Hyppää sisältöön

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.04.2023
Bussiyhteys on lyhyellä välillä taloudellisesti ja ympäristön kannalta parempi ratkaisu.

35 minuutin lentoaika on liian lyhyt

Finnair lopettaa lennot Helsingistä Tampereelle ja Turkuun 1. toukokuuta 2023 alkaen. Lentoyhtiö tiedotti korvaavansa lennot bussiyhteyksillä.

Bussiyhteydet kuljettavat matkustajat Turusta ja Tampereelta Helsinki-Vantaalta lähteville aamulennoille aamuneljältä lähtevällä bussilla, ja vastaavasti myöhään illalla lentojen saavuttua takaisin. Jo aiemmin keskipäivän lennot on korvattu busseilla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toukokuun alusta lähtien Finnair operoi päivittäin neljä bussivuoroa Turun ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä sekä myös neljä bussivuoroa Tampereen ja Helsinki-Vantaan välillä.

 – Tampereen ja Turun lennot ovat lyhyitä ja päästömääriltään suuria suhteessa reittien pieniin matkustajamääriin – lentojen täyttöaste on ollut noin 35 prosenttia. Maakuljetus eli bussi tai juna on siksi järkevin vaihtoehto yhteyksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja näiden kaupunkien välillä, sanoo Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma tiedotteessa.

Bussilipun voi ostaa samaan varaukseen jatkolennon kanssa, jolloin Finnair huolehtii matkustajien yhteyksistä myös silloin, kun lento tai bussi on myöhässä. Bussiyhteydellä Helsinki-Vantaalle saapuvilla asiakkailla on käytössään priority-lähtöselvitys ja -turvatarkastus, mikä nopeuttaa lennolle siirtymistä. 

Ne asiakkaat, jotka ovat ostaneet lennon peruttaville yhteyksille, voivat odottaa yhteydenottoa Finnairilta. Lennot voi joko perua tai valita lentomatkan tilalle tarjotun bussiyhteyden.

Turun ja Tampereen lentojen aikataulutettu lentoaika on 35 minuuttia, mutta todellisuudessa varsinainen lentoaika on ollut 25 minuuttia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Finnair 

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja