hero taustakuva

Lasten kanssa Alanyassa – lue parhaat vinkit perhelomalle

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Kun lämpö ja loma houkuttelevat koko perhettä, kannattaa suunnata aurinkoiseen Turkin Alanyaan. Lue vinkit leppoisaan perhelomaan!
Teksti: Nella Rahkonen
Päivitetty: 11.01.2016
facebook   whatsapp

Alanya sopii koko perheen lomakohteeksi

Välimeren rannalla sijaitseva Turkin Alanya on suosittu kohde ja tarjoaa monipuolisen lomakohteen koko perheelle. Tyypillisesti Alanyaan matkustetaan aurinkoisen sään ja rantaelämän vuoksi, mutta täältä löytyy myös aktiviteetteja tippukiviluolista shoppailuun ja merirosvoristeilyihin.

Alanya on riittää lämpöä alkukeväästä pitkälle syksyyn. Kesäkuukausien aikana lämpötila saattaa kohota lähemmäs +40 astetta. Syksyllä ja keväällä on kesäkuukausia miellyttävämpää, mutta edelleen lämmintä. Syksy saattaakin olla paras aika matkustaa Alanyaan, eikä ruuhkaisin sesonkiaika ole käynnissä.

1. Rantoja moneen makuun

Alanyassa riittää rantoja ja ne ovat helpon matkan päässä hotellialueista. Useat hotellit sijaitsevat rannan tuntumassa ja matka niille ei ole pitkä. Merivesi on ympäri vuoden suhteellisen lämmintä, mikä on perheen vesipedoille tärkeä asia.

Rannoilta löytyy myös monenlaisia aktiviteetteja ja leikkipaikkoja, joissa perheen pienimmät pääsevät viettämään lomapäivää. Alanyan suurimmat rannat sijoittuvat Alanyan linnoituksen molemmille puolille. Alueen länsipuolelta löytyy Kleopatran ranta ja itäpuolelta vesiurheilijoiden suosikkiranta Keykubat.

Kleopatra-ranta, Alanya
Suositulla Kleopatran rannalla riittää vilinää.

2. All-Inclusive-hotellit tarjoavat mutkattoman vaihtoehdon

Monet Alanyan hotellit tarjoavat all inclusive -palveluita. Nämä ovat helppoja ja varmoja ratkaisuja lapsiperheelle, joka haluaa rentoutua eikä käyttää aikaa sopivan ravintolan metsästykseen. Tyypillisesti all inclusiveen sisältyvät kaikki perusateriat: aamiainen, lounas- ja illallisbuffet. Varsinaisten buffet-aikojen ulkopuolella pientä naposteltavaa on yleensä tarjolla ympäri vuorokauden. Nämä ovat kuitenkin hotellikohtaisia ja ne kannattaa tarkistaa jo hotellia varatessa.

All inclusive -hotellien etuna on myös se, että moni paikka järjestää runsasta ohjelmaa eri ikäisten lasten makuun ja vanhemmat saavat tilaisuuden lepohetkiin.

Vertaile matkatoimistojen all inclusive -hotellien tarjontaa Rantapallon lomahaun avulla.

3. Huvi- ja vesipuistoissa tekemistä koko perheelle

Vesiliukumäki Alanyassa
Alanyassa vesiaktiviteetit ovat suosittuja.

Tekeminen ei Alanyassa lopu kesken. Kaupungista löytyy useampi huvipuisto, jotka sopivat koko perheelle päiväaktiviteetiksi. Esimerkiksi Damlatas-rannan lähellä sijaitsee Damlatas Aqua Center -vesipuisto, jossa viihtyy pidempäänkin ja sisäänpääsymaksu ei ole päätä huimaava.

Lisäksi Alanyan keskustan ulkopuolelta löytyy Water Planet -vesipuisto. Water Planet on Turkin etelärannikon suurin vesipuisto, jossa kuluu helposti koko päivä.

4. Paistattele päivää merirosvolaivalla

Erilaiset päivän tai puolen päivän mittaiset risteilyt ovat Alanyassa suosittuja. Risteilyt vievät tutustumaan rannikon luoliin ja muihin luonnon ihmeisiin.

Perheen nuorimpia saattavat kiinnostaa Alanyan satamassa olevat merirosvohenkiset laivat. Näillä laivoilla voi päivisin lähteä nauttimaan päivästä laineille. Ne kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen, koska ohjelmat vaihtelevat risteilyittäin. Merirosvolaivat ovat isoja puulaivoja, eikä niitä voi olla huomaamatta Alanyan satama-alueella käveltäessä.

5. Ostoskeskuksista monipuoliset tuliaiset kotiin vietäväksi

Megamall, Alanya
Alanyan uusin Megamall-ostoskeskus valmistui vuonna 2014.

Alanyasta löytyy runsain mitoin shoppailtavaa tuliaislaukkujen täytteeksi. Lapsiperheiden suosikeiksi voivat muodostua ostoskeskukset, koska niissä on helppo kulkea ja kaikki tarvittava löytyy saman katon alta.

Alanyassa on kaksi isoa ostoskeskusta, Alanyum ja Megamall. Alanyum on ehkä tunnetuin ostoskeskus ja se sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ostoskeskus on kolmikerroksinen ja valikoimaan kuuluu monipuolisia kauppoja vaateliikkeistä elokuvateatteriin.

Megamall on ostoskeskuksista uudempi ja sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Alanyan keskustasta. Megamall-ostoskeskuksesta löytyy paikallisten liikkeiden lisäksi kansainvälisiä merkkejä.

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Inka Khanji, Nella Rahkonen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.