Hyppää sisältöön

Tässä vaihtoehto Dubrovnikille – vietä unohtumaton lomapäivä Lokrumin saarella

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.07.2019
Kroatiassa Dubrovnikin edustalla sijaitseva Lokrumin saari on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosiossa, mutta saarelta löytyy myös rauhallisia poukamia rentoon lomailuun.

Kauniille saarelle on helppo matkustaa

Turkoosina kimalteleva Adrianmeri luo monille matkailijoille mielikuvan rennosta rantapäivästä, mutta kauniilla säällä Dubrovnikin kaupungin rannat täyttyvät kuitenkin hetkessä. Lyhyen laivamatkan päässä kaupungista sijaitseva Lokrumin saari tarjoaa loistavan vaihtoehdon pienille kivirannoille, sillä saari on täynnä paitsi suuria suosittuja uimapaikkoja myös pieniä tunnelmallisia rantoja.

Lokrum on suosittu kohde ja sinne on varsin helppo matkustaa Dubrovnikista. Lippuja myydään Dubrovnikin vanhassa Porporela-satamassa, ja edestakainen laivamatka aikuiselta maksaa noin viiden euron verran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhassakaupungissa sijaitsevasta satamasta kulkevat laivat nytkähtävät liikkeelle kesäaikaan puolen tunnin välein, ja 15 minuutin mittainen laivamatka taittuu hetkessä maisemia katsellen ja kirkasta vettä ihastellen.

Rantoja ja rentouttavia lepohetkiä

Lokrumin saarella on loputtomasti hyviä uimapaikkoja, mutta hiekkarannan perässä saarelle matkustava pettyy katkerasti, sillä rannat ovat pääosin kivi- tai kalliorantoja. Siitä huolimatta saari on loistava paikka ottaa aurinkoa, uida ja muuten vain nauttia lämpimästä kesäpäivästä Adrianmerellä.

Ympäri saarta on lukuisia uimapaikkoja, joiden palvelut ovat kohdallaan: on vessat, suihkut ja kallioilla jopa tikkaat veteen laskeutumista varten. Parhaiten varustellut uimapaikat houkuttelevat kävijöitä, mutta siitä huolimatta tilaa vielä yhdelle pyyhkeelle ja auringonpalvojalle löytyy taatusti.

Dubrovnik, Kroatia
Tasaiset kivet luovat mainion auringonottoalueen.

Jos kuitenkin kammoat massoja ja kaipaat yksityistä hetkeä rauhassa auringon alla, kannattaa suuret uimapaikat unohtaa ja etsiä saarelta oma rauhallinen ranta- tai kalliopaikka. Useimmat uimaretkeilijät jäävät lyhyen kävelymatkan päässä satamasta sijaitseviin uimapaikkoihin, joten kävelemällä saaren toiselle puolelle on hyvä mahdollisuus löytää rauhallisia rantoja.

Osa Lokrumin saaren uimapaikoista on tarkoitettu nudisteille, joten sopivaa rantaa etsiessä on syytä varautua siihen, ettei kaikilla uimareilla ole välttämättä uima-asuja yllään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koe kasvitieteellinen puutarha sekä rauniot

Rantalekottelun ja uimisen lisäksi Lokrumin saari tarjoaa myös muuta mielenkiintoista tekemistä. Ympäri saarta on runsaasti kasvustoa, ja Lokrumin yleisimmät puut ovatkin mänty, sypressi ja oliivi.

Niiden lisäksi saarella sijaitsee myös 1800-luvulla istutettu kasvitieteellinen puutarha, jonka valtavaan kasvivalikoimaan kannattaa tutustua kaikessa rauhassa. Kasvien lomassa voi bongata myös riikinkukkoja, jotka tuotiin saarelle noin sata vuotta sitten.

Arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneita Lokrumin saarella ilahduttavat myös keskiaikaisen benediktiiniluostarin rauniot, jotka ovat mielenkiintoinen kohde kenelle tahansa. Kauniit rauniot kohoavat tiheän metsän keskellä, mikä luo mielikuvan metsän keskellä nousevasta satumaisesta linnasta.

>> Lue lisää vinkkejä Dubrovnikiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatia

Kuinka valita lomakohde Kroatiassa? Esittelyssä 15 vaihtoehtoa

Dubrovnik

Split vai Dubrovnik – kumpi Kroatian suosikkikohteista sopii sinulle?

Krkan kansallispuisto Kroatiassa

Tätä paikkaa et halua jättää väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja