Hyppää sisältöön

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.04.2023
Bussiyhteys on lyhyellä välillä taloudellisesti ja ympäristön kannalta parempi ratkaisu.

35 minuutin lentoaika on liian lyhyt

Finnair lopettaa lennot Helsingistä Tampereelle ja Turkuun 1. toukokuuta 2023 alkaen. Lentoyhtiö tiedotti korvaavansa lennot bussiyhteyksillä.

Bussiyhteydet kuljettavat matkustajat Turusta ja Tampereelta Helsinki-Vantaalta lähteville aamulennoille aamuneljältä lähtevällä bussilla, ja vastaavasti myöhään illalla lentojen saavuttua takaisin. Jo aiemmin keskipäivän lennot on korvattu busseilla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toukokuun alusta lähtien Finnair operoi päivittäin neljä bussivuoroa Turun ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä sekä myös neljä bussivuoroa Tampereen ja Helsinki-Vantaan välillä.

 – Tampereen ja Turun lennot ovat lyhyitä ja päästömääriltään suuria suhteessa reittien pieniin matkustajamääriin – lentojen täyttöaste on ollut noin 35 prosenttia. Maakuljetus eli bussi tai juna on siksi järkevin vaihtoehto yhteyksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja näiden kaupunkien välillä, sanoo Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma tiedotteessa.

Bussilipun voi ostaa samaan varaukseen jatkolennon kanssa, jolloin Finnair huolehtii matkustajien yhteyksistä myös silloin, kun lento tai bussi on myöhässä. Bussiyhteydellä Helsinki-Vantaalle saapuvilla asiakkailla on käytössään priority-lähtöselvitys ja -turvatarkastus, mikä nopeuttaa lennolle siirtymistä. 

Ne asiakkaat, jotka ovat ostaneet lennon peruttaville yhteyksille, voivat odottaa yhteydenottoa Finnairilta. Lennot voi joko perua tai valita lentomatkan tilalle tarjotun bussiyhteyden.

Turun ja Tampereen lentojen aikataulutettu lentoaika on 35 minuuttia, mutta todellisuudessa varsinainen lentoaika on ollut 25 minuuttia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Finnair 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Suomen maakuntakenttien reitit kesällä 2023

Kesän lentoreitit maakuntakentiltä – katso minne voit matkustaa suoraan omilta kotikulmilta

Kaikki lentoreitit kesällä 2023

Kaikkiin näihin kohteisiin pääset kesällä suorin lennoin Helsinki-Vantaalta – katso jättilista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja