Hyppää sisältöön

Tätä paikkaa et halua jättää väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2024
Lyhyen ajomatkan päässä Splitistä sijaitseva Krkan kansallispuisto on suosittu luontokohde, jonne on helppo tehdä päiväretki.

Krkan kansallispuisto on helppo vierailukohde

Kroatian rannikon puolivälin tuntumassa sijaitseva Krkan kansallispuisto on suositun matkailumaan tunnetuimpia luontonähtävyyksiä. Vuonna 1985 perustettu kansallispuisto mukailee 73 kilometriä pitkää Krka-jokea, ja sijaitsee Šibenik–Knin-läänin alueella.

Kansallispuisto on tunnettu erityisesti hulppeista vesiputouksista sekä turkoosina ja smaragdinvihreänä kimaltavasta vedestä, mutta Krkassa on myös monia kulttuurillisesti ja historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tunnetuin kohde on kansallispuiston suurin vesiputous Skradinski Buk. Roški Slap -vesiputous, fransiskaaniluostari, Krkan luostari sekä tunnelmallinen Skradinin pikkukaupunki ovat niin ikään suosittuja vierailukohteita.

Useimmat tekevät Krkan kansallispuistoon päiväretken, mutta alueella saa vierähtämään myös useamman päivän. Alueella on muutamia leirintäalueita sekä hotelleja, joten Krka-joen lähistöllä voi myös majoittua.

Kansallispuistoon on viisi sisäänkäyntiä, joihin kaikkiin pääsee omalla autolla.

Valtava vesiputous on pysäyttävä näky

Monet vierailevat pelkästään Krkan kansallispuiston päänähtävyydellä Skradinski Buk -vesiputouksella. Noin 800 metriä pitkä putous laskeutuu yhteensä 46 metriä. Suosituin kohde on vesiputouksen alajärvellä, missä sijaitsee myös matkailijoiden suosima uintipaikka.

Helpoin tapa vierailla Skradinski Buk -putouksella on ajaa autolla Skradinin sisäänkäynnille ja hypätä siellä joko vesiputoukselle liikennöivän laivan tai bussin kyytiin. Edestakaiset matkat sisältyvät kansallispuiston sisäänpääsymaksuun. Vaihtoehtoisesti neljän kilometrin mittaisen matkan Skradinin kaupungista vesiputoukselle voi myös taittaa jalan tai polkupyörällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vierailu Krkan kansallispuistossa on mahdollista monenlaisille vierailijoille. Alueella voi tehdä pitkiä, usean tunnin mittaisia vaelluksia, mutta myös lyhyehkö vierailu onnistuu kiertämällä Skradinski Bukin ympärille rakennettu parin kilometrin mittainen kävelyreitti.

Myös pelkkä laivamatka ja vierailu Skradinski Bukin alajärvellä tarjoaa mieleenpainuvan kokemuksen, joten jokainen voi vierailla Krkassa itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla.

Katso kuvat Krkan näyttävästä kansallispuistosta!

Inka KhanjiKrka Kroatia
Putoukset ovat upea näky.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Kroatia
Matkailijoita varten puistossa on helpot kävelyreitit ja selkeät opasteet, mitkä tekevät kansallispuistossa vierailemisesta vaivatonta.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Kroatia
Noin 800 metriä pitkä Skradinski Buk -vesiputous on näyttävä kaikista suunnista.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Kroatia
Krkan kansallispuisto on Kroatian suosituimpia luontonähtävyyksiä.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto, Kroatia
Vesiputouksia voi katsella monilta näköalapaikoilta.

>> Lue myös: Rantapallon matkaopas Kroatiaan

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Montenegron nähtävyydet

Montenegron parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Kroatia

Kuinka valita lomakohde Kroatiassa? Esittelyssä 15 vaihtoehtoa

Dubrovnik

Split vai Dubrovnik – kumpi Kroatian suosikkikohteista sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja