Hyppää sisältöön

Viisi harhaluuloa Kroatiasta – ajatteletko sinäkin näin?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.08.2022
Matkailijoiden suosiosta nauttiva Kroatia ei ole vielä onnistunut hurmaamaan kaikkia puolelleen. Monilla on kohteesta vielä monia ennakkoluuloja, jotka on aika kumota nyt. Oletko sinäkin sortunut näihin harhakuvitelmiin?

1. Alkeelliset matkailupalvelut – ei ihan niinkään!

Adrianmerellä sijaitseva Kroatia on hyvin pitkälle kehittynyt matkailumaa, missä on runsaasti matkailupalveluita. Alueella kukoistava kotimajoituskulttuuri voi edelleen hyvin Kroatiassa, mutta sen rinnalla maassa on myös runsaasti muita majoitusmahdollisuuksia, kuten vaikkapa perinteisiä hotelleja ja lomakeskuksia.

Lisäksi suosituissa matkakohteissa, esimerkiksi Dubrovnikissa ja Splitissä, on monia matkailunähtävyyksiä kauniista luontokohteista mielenkiintoisiin museoihin sekä historiallisiin paikkoihin. Vierailijoita varten järjestetään monia opaskierroksia, ja kulkuyhteydet kiinnostaviin kohteisiin ovat hyvät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös ravintoloita, baareja ja kahviloita on runsaasti. Tietoa on saatavilla mainiosti paikan päällä myös englannin kielellä, joten matkailija pärjää Kroatiassa mainiosti.

2. Kroatiaan ei uskalla matkustaa lasten kanssa – harhaluulo!

Kroatiaan suuntautuvaa perhematkaa ei tarvitse jännittää, sillä matka sujuu mainiosti myös perheen pienimpien kanssa. Paikalliset rakastavat pieniä lapsia, ja heihin suhtaudutaan oikein positiivisesti.

Paikallisissa ruokakaupoissa myydään yhtä lailla vaippoja ja lastenruokaa kuin kotimaassakin, ja tuotteet ovat lähes samoja kuin suomalaisissakin ruokakaupoissa, joten lasten kanssa voi matkustaa Kroatiaan huoletta.

3. Olemattomat shoppailumahdollisuudet – tarjontaa riittää!

Kroatiassa on suomalaisittain edullinen hintataso, minkä lomailija huomaa viimeistään paikan päällä. Halvat hinnat houkuttelevat shoppailemaan, ja maan suurimmissa kaupungeissa onkin runsaasti valikoimaa.

Muun muassa Splitissä ja Dubrovnikissa on loistavat shoppailumahdollisuudet, ja parhaan kauppavalikoiman löytää vanhojen keskustojen ulkopuolella sijaitsevista ostoskeskuksista. Useilla kansainvälisillä ketjuliikkeillä on myymälöitä Kroatiassa, joten shoppailuvalikoimaa riittää jo ennalta tuttujen merkkien lisäksi myös kroatialaisten ketjujen liikkeissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kroatia on vain historiaa ja museoita – väärin!

Historia on vahvasti läsnä Kroatiassa, ja maassa on kahdeksan Unescon maailmanperintökohdetta joista seitsemän on kulttuurisia kohteita. Kauniit vanhatkaupungit, historialliset muurit ja upeat basilikat ovat kiinnostavia nähtävyyksiä, mutta useimmat matkustavat Kroatiaan luonnon ja maan tarjoamien aktiviteettien vuoksi.

Koska Kroatia sijaitsee Adrianmeren rannalla, maan edustalla on valtavasti saaria. Niiden lisäksi myös esimerkiksi Kroatian luonnonpuistot ovat todella näyttäviä kohteita. Suosituimpia luonnonpuistoja ovat esimerkiksi upeista maisemistaan tutut Plitvicen ja Krkan luonnonpuistot.

5. Hankala matkustaa – ei ole!

Matkustaminen Suomesta Kroatiaan ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin nyt, sillä matkailijoiden kasvavan kiinnostuksen seurauksena myös matkatarjonta maahan paranee jatkuvasti. Helsingistä voi lentää suorilla lennoilla jo Kroatian Zagrebiin, Splitiin, Dubrovnikiin ja Zadariin.

Kroatia on myös entistä useampien matkatoimistojen valikoimissa, ja maahan on saatavilla runsaasti valmismatkoja. Matkatoimistojen Kroatian-valikoimaan lukeutuu monia kohteita, ja matkoja on tarjolla esimerkiksi Dubrovnikiin, Splitiin, Cavtatiin, Korculaan ja Pulaan.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian tapakulttuuri

Muista nämä, kun lomailet Kroatiassa – 10 huomiota maan tapakulttuurista

Ensikertalaisen Kroatia

Oletko lähdössä Kroatiaan? Kymmenen vinkkiä ensikertalaiselle

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Saarihyppely Kroatiassa

Näin onnistuu saarihyppely Kroatiassa – lue vinkit ja lähde

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja