Hyppää sisältöön

Näin onnistuu saarihyppely Kroatiassa – lue vinkit ja lähde

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.05.2023
Kroatia kasvattaa suosiotaan, ja matkailijat suuntaavat entistä enemmän entuudestaan tuttujen matkailukaupunkien lisäksi myös maan saarille. Lue vinkit onnistuneeseen saarihyppelyyn Kroatiassa!

Vieraile unelmiesi saarilla helposti

Kroatian edustalla sijaitsee lukuisia mielenkiintoisia matkailusaaria, ja esimerkiksi Splitin tai Dubrovnikin loman aikana on suositeltavaa vierailla vähintään yhdellä saarella. Tunnelmalliset saaret tuovat vaihtelua perinteiseen kaupunkilomaan ja vievät matkailijat Kroatian kuvankauniille valkoisille kivirannoille.

Saarihyppelyn reittiä suunnitellessa kannattaa huomioida ensimmäiseksi aika: kuinka monta päivää tai viikkoa voit käyttää saarien tutkiskeluun? Aikaa kannattaa varata kullekin saarelle vähintään yksi päivä saaren koosta riippuen. Kroatian suurimmilla saarilla Bračilla, Hvarilla, Korčulassa ja Mljetissä kuluu nopeasti useampi päivä, kun taas pienille saarille riittää helposti yksi päivä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnittele reitti ja varaa liput

Jos suunnitelmissasi on vierailla usealla saarella valitse reitille naapurisaaria, jotta välimatkojen taittamiseen kuluva aika on mahdollisimman lyhyt. Jotkut reitit liikennöidään pienillä katamaraaneilla, joilla matka-aika saattaa venyä yllättävän pitkäksi.

Inka KhanjiHvar, Kroatia
Tunnelmalliset saarikaupungit tarjoavat kiireettömän vaihtoehdon Kroatian hektisille kaupunkikohteille.

Kroatian valtion omistama Jadrolinija-varustamo liikennöi useimmille kroatialaissaarille. Yhtiön verkkosivuilta löytyvät englanniksi tarkat aikataulu-, reitti- ja hintatiedot eri reittien matkoista. Saarihyppely onkin mahdollista suunnitella tarkasti ja liput voi ostaa helposti jo ennen matkaa.

Lippujen osto ja reitin suunnittelu etukäteen on suositeltavaa erityisesti, mikäli matkustat kaikkein suosituimpina matkailukuukausina kesä–elokuussa. Sesonkikauden ulkopuolella laivoissa ja katamaraaneissa on hyvin tilaa, mikä jättää tilaa spontaaneille päätöksille.

Tutustu reittivalikoimaan

Kroatian suosituimmille ja suurimmille saarille liikkuminen on melko vaivatonta, sillä laiva- ja katamaraaniverkosto on kattava, minkä lisäksi suosituimpia reittejä liikennöidään parhaimmillaan jopa useita kertoja päivässä. Reitit kannattaa kuitenkin selvittää etukäteen eritoten, jos suunnittelet vierailua pienillä saarilla tai Kroatian ulkosaaristossa, minne liikennöinti on harvaa.

Suuret satamakaupungit, esimerkiksi Split, Dubrovnik, Rijeka ja Zadar ovat hyviä lähtöpaikkoja saarihyppelyille, sillä niistä on mainiot yhteydet monille saarille. Jadrolinijan lisäksi reiteillä liikennöi myös lukuisia yksityisiä toimijoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiJelsa, Kroatia
Saarihyppely mahdollistaa lukuisiin tunnelmallisiin kohteisiin tutustumisen helposti yhden matkan aikana.

Joillekin saarille on myös mahdollista lentää, sillä esimerkiksi Bračin saarella on oma lentokenttä.

Tee saarihyppely keväällä tai syksyllä

Paras aika Kroatian saarihyppelylle on keväällä tai syksyllä eli ennen suosituimman matkailusesongin alkamista tai vaihtoehtoisesti heti sen jälkeen. Parhaat kuukaudet ovat toukokuu ja syyskuu. Silloin sää on suomalaisittain loistava, mutta matkakohteissa on rauhallista ja edullista.

Sesongin ulkopuolella matkustaminen mahdollistaa myös spontaanin matkailun, kun kaikkia suunnitelmia ei tarvitse tehdä etukäteen eikä lippuja ja majapaikkoja ole pakko varata jo hyvissä ajoin ennen matkaa.

>> Joko haaveilet saarihyppelystä Kroatiassa? Lue lisää vinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Kroatia

Road trip Kroatiassa – huomioi nämä asiat, kun vuokraat auton

Purjehdusloma Kroatiassa

Koe Kroatian saaret purjehtien – elämys on helppo toteuttaa, vaikka purjehduskokemusta ei olisikaan

Kroatia

Näin vuokraat ihanan lomahuvilan Kroatiasta – viisi vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja