Silver-, Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -tasojäsenyys, saavat ison käsimatkatavaralaukun myös Superlight-lipulla matkustaessaan. Samalla yhtiö on tehnyt muutoksia myös business-luokan käsimatkatavarakiintiöihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös istumapaikan vaihtamisesta tulee maksullista

Uusien muutosten myötä Finnairin superlight-, light- tai classic-lipuilla matkustavat eivät voi vaihtaa istumapaikkaa lähtöselvityksen yhteydessä ilmaiseksi.

Matkustajat voivat siis tyytyä Finnairin valitsemaan paikkaan, tai varata haluamansa paikan lisämaksusta. Yhtiö perustelee myös tätä muutosta muun muassa lentojen täsmällisyydellä.

Lähde: Finnair

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Tampere kauniina kesäpäivänä ilmasta kuvattuna.

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja