Hyppää sisältöön

Tällainen on Finnairin lounge Helsinki-Vantaalla: suihkut, runsas ruokatarjonta ja tilaa 400 kävijälle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.12.2022
Mitä jos aloittaisit seuraavan loman mukavasti loungessa? Finnairin Business Lounge palvelee asiakkaita aamusta iltaan ja tarjoaa kaikki lentomatkustajan kaipaamat palvelut.

Rento aloitus lomalle

Mukava lähtö lentomatkalle onnistuu Finnairin Helsinki-Vantaan non-Schengen-alueella sijaitsevassa loungessa. Lähtöportin 52 läheisyydessä sijaitseva tilavaan Business Loungeen mahtuu 400 kävijää samanaikaisesti, ja tila on täynnä yksityisyyden tunnelmaa tarjoavia soppeja ja muita mukavia istumapaikkoja. 

Loungeen on pääsy matkustajilla, joilla on Finnairin business-luokan lippu, Finnairin platina- ja kultakorteilla sekä Oneworldin Emerald- ja Sapphire-korteilla silloin, kun lennon lähtöportti sijaitsee non-Schengen alueelta. Sisäänpääsyn voi myös ostaa ennakkoon 45 eurolla ja saapumisen yhteydessä 55 eurolla. Ovelta lipun saa ostettua korkeintaan kolme tuntia ennen lennon lähtöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lounge on avoinna päivittäin aamukuudesta keskiyöhön, päivän viimeisen Aasian-lennon lähtöön. Kiireisin ajankohta sijoittuu iltapäivälle. 

Runsaasti tilaa ja rauhaa

Suuri lounge takaa, että jokaiselle kävijälle löytyy rauhallinen paikka. Useat oleskelualueet rajaavat loungealuetta niin, että isossa tilassa on monia pieniä soppeja, joihin pystyttää oma tukikohta joko yksin tai matkaseurueen kanssa. 

Mukavat nojatuolit ja suuret sohvat mahdollistavat niin hyvät päivänokoset kuin rentouttavan hetken mocktailin äärellä, ja tarvittaessa loungesta käsin voi osallistua myös kokoukseen Frameryn äänieristetyssä puhelinkopissa. 

Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Finnairin loungessa on helppo ottaa rennosti, sillä mukavia istumapaikkoja on rutkasti.

Loungen sisustus yhdistelee Finnairin brändille tuttuja elementtejä vaaleista sävyistä tummaan siniseen, puun väreihin ja suomalaiseen designiin. Muun muassa Eero Aarnion ikoninen pallotuoli, Artekin käsikranaatti-valaisin sekä Marimekon astiat ovat helposti tunnistettavissa loungessa.

Kaikkein perimmäisellä alueella on mahdollisuus rauhoittua ja myös ottaa nokoset, sillä osa tuoleista tarjoaa mahdollisuuden istua lähes kokonaan makuuasennossa, ja käden ulottuvilla on myös peittoja ja tyynyjä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Loungessa on tarjolla myös suihkut, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Ne varataan kunkin suihkun oven vieressä olevan näytön kautta, mikä varmistaa myös sen, että saatavilla olevat suihkut on siivottu. 

Monipuolinen tarjoiluvalikoima

Nälkäisen matkailijan ei tarvitse odotella lentoa päästäkseen syömään, sillä loungen ruoka- ja juomavalikoima on kattava. Aamuisin tarjolla on aamupala, ja kello 10.30 jälkeen kattaukseen vaihtuvat lounasruoat. Sama valikoima on tarjolla lounaalta iltaan asti, ja se kattaa salaatin, keiton, lämpimän ruoan ja jälkiruoan.

Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Ruokailutila on selvästi eroteltu muusta loungesta.

Aivan tarjoilutiskien yhteydessä on ruokasali, jossa on runsaasti istumapaikkoja. Ruoat voi kuljettaa ympäri loungea, mutta jos ruokailu nojatuolissa ei tunnu hyvältä idealta, takaavat ruokasalin paikat hyvän ruokailuergonomian. Jälkiruoaksi tarjolla on muun muassa hedelmiä ja pieniä leivonnaisia.

Loungen takaosan katseenvangitsija on tyylikäs baari, jossa on saatavana samppanjaa, viiniä sekä cocktail- ja mocktail-listat. Sitä ympäröivät sohvat ja nojatuolit on aseteltu niin, että alueella on mukava istuskella sekä itsekseen että isossa porukassa.

Oman lennon lähtöä voi odotella siis hyvin mukavasti haluamallaan tavalla, oli se sitten suihkussa rentoutuminen tai cocktail-listan maistelu.

Katso kuvat Finnairin non-Schengen-alueen loungesta!

Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Istumapaikkoja on 400:lle, joten oma soppi löytyy myös ruuhka-aikaan.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Loungen sisäänkäynnin yhteydessä on kätevät säilytystilat, mikä helpottaa erityisesti yksin loungessa vierailevia.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Takaosan baari on todellinen katseenvangitsija.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Pallotuolin rauhassa voi ottaa vaikka nokoset.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Baarissa on saatavana cocktail-lista, samppanjaa ja myös mocktaileja.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Lapsilla on pääsy loungeen aikuisen seurassa, ja perheen pienimmille on tarjolla pieni leikkinurkkaus, jossa on muumihahmo ja piirrustus- sekä väritysvälineitä.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Finnairin täyttäessä vuonna 2023 pyöreät sata vuotta, on aika korkata loungen tiloissa kypsynyt Kyrö Distilleryn viski.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Päivän aamiaisvalikoima vaihtuu lounaaksi päivittäin kello 10.30.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Vierailun yhteydessä voi virkistäytyä suihkussa.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Valikoima vaihtelee, mutta loungessa saa takuuvarmasti vatsan täyteen.
Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Mukava nojatuoli, rahi ja käden ulottuvilla olevat peitto ja tyyny luovat mainiot edellytykset rauhallisen nurkkauksen päivänokosille.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja