hero taustakuva

Viisi asiaa, joissa Dubai on parempi kuin muut lomakohteet – tunnetko kaupungin kaikki plussat?

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Missä asioissa Dubai pärjää matkailijan näkökulmasta erityisen hyvin?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 27.11.2018
facebook   whatsapp

1. Dubaissa lomailet turvallisesti

Jos uutisotsikoiden levottomuudet ja väkivaltaisuudet ahdistavat, ei Dubaissa tarvitse juuri miettiä näitä asioita. Dubai on rauhallinen ja turvallinen lomakohde, jonka rikollisuusaste on hyvin pieni. Myös turisteja monissa kohteissa kiusaavia taskuvarkauksia tapahtuu kaupungissa vähän. Lentokentän turvatoimet ovat erityisen tiukat.

Yksin matkustaville naisille on tietyissä hotelleissa jopa kokonaisia kerroksia, joissa majoittuu ja työskentelee vain naisia. Tällaisia löytyy ainakin Jumeirah Emirates Towers -hotellista sekä Dukes Dubai -hotellista.

Dubaissa vaarat liittyvät lähinnä välinpitämättömyyteen paikallista kulttuuria ja lakeja kohtaan. Sääntöjä rikkovat voivat saada ankaria tuomioita.

2. Loistavat yhteydet muualle

Maailman vilkkain lentokenttä on Yhdysvaltojen Atlantassa sijaitseva Hartsfield-Jackson, mutta kansainvälisten matkustajien määrässä mitattuna Dubai vie voiton. Kun huomioon otetaan kaikki matkustajat, on Dubai listalla kolmantena. Dubaista onkin erinomaiset yhteydet lähes kaikkialle maailmassa.

EmiratesDubain lentokenttä on yksi maailman vilkkaimpia
Emiratesilla on hulppea Business Class Lounge Dubain lentokentällä.

Myös Suomesta tarjotaan lentoja Dubain kautta Lähi-idän, Aasian ja Australian kohteisiin. Suurin toimija Dubain lentokentällä on kaupungissa päämajaansa pitävä lentoyhtiö Emirates.

3. Ostoskeskukset, jollaisia et löydä muualta

Dubaissa ostoskeskukset eivät ole pelkästään shoppailupaikkoja – ne ovat myös nähtävyyksiä. Dubai Mallin kaltaisessa massiivisessa ostoskeskuksessa voi saada helposti kulumaan kokonaisen päivän. Mall of the Emirates -ostoskeskuksen häkellyttävin palvelu on sisähiihtokeskus.

Kesäkuukausina Dubaissa lomailevat hakeutuvat ostoskeskuksiin myös siksi, että niiden tehokas ilmastointi tarjoaa pakopaikan kuumasta ja kuivasta ilmastosta.

4. Hotellit vievät luksuksen seuraavalle tasolle

Dubain maine luksuskohteena näkyy myös hotellitarjonnassa. Täällä mikään ei ole liian ylellistä, kallista tai pröystäilevää. Kaupungista löytyy maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi itseään mainostava Burj Al Arab sekä Versacen, Armanin ja Bulgarin kaltaisten muotibrändien omat hotellit.

Inka KhanjiDubaissa on erityisen hyviä luksushotelleja
Purjeen muotoinen luksushotelli Burj Al Arab on Dubain tunnetuimpia maamerkkejä.

Dubaissa voi majoittua muun muassa vedenalaisessa sviitissä, luksushotellissa keskellä aavikkoa tai veden päälle rakennetussa bungalowissa. Avajaisiaan vielä odottavaan Rosemont-hotelliin valmistuu maailman nuorin sademetsä.

5. Ennätyksiä takova kaupunki

Dubain arkkitehtuuri ja ennätyksiä rikkovat rakennukset ovat omaa luokkaansa. Kaupungissa lomailevat matkailijat eivät voi olla huomaamatta ainakaan maailman korkeinta rakennusta, 828-metristä Burj Khalifaa.

Dubaista löytyy myös muun muassa 356 metriin kohoava maailman korkein hotelli sekä maailman suurin kehys, lasipohjainen näköalapaikka Dubai Frame.

Muita Dubain hallussa olevia ennätyksiä ovat esimerkiksi maailman pisin kaupungissa sijaitseva vaijeriliuku, Miracle Garden eli maailman suurin kukkapuutarha sekä maailman nopein ilmainen verkkoyhteys lentoasemalla.

Lue myös: Viisi yleistä harhaluuloa Dubaista – sorruitko sinäkin näihin?

Lähde: CNN
Kuvat: Shutterstock, Emirates, Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Ja nämä viisi asiaa korvaavat esimerkiksi sen että maan ihmisoikeustilanne on ihan kamala. Aasialaiset työläiset työskentelevät käytännössä orjina, passit takavarikoituna, että saadaan rakennettua turisteille uusia hienoja ostoskeskuksia ja että paikallisten ei tarvitse juuri työskennellä tai tehdä mitään elantonsa eteen, ja hallitsijasuvun jäseniä pidetään vankina omassa maassaan. Ja lisäksi Arabiemiraattien hiilijalanjälki on ihan omaa luokkaansa Siinä ei paljon suomalaisten yksityisautoilut tai lihansyönni toikeasti paina mitään sen rinnalla kun emiraatteihin rakennellaan uusia jäähdytettyjä ostoskeskuksia, hotelleja, sisälaskettelukeskuksia, ekosysteemit tuhoavia keinosaaria ja muuta kerskakulutuksen symboleja. Näistä ei vaan haluta puhua koska länsimailla on omat intressit asiassa, ja emiraattien suunnalta tuleva raha tukkii suut. Minä toivon että ihmiset eivät tukisi tällaista sairasta valtiota vaan valitsisivat matkakohteensa myös eettisin perustein.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.