Hyppää sisältöön

Tälle suositulle saarelle pääset Dubrovnikista vartissa – joko tunnet Lokrumin?

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.07.2024
Dubrovnikin edustalla sijaitseva Lokrumin saari on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosiossa. Lue tästä, miten teet helpon päiväretken.

Lokrumin saarelle on helppo matkustaa

Kroatian turkoosi Adrianmeri saa monet matkailijat haaveilemaan rantapäivästä, mutta kauniilla säällä Dubrovnikin kaupungin rannat täyttyvät kuitenkin hetkessä.

Lyhyen laivamatkan päässä kaupungista sijaitseva Lokrumin saari tarjoaa loistavan vaihtoehdon, sillä saari on täynnä paitsi suuria suosittuja uimapaikkoja myös pieniä tunnelmallisia rantoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lokrum on suosittu kohde, ja sinne on helppo matkustaa Dubrovnikista. Lippuja myydään Dubrovnikin vanhassa Porporela-satamassa, ja edestakainen laivamatka aikuiselta maksaa reilut 20 euroa.

Vanhassakaupungissa sijaitsevasta satamasta kulkevat laivat nytkähtävät liikkeelle kesäaikaan puolen tunnin välein, ja 15 minuutin mittainen laivamatka taittuu hetkessä maisemia katsellen ja kirkasta vettä ihastellen.

Saarelle pääsee myös meloen tai vaikkapa vesiskootterin avulla. Lyhimmillään mantereelta saarelle on noin kilometrin mittainen välimatka, mutta matka satamien välillä on noin kolme ja puoli kilometriä.

Lokrumin rannat ja uimapaikat

Lokrumin saarella on runsaasti hyviä uimapaikkoja, mutta hiekkarantoja ei kannata odottaa: rannat ovat pääosin kivi- tai kalliorantoja. Saari on loistava paikka ottaa aurinkoa, uida ja muuten vain nauttia lämpimästä kesäpäivästä Adrianmerellä.

Uimapaikkojen palvelut ovat kohdallaan: on vessat, suihkut ja kallioilla jopa tikkaat veteen laskeutumista varten. Parhaiten varustellut uimapaikat houkuttelevat kävijöitä, mutta siitä huolimatta tilaa vielä yhdelle pyyhkeelle ja auringonpalvojalle löytyy taatusti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiDubrovnik, Kroatia
Tasaiset kivet luovat mainion auringonottoalueen.

Jos välttelet massoja ja kaipaat yksityistä hetkeä rauhassa auringon alla, kannattaa etsiä saarelta oma rauhallinen ranta- tai kalliopaikka. Useimmat uimaretkeilijät jäävät lyhyen kävelymatkan päässä satamasta sijaitseviin uimapaikkoihin, joten kävelemällä saaren toiselle puolelle on hyvä mahdollisuus löytää rauhallisia rantoja.

Osa Lokrumin saaren uimapaikoista on tarkoitettu nudisteille, joten sopivaa rantaa etsiessä on syytä varautua siihen, ettei kaikilla uimareilla ole välttämättä uima-asuja yllään.

Koe kasvitieteellinen puutarha sekä rauniot

Rantalekottelun ja uimisen lisäksi Lokrumin saari tarjoaa myös muuta mielenkiintoista tekemistä. Ympäri saarta on runsaasti kasvustoa, ja Lokrumin yleisimmät puut ovat mänty, sypressi ja oliivi.

Niiden lisäksi saarella sijaitsee myös 1800-luvulla istutettu kasvitieteellinen puutarha, jonka valtavaan kasvivalikoimaan kannattaa tutustua kaikessa rauhassa. Kasvien lomassa voi bongata myös riikinkukkoja, jotka tuotiin saarelle noin sata vuotta sitten.

Arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneita Lokrumin saarella ilahduttavat myös keskiaikaisen benediktiiniluostarin rauniot, jotka ovat mielenkiintoinen kohde kenelle tahansa. Kauniit rauniot kohoavat tiheän metsän keskellä, mikä luo mielikuvan metsän keskellä nousevasta satumaisesta linnasta.

Katso kuvat aurinkoiselta Lokrumin saarelta!

Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Matka Lokrumille alkaa turkoosin meriveden ympäröimänä.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Sataman kalliot houkuttavat pulahtamaan meriveteen.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Saarella asuvat riikinkukot tuovat eksotiikkaa Lokrumille.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Kallioiden välissä on lukuisia rauhallisia piilopaikkoja.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Kalliolta on helppo laskeutua veteen tikkaiden avulla.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Matalat kivirannat sopivat uimapaikaksi myös perheen pienimmille.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Lokrumin saarelle on helppo matkustaa vaikkapa meloen.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Kallioilla riittää hyvällä säällä auringonottajia ruuhkaksi asti.
Inka KhanjiLokrum, Kroatia
Saarelta avautuvat loistavat maisemat Adrianmerelle päin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Dubrovnikiin Rantapallon matkaoppaasta!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian ilmasto ja sää

Kroatian ilmasto ja sää – koska on paras aika matkustaa?

Pakettimatka vai omatoimimatka Kroatiaan

Miten Kroatiaan kannattaa matkustaa? Pakettimatkat, äkkilähdöt, omatoimimatkat – katso mikä sopii sinulle

Galesnjak, Kroatia

Tiesitkö, että Kroatiassa on sydämen muotoinen saari? Tämän piilopaikan vain harvat ovat löytäneet

Dubrovnik Kroatia

Helppo säästövinkki Kroatiaan: 3 ihanaa lähikohdetta, joissa majoitut halvemmalla kuin Dubrovnikissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja