Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kroatian satumaisin paikka? Katso kuvat Plitvicen vesiputouksilta ja järviltä

Flickr / James artikkelin kuva
Aktiivilomat
Plitvicen kansallispuiston suosio nousee matkailijoiden keskuudessa koko ajan. Joko sinä olet käynyt näissä maisemissa?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.07.2019
facebook   whatsapp

Monipuolisia luontoelämyksiä

Plitvicen kansallispuisto on Kroatian suosituimpia luontokohteita. Kansallispuisto sijaitsee sisämaassa, Zagrebin ja Zadarin välissä, noin 250 kilometrin päässä Splitistä.

Plitvicestä tekevät erikoisen sen turkoosina hohtavat järvet ja upeat vesiputoukset, jotka yhdistävät alueen 16 pientä järveä toisiinsa noin kahdeksan kilometrin matkalta.

Kansallispuisto saavutti Unescon maailmanperintökohteen aseman vuonna 1979. Vehreän kasvuston lisäksi kansallispuiston luolat, niityt ja lähteet tarjoavat jännittävää nähtävää. Kansallispuistossa elää myös lukuisia eläinlajeja kuten peuroja, karhuja ja susia.

Plitvicen kansallispuiston alue on noin 300 neliökilometrin kokoinen, ja sen korkein kohta kohoaa 1 280 metriin. Matalin kohta sijaitsee noin 380 metrissä. Korkein vesipuisto Veliki Slap nousee noin 70 metriin.

Plitviceen on helppo matkustaa niin Splitistä kuin maan pääkaupungista Zagrebistakin, ja suosittuun kohteeseen on tarjolla monenlaisia päiväretkiä. Kansallispuistoon johtaa kaksi porttia. Sisäänpääsy on halvempaa talviaikaan kuin kesäsesongin aikana.

Puisto on mainio vierailukohde ympäri vuoden, mutta suurimmat matkailijamassat saapuvat paikalle kesäkuukausina. Paras aika vierailla Plitvicen kansallispuistossa onkin keväällä ja alkukesästä, jolloin puistossa on varsin kaunista ja rauhallista. Puisto on avoinna ympäri vuoden.

Katso kuvat Plitvicen kansallispuistosta ja ihastu!

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / James, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.