Kaunis Hvar on Kroatian luksussaari

Hvarin saari tarjoaa matkailijalle upeita maisemia, palmurantoja ja Välimeren rentoa tunnelmaa laadukkaissa puitteissa. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Inka Khanji
Jelsa, Hvar

Perhematkailijan Hvar – viisi lomavinkkiä lasten kanssa matkustavalle

Kroatian suurin saari Hvar sopii hyvin lapsiperheen lomakohteeksi. Näiden vinkkien avulla vietät onnistuneen loman Adrianmeren aurinkoisissa maisemissa.

1. Valitse majoitus perheesi tarpeiden mukaisesti

Hvarin saaren majoitustarjonta on Kroatian saarista monipuolisin. Tarjolla on runsaasti eritasoisia hotelleja, huviloita ja loma-asuntoja. Kaikki nämä vaihtoehdot kannattaa käydä läpi matkan suunnitteluvaiheessa: haluatko mieluiten täyden palvelun hotellin, ehkä all inclusive -vaihtoehdolla? Vai huolehditko mieluummin ruokahuollon ja muut käytännön asiat omatoimisesti huoneistohotellissa tai huvilassa? Varsinaista oikeaa vastausta ei ole, vaan tärkeintä on valita juuri se vaihtoehto, joka sopii omaan lomailutyyliisi parhaiten.

>> Vertaile Hvarin hotellitarjontaa Rantapallon hotellihaun avulla

2. Tarvitsetko vuokra-auton?

Ennen lomaa kannattaa pohtia myös vuokra-auton tarve. Tähän vaikuttavat tietenkin majapaikan sijainti sekä omat suunnitelmasi. Aiotko käyttää loman hotellilla ja sen lähistössä rentoutumiseen vai tahdotko kiertää lähiseutuja tai jopa lähisaaria aktiivisemmin? Saarihyppely Kroatiassa on yllättävän helppoa!

Jos perheesi majoittuu Hvarin kaupungissa tai Stari Gradissa, ovat kaikki palvelut ja ravintola-alueet niin lähellä, että vuokra-autolle tuskin tulee tarvetta jollet erikseen tahdo lähteä päiväretkille. Hvarin muut keskukset ovat pieniä kyliä, joissa palveluja on vähemmän ja ympäristö rauhallisempi. Niissä majoittuessa auto on yleensä hyvä idea ja tuo vapautta lomailuun.

>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Hvarilta

Hotelli Amfora, Hvar
Kuva: Riikka Krenn
Hvarin saarella on paljon hotelleja, jotka sopivat hyvin lapsiperheen tarpeisiin. Esimerkiki hotelli Amforan allasalue on hyvin hoidettu ja monipuolinen.

3. Uimarannat ovat parasta lomaohjelmaa

Mitä tehdä Hvarilla lasten kanssa? Ykkösvastaus tähän on selvä: Hvarilla on runsaasti hienoja rantoja, jotka sopivat lapsiperheen lomatarpeisiin hyvin. Uima-altaalla tai hiekkarannalla on helppo viihtyä ilman sen suurempaa ohjelmaa kuin vesileikeistä nauttiminen ja perheen yhdessäolo. Hvarilla on hotellirantojen ja isompien yleisten rantojen lisäksi paljon pieniä poukamia, joissa voit viettää rantapäivää kaikessa rauhassa.

4. Laivaretki tai veneily ilahduttaa kaikenikäisiä

Merelliseltä Hvarilta on helppo tehdä pieniä veneretkiä lähivesille tai lähisaarille. Voit joko vuokrata veneen omaan käyttöön tai osallistua järjestetylle retkelle. Veneitä voi vuokrata esimerkiksi Hvarin kaupungin satamasta.

Hvarin rantakadulla toimii myös useita yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja meripäivän viettämiseen: purjeveneretkiä, snorklausretkiä, maisemaretkiä ja paljon muuta. Tarjontaan on helpoin tutustua kiertämällä rantakadun pienet toimistot läpi ja valitsemalla joukosta sen, mikä tuntuu vastaavan oman perheesi tarpeita parhaiten. Hintaerot eri yritysten välillä eivät yleensä ole suuria, joten eniten kannattaa kiinnittää huomiota itselle sopiviin aikatauluihin ja siihen, tarjoaako järjestäjä kuljetukset hotellilta satamaan ja takaisin.

5. Seikkailupuisto pitää teinit liikkeessä

Hvarilla on esimerkiksi moniin Kreikan lomasaariin verrattuna ainakin toistaiseksi melko vähän kaupallistettuja lapsiperheen kohteita. Muun muassa huvipuistot loistavat täysin poissaolollaan. Tämän kohteen luonteeseen ne eivät varsinaisesti edes kuulu, sillä Hvarille tullaan ensisijaisesti nauttimaan auringosta, rannoista ja hienoista maisemista. Teinien ja vauhdikkaiden aikuisten makuun löytyy kuitenkin Jelsassa sijaitseva Hvar Adventure Park, jossa vauhdikkaasta menosta pitävät pääsevät kokeilemaan rajojaan.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Riikka Krenn ja Inka Khanji

Päivitetty: 13.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia