Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viisi harhaluuloa Kroatiasta – ajatteletko sinäkin näin?

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Matkailijoiden suosiosta nauttiva Kroatia ei ole vielä onnistunut hurmaamaan kaikkia puolelleen. Monilla on kohteesta vielä monia ennakkoluuloja, jotka on aika kumota nyt. Oletko sinäkin sortunut näihin harhakuvitelmiin?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.08.2022
facebook   whatsapp

1. Alkeelliset matkailupalvelut – ei ihan niinkään!

Adrianmerellä sijaitseva Kroatia on hyvin pitkälle kehittynyt matkailumaa, missä on runsaasti matkailupalveluita. Alueella kukoistava kotimajoituskulttuuri voi edelleen hyvin Kroatiassa, mutta sen rinnalla maassa on myös runsaasti muita majoitusmahdollisuuksia, kuten vaikkapa perinteisiä hotelleja ja lomakeskuksia.

Lisäksi suosituissa matkakohteissa, esimerkiksi Dubrovnikissa ja Splitissä, on monia matkailunähtävyyksiä kauniista luontokohteista mielenkiintoisiin museoihin sekä historiallisiin paikkoihin. Vierailijoita varten järjestetään monia opaskierroksia, ja kulkuyhteydet kiinnostaviin kohteisiin ovat hyvät.

Myös ravintoloita, baareja ja kahviloita on runsaasti. Tietoa on saatavilla mainiosti paikan päällä myös englannin kielellä, joten matkailija pärjää Kroatiassa mainiosti.

2. Kroatiaan ei uskalla matkustaa lasten kanssa – harhaluulo!

Kroatiaan suuntautuvaa perhematkaa ei tarvitse jännittää, sillä matka sujuu mainiosti myös perheen pienimpien kanssa. Paikalliset rakastavat pieniä lapsia, ja heihin suhtaudutaan oikein positiivisesti.

Paikallisissa ruokakaupoissa myydään yhtä lailla vaippoja ja lastenruokaa kuin kotimaassakin, ja tuotteet ovat lähes samoja kuin suomalaisissakin ruokakaupoissa, joten lasten kanssa voi matkustaa Kroatiaan huoletta.

3. Olemattomat shoppailumahdollisuudet – tarjontaa riittää!

Kroatiassa on suomalaisittain edullinen hintataso, minkä lomailija huomaa viimeistään paikan päällä. Halvat hinnat houkuttelevat shoppailemaan, ja maan suurimmissa kaupungeissa onkin runsaasti valikoimaa.

Muun muassa Splitissä ja Dubrovnikissa on loistavat shoppailumahdollisuudet, ja parhaan kauppavalikoiman löytää vanhojen keskustojen ulkopuolella sijaitsevista ostoskeskuksista. Useilla kansainvälisillä ketjuliikkeillä on myymälöitä Kroatiassa, joten shoppailuvalikoimaa riittää jo ennalta tuttujen merkkien lisäksi myös kroatialaisten ketjujen liikkeissä.

4. Kroatia on vain historiaa ja museoita – väärin!

Historia on vahvasti läsnä Kroatiassa, ja maassa on kahdeksan Unescon maailmanperintökohdetta joista seitsemän on kulttuurisia kohteita. Kauniit vanhatkaupungit, historialliset muurit ja upeat basilikat ovat kiinnostavia nähtävyyksiä, mutta useimmat matkustavat Kroatiaan luonnon ja maan tarjoamien aktiviteettien vuoksi.

Koska Kroatia sijaitsee Adrianmeren rannalla, maan edustalla on valtavasti saaria. Niiden lisäksi myös esimerkiksi Kroatian luonnonpuistot ovat todella näyttäviä kohteita. Suosituimpia luonnonpuistoja ovat esimerkiksi upeista maisemistaan tutut Plitvicen ja Krkan luonnonpuistot.

5. Hankala matkustaa – ei ole!

Matkustaminen Suomesta Kroatiaan ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin nyt, sillä matkailijoiden kasvavan kiinnostuksen seurauksena myös matkatarjonta maahan paranee jatkuvasti. Helsingistä voi lentää suorilla lennoilla jo Kroatian Zagrebiin, Splitiin, Dubrovnikiin ja Zadariin.

Kroatia on myös entistä useampien matkatoimistojen valikoimissa, ja maahan on saatavilla runsaasti valmismatkoja. Matkatoimistojen Kroatian-valikoimaan lukeutuu monia kohteita, ja matkoja on tarjolla esimerkiksi Dubrovnikiin, Splitiin, Cavtatiin, Korculaan ja Pulaan.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (12) Jätä kommentti

 1. Ihanan kirkas merivesi. Olimme neljävuotta sitten Brelassa. Lennettiin Splitiin ja noin tunnin taximatka hotelille joka oli lähellä rantaa. Kivoja pikkupoukamia. Hyvä ruoka ja palvelut oli ainakin meillä. Suosittelen


 2. Erittäin kaunis, siisti maa, jossa ei ole kaupustelijat riesana! Hyvin voi lasten kanssa reissata, rappuja on paljon, joten jos on vaikea liikkua, niin kannattaa ottaa huomioon. Ihana Adrianmeri, ei kellu roskaa rantavesissä. Joissain paikoin syytä varoa merisiilejä, uimatossut kannattaa ottaa mukulakivirantojenkin takia. Jos haluat välttää ruuhkan, ja kovimmat helteet, älä matkusta Dubrovnikiin heinä-elokuussa. Lento vain 3 tuntia!


 3. Miksi tätä Kroatiaa koko ajan tuputetaan? Joka viikko Kroatiasta on tehty 3 eri juttua. Olis vaikka kuinka monta muutakin kohdetta…


  • Olen samaa mieltä. Moniko tietää mikä ex Jugoslavia oli ja mikä se on ollut.. Mitä tapahtui -90 luvulla.. Ja mikä oli syynä.. Se kuka hallitsee tuota aluetta..


 4. Lähdemme viime vuona autolla + 2 koiraa Kroatiaan. Vietimme aikaa Pulassa, Baskassa, Zagrebissa. Aina sinne olen halunnut mennä ja voin kertoa että se oli Euroopan paras koho- kohta! Maailman mukavammat ihmiset, erinomaiset rannat + kelit! Sinne muuttaisin heti!


 5. Kroatia hyvä,mutta 2 maata etelämpänä vielä parepmi.Nimittäin Montenegro ja Albania.Siellä paremmat rannat,edullisemmat hinnat ja mukavammat ihmiset ja korkeammat vuoret….


 6. Olin siellä 80-luvulla kaksi kertaa…ihana maa ja samoin ihmiset..kaikkea oli mitä tarvitsin…ruokaa, juomaa, discoja uimarantoja….suosiyyelen lämpimästi….


 7. Ja moottoripyörällä! Hienoja, hyväkuntoisia teitä, serpentiinejä, upeita maisemia!


 8. Käytiin parivuotta sitten, tykättiin paikasta. Suosittelen


 9. Hieno maa jonne aina haluaa uudestaan. Seuraavan kerran matka tiedossa ensi kuussa dubrovnikiin


 10. Sinne pääsee kyllä autollakin ja matkalla on paljon näkemistä


 11. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.