Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.03.2024
Finnairin Platinum Wing -loungen portit avautuvat vain lentoyhtiön platina- tai emerald-kortilla.

Huippupalvelut platina-asiakkaille

Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa kansainvälisen tason luksusloungen, jossa pääsee nautiskelemaan herkullisista à la carte -annoksista, ottamaan nokkaunet lentokonebongauksen jälkeen ja tietysti nautiskelemaan löylyistä tunnelmallisessa saunassa.

Finnairin Platinum Wing -lounge on suunnattu vain lentoyhtiön korkeimman tason asiakkaille, sillä pääsy on ainoastaan Finnair Plus Platinum Lumo ja Platinum -jäsenille sekä oneworld Emerald-jäsenille. Sisäänpääsyä loungeen ei voi ostaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lounge sijaitsee Finnairin non-Schengen-alueella sijaitsevan business loungen vieressä lähellä lähtöporttia 52. Platinum Wing tarjoaa rauhallisen lähdön lennolle. Lounge on avoinna päivittäin kello 10.30–17.30.

Tyylikäs sisustus ja paljon mukavuuksia

Lounge on väritykseltään tummasävyinen, ja sisustus mukailee Finnairin uudistetun long-haul-matkustamon ilmettä. Saapujia tervehtii näyttävä iso baari, joka tarjoilee vuosikertasamppanjaa ja muita high end -tasoisia juomia, kuten tasokkaita cocktaileja ja laadukkaita viinejä. 

Finnairin Business Loungen tavoin myös Platinum Wingissä on runsaasti rauhallisia istumanurkkauksia ja nojatuoleja, jotka luovat tunteen omasta rauhasta. Istumapaikkoja on kaikkiaan 150, ja ne sijaitsevat kolmessa paikassa: baarin vieressä olevassa rauhallisessa nurkkauksessa, baarin ja ravintola-alueen välissä sekä loungen olohuoneessa, josta avautuu näkymä Finnairin lähteviin koneisiin. 

Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Lentokoneita voi katsella mukavista nojatuoleista käsin.

Loungen olohuone on tehty rentoutumista varten, ja mukavat nojatuolit mahdollistavat tarvittaessa myös nokkaunet, sillä saatavana on sekä peittoja että tyynyjä. 

Loungen rentouttavin alue on oma sauna, joka on avoinna kaikille kävijöille. Saunaan mahtuu samanaikaisesti 2–3 kävijää, ja löylyjen lomassa voi käydä vilvoittelemassa saunajuomien äärellä saunan oleskelutilassa, jossa taustalla soi rauhoittavaa linnunlaulua. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saunajuomat voi tilata loungen baarista, minkä lisäksi saunan yhteydessä on aina tarjolla alkoholittomia virvoitusjuomia. Kävijöille tarjotaan kaikki pyyhkeistä kylpytossuihin, minkä lisäksi pukuhuoneissa ja suihkussa on saatavana kaikki tarvittava mukavaa suihkuhetkeä varten.

Herkuttele à la carte -annoksilla

Platinum Wingin ruoalle on kovat kriteerit, ja valikoimaa pyritään pitämään mahdollisimman laadukkaana. Alkuruoat tarjoillaan noutopöytään pienissä annosastioissa, ja pääruoat valitaan à la carte -listalta. Valikoima vaihtuu kerran kuukaudessa, ja kerrallaan tarjolla on viitisen pääruokavaihtoehtoa. Lämpimistä vaihtoehdoista noutopöydässä on keitto ja paria muuta lämmintä ruokaa. 

Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Lämpimät ruoat voi joko tilata ruokalistalta tai hakea noutopöydästä.

Jälkiruoka on saatavana niin noutopöydästä kuin à la carte -listaltakin. Valikoimassa on muun muassa tuoreita hedelmiä, suklaakeksejä ja muita herkkupaloja. Erikoiskahvit tarjoillaan pöytään, ja myös baaritiskin valikoima on saatavilla.

Heti sisäänkäynnin yhteydessä sijaitseva baaritiski tarjoilee kattavan cocktail- ja mocktail-listan, minkä lisäksi valikoimassa on rutkasti väkeviä, Joseph Perrierin samppanjaa ja viinivalikoima. Alkoholittomien juomien valikoima kattaa muun muassa alkoholittoman oluen, virvoitusjuomia sekä mehuja. 

Katso kuvat Platinum Wing -loungesta – mitä mieltä olet näistä puitteista?

Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Huipputyylikäs baari tervehtii loungeen astuvia vierailta.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Mukavia istumapaikkoja ja yksityisiä soppeja on ripoteltu ympäriinsä.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Ravintolan takana on hiljainen alue, jossa voi halutessaan ottaa vaikka nokkaunet.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Loungen suihkutiloissa on tarjolla kaikki tarvittava.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Ravintola on tunnelmallinen ja palvelu toimii.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Alkuruoat haetaan noutopöydältä. Juomia voi noutaa baaritiskiltä.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Tunnelmallinen sauna vetää sisäänsä kahdesta kolmeen saunojaa.
Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Jälkiruoat tarjoillaan näyttävästi kotimaisista design-asioista.

>> Lue lisää: Tällainen on Finnairin lounge Helsinki-Vantaalla: suihkut, runsas ruokatarjonta ja tilaa 400 kävijälle

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Tampere kauniina kesäpäivänä ilmasta kuvattuna.

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja