hero taustakuva

Tiesitkö, että Kroatiassa on sydämen muotoinen saari? Tämän piilopaikan vain harvat turistit ovat löytäneet

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kroatian sydämenmuotoinen saari on maan ihanin salaisuus.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 10.06.2019
facebook   whatsapp

Galesnjak on Kroatian sydänsaari

Maailman kenties tunnetuin sydämenmuotoinen saari löytyy kaukaa Australian Isolta Valliriutalta. Tiesitkö, että lähes yhtä eksoottinen näky on piilotettu yhteen Euroopan suosituimmista matkailumaista?

Räjähdysmäiseen suosioon kesäkohteena noussut Kroatia tunnetaan muun muassa Dubrovnikin, Splitin ja Hvarin saaren kaltaisista lomanviettopaikoista. Vähemmän tunnettu on Galešnjakin autiosaari, joka on lähes täydellisen sydämen muotoinen.

Saari nousi yleisön tietoisuuteen ensimmäisen kerran vuonna 2009, kun Google Earthin kautta napattu ilmakuva lähti leviämään verkossa. Matkailijat ihastuivat sympaattiseen kuvaan, ja saari vaikutti kuin luodulta pariskuntien lemmenlomia varten.

Galešnjak sai nopeasti lempinimen rakavastavaisten saarena. Toisaalta saaren voi nähdä myös särkyneenä sydämenä – sen maasto luo nimittäin ilmasta käsin katsottuna illuusion kahdesta laastarista, jotka on teipattu keskelle sydäntä.

Turistirysää autiosaaresta ei ole tullut. Asuttamattomalla pikkusaarella ei ole palveluja, mutta matkailijat voivat vierailla siellä veneellä tai nähdä sen ilmasta käsin pienkoneen kyydistä. Ylhäältä päin nähtynä saaren muoto pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Galešnjakin saari sijaitsee Adrianmerellä lähellä Kroatian mannerta Turanjin kylän ja Pašmanin saaren välissä. Matkaa autiosaarelta mantereelle on alle kilometri. Lähin suurempi kaupunki on Zadar. Itse saarella ei ole nähtävyyksiä, vaan sen kiinnostavuus piilee nimenomaan kauniissa muodossa.

Verkossa on kohteesta saatavilla vain niukasti tietoa, joten jos haluat kokea saaren ennen kaikkia muita, on juuri nyt oikea aika vierailla siellä. Tulevaisuudessa on mahdollista ja jopa todennäköistä, että autiosaarta kehitetään turisteja varten.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia sydänsaaresta!

? #kiss #love #couplegoals #croatia

A post shared by Simona Hrůzová (@simona_hruzova) on

>> Lue myös: Suunnitteletko lomaa Kroatiassa? Tässä maan viisi kauneinta saarta

Lähde: The Telegraph, Frank About Croatia
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.